חצילים ממולאים – אפויים וממולאים ב'תחליף בשר' טבעוני
4 מנות
המתכון:
המצרכים:
2 חצילים טריים, בינוניים
1 בצל סגול גדול קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
1 כוס עדשים שחורים לאחר בישול
300 גרם טופו מסונן ומפורר לפירורים
1 פלפל אדום קטן
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כף רוטב סויה כהה
1 כף שמן זית
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית כורכום
1 כפית אבקת שום
מלח עשבים לפי הטעם
1 כף קורנפלור/קמח טפיוקה
חופן צנוברים
טחינה
אופן ההכנה:
נחמם תנור ל 220 מעלות.
את החצילים, נכין קודם כל.לשטוף, לנגב.לקלוף עם קולפן פס כן פס לא.
להניח בתבנית אפייה מרופדת בנייר אקולוגי.
להבריש בשמן זית את החצילים.
להכניס לאפיה עד שהם רכים! חשוב! שיהיו רכים אך לא פריקים.
שיהיו זהובים ואפויים.הם בכל מקרה יכנסו לאפייה נוספת בהמשך.
בינתיים לטגן ב 1 כף שמן זית, בצל קצוץ, כשמתחיל מעט להזהיב להוסיף פלפל אדום, שום, לטגן עד הזהבה.
להוסיף טופו, סחוט מנוזלים, מפורר קטן קטן ולטגן יחד כמה דקות, עד שהטופו מזהיב גם.
להוסיף שאר המצרכים והתבלינים, לערבב, לטעום, לתקן טעמים אם צריך.
במחבת קטנה להזהיב את הצנוברים, ללא שמן.
להכין טחינה בהירה וסמיכה, אם רוצים לטפטף בהגשה וכמובן קצת פטרוזיליה קצוצה.
החצילים רכים וזהובים.
המילוי מוכן.
נמלא אותם: נחרוץ עם סכין חתך לאורכם.
בעדינות מבלי לפגוע בקצוות.לפנות מקום, עם האצבעות הנקיות כמובן, ממש ליצור כלי קיבול, שנוכל למלא בנדיבות.
עם כפית למלא, לדחוף פנימה ולצדדים את המילוי.
להניח חזרה בתבנית.לאפות שוב כ 20 דקות על 200 מעלות.
להגיש חם!
להגיש עם מה שאתם אוהבים מהתוספות, צנוברים, פטרוזיליה, טחינה…
ת ה נ ו !!!
מתזכרת בשני לקטים נוספים עם רעיונות ומתכונים מופלאים לחג:
לקט ארוחת פסח מן הצומח – 1
חגיגנ אביבית
מוזמנים גם לאינסטה שלי, ממש ממש כייף שם!!!
עדי שפירא באינסטגרם