ח ל ו מ י ת
של חלום

בא לי להניח את זה לפניכם וזהו…
אבל לא, אי אפשר,
בכל זאת גם הפוסט הזה קשור בחתיכת חבל עבה, לקסם התזונה הטבעונית,
לקסם היצירתיות, הגיוון והאפשריות.

גבינות טבעוניות, או יהיה נכון יותר לכתוב, תחליפי הגבינה למינהם, הן משאת נפשם של טבעונים
ועוד כשהזרקור הוא על גבינות מוצקות יותר, על טעמים מדוייקים ועל מטרות נעלות ונישגבות,
כמו גבינה חלומית, מטוגנת קלות על סלט עלים רענן, מקושט בפירות צבעוניים וגרעינים…

חלומית, יקירית, עשויה בבית, ממצרכים פשוטים וזמינים.
כך שגם פה, בשליטתנו המלאה, מה בפנוכו, איכות ובריאות.
שלא נדבר על הטעם, תסלחו לי, אך אני באמת מתרגשת,
מה מוליד המוח הקודח, כדי להעשיר את ההנאה, השמחה, הגיוון והעושר בצלחת שלנו.

תהליך ההכנה מעט מורכב, אך שווה לגמרי את המאמץ.
ברגע שהחלומית הזו יוצאת מהתנור, היא מוכנה.
יציבה, מהודקת ויפה יפה.
ניתן לפרוס אותה או לא.לאחסן בכלי סגור במקרר.
ניתן לטגן אותה קלות, במחבת פסים או מחבת נון סטיק טובה.
ניתן עוד כל כך הרבה לעשות איתה,
נסו
ועופו עם הרעיונות.

המתכון :

למצרכים:
100 גרם שקדים קלופים לאחר השרייה (3/4 כוס מדידה)
180 גרם גבינת סויה בהכנה ביתית****
1 כף שימרי בירה
1/2 כפית אבקת שום
1 כפית מלח הימלאיה
1 כף שמן זית
2 1/2 כפות קמח אורז לבן
1/2 כוס מים

אופן ההכנה:
להכניס את כל המצרכים לבלנדר שטוחן חזק.
לחמם תנור ל 160-170 מעלות.
בתבנית פיירקס קטנה, מלבנית/מרובעת, לסדר נייר אפיה, אפשר לגזור אותו בהתאם לגודל התבנית.
לדחוף פנימה את הנייר בפינות של התבנית.לשמן בשמן זית, את הנייר גם בדפנות.
לשפוך את בלילת הגבינה.
ניתן לבחור אם רוצים את הגבינה עבה יותר או פחות ובהתאם לבחור תבנית מתאימה.
להכניס לתנור החם.
לאפות 40 דקות, כשהגבינה מעט זהובה ומוצקה.
להוציא מהתנור, לתת לגבינה להתקרר לגמרי.
לפחות שעה.
ניתן להכניס למקרר, לזירוז הקירור.
להוציא מהתבנית, בזהירות, עם הנייר ולהפוך על קרש חיתוך.
להסיר בעדינות את נייר האפיה.
לחתוך לפרוסות לפי הגודל שאתם אוהבים ושמתאים למטרה.

ניתן להשאיר את הגבינה ככה, כמו שהיא או לטגן קלות במחבת נון סטיק את הגבינה, עד שהיא מזהיבה משני הצדדים.