דונאטס טבעוני מלוח, פיקנטי, מקמח כוסמין מלא – מהיר הכנה, ללא שמרים
המתכון:
המצרכים:
2 כוסות קמח כוסמין מלא
1 כוס חלב שיבולת שועל/שקדים (אפשרי גם סויה)
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
1/4 כוס שמן זית/אבוקדו
1 שן שום כתושה
1 כפית מלח עשבים
תבלינים; פפריקה מעושנת, צ'ילי, זרעי כמון, זרעי חרדל, קצת מכל אחד
3 כפות חומץ תפוחים
1/2 כוס כוסברה טריה קצוצה (ניתן לשנות או לערבב יותר מסוג אחד)
אופן ההכנה: לחמם תנור ל 200 מעלות.
לשמן היטב תבנית דונטס.את הצדדים, המרכז, הכל.
בקערה גדולה לערבב את כל המצרכים היבשים.
להכין את כל המצרכים הטובים, שיהיו מוכנים להוספה.
להוסיף את כל המצרכים הרטובים, פרט לחומץ.לערבב רק עד שלא יהיו גושים.
להוסיף את החומץ, לערבב ולהעביר את הבלילה לתבניות.למלא טיפה יותר ממחצית גובה השקעים.לשטח מעט עם גב כף, את הדונטס.
הבלילה יוצאת סמיכה ולא נוזלית.
להוריד את חום התנור ל 180 מעלות, לאפות עד הזהבה ואישור של בדיקת קיסם, שיוצא יבש.
לי לקח 22 דקות.יש תבניות קטנות ודקות יותר, אין צורך יותר מ 15-17 דקות.
הכמות מספיקה ל 8-10 דונטס.
שחקו וגוונו עם הטעמים, עם תוספות, המיסו גבינה טבעונית כמו פיצה, קשטו ותהנו,
ורק שתדעו לכם, שאני שמחה מאד מאד לקבל את התמונות שלכם, של אחרי, גם את הלפני, ברור!
אפשר בבלוג הפייסבוק או באינסגרם.מחכה לכם.
ח ג ח נ ו כ ה שמח, טעים ומזין!
שלום לך.
מה יכול להחליף חומץ תפוחים?
שלום גם לך מיכל, חומץ רגיל או מיץ לימון טבעי
שלום, חומץ רגיל ומיץ לימון
אני לא מכירה את התבניות האלו.אפשר תמונה?
שלחי לי הודעה בפרטי, אשתף בתמונה.תעברי שוב על הפוסט יש תמונה אחת שמציצה התבנית.
היי, מתכון קל ומדליק אבל מה זה תבניות לדונאטס?אפשר תמונה?
תבניות למאפנס טובות?
הי נועה, יש תבניות עם החור באמצע, ליצירת צורת הדונטס.רשמי בגוגל תבנית לדונטס, בכל חנות כלי מטבח ואפיה תוכלי למצוא.אם תאפי בתבנית מאפינס, יצאו לך מאפינס ולא דונטס…
איזו מקסימה את, ממש ממש!
תודה על שיתוף המתכונים המעולים 🙂
בשמחה ליטל יקרה, להנאתנו ובריאותינו! תודה
נראה מתכון מעניין… אני תוהה .. אין ביצים?
מה שאני מלמדת בבלוג, שניתן להכין הכל הכל, ללא שימוש במוצרים מן החי ובמצרכים מתועשים.מוזמנת להנות!
הי עדי, מה זה מלח עשבים? מה ההבדל למלח ורוד?
לגבי התבלינים, יש בסופרים זרעי חרדל? איפה קונים?
הי לילך, מלח עשבים, מלח מתובל, עשיר בעשבי תבלין.בחניות התבלינים בקלות ניתן למצוא אותם.
הי עדי, נראה לך שאפשר להחליף את הכוסמין באיזה שהוא קמח ללא גלוטן? תודה
הי צביה, קמח ייעודי לאפיית מאפים, בהחלט כן
היי עדי, ניתן להשתמש בקמח כוסמין לבן?
הי טל, בוודאי
הייי עדי..תודה מראש על המתכון.. הכנתי עפי ההוראות.. יצא טעים ממש…השתמשתי בתבניות סיליקון מה שאומר שלא שמנתי את התבנית…הדונטס יצא לא אחיד ..די מתפורר.. איפה טעיתי? תודה רבה
בשמחה חנה.מה זה אומר לא אחיד? לא ערבבת מספיק את הבלילה? כי הן יוצאים נפלא ומושלמים.ממש כמו בתמונות.