
לאו ויאטנמי, הוט פוט טבעוני
סיר של ציר רותח, במרכז השולחן.מסביב כל מה שעומד להכנס לתוכו, לפי סדר ומשטר.
כל פעם שאני מעיזה לקרוא לזה מרק, מאי, חברתי הויאטנמית,
נותנת שאגה, מה פתאום מרק
וכל פעם שאני מבקשת ממנה, שתלמד אותי להכין את המרק המדהים ההוא,
היא לא יודעת על מה אני מדברת
ובצדק.

אני מתאוששת מאחת משפעות החורף הלא חביבות בעליל. בשיא שלה, מאי פינקה אותי בלאו המטורף הזה.
חריף אש וזה אחרי שהזכרתי לה שאני לא מאלה, אז בדחילו ורחימו,
קיבלתי צלחת של לאו, עם הנחיות ברורות, תאכלי הכל ותשתי את כל הציר, פעמיים של כזה,
את מזיעה, הנזלת נוטפת, הקרקפת מגרדת, מקלחת ובבעיטה למיטה.
שעתיים אחרי, קמתי מהמיטה, במצב צבירה טיפה יותר מאורגן…

אז הלאו, הוא לא מרק,
הוא סיר רותח מלא בציר ריחני, פשוט פשוט להכנה, שלתוכו זורקים מרכיבים שונים ומגוונים, לפי אהבה והעדפה.נותנים 3 דקות בישול בתוכו ודגים את מה שהכנסנו, מעל מציפים עם ציר ואוכלים.
מה שיפה במנה הזו, אומרת מאי, שהכל מתאים.כל סוג של ירק, גם אם הוא קשה, עלים ירוקים,נבטים, בצל ירוק, גזר, קישוא…
ומה שהכי הכי חשוב שלוקחים בחשבון, שיהיו במנה, החלבונים, הפחמימות, הירקות, הירוקים והתבלינים.
קנתה אותי…עוד לפני שטעמתי.

היא טוענת, שזו הארוחה האולימטיבית לחורף, כשקר, כשמנוזלים ובטח ובטח משופעים.
וזו ארוחה מושלמת לכל המשפחה, לארוח.
אפשר ליצור סביבה חגיגה.
סיר מהביל ומריח ושאר התוספות, הכל קליל, עדין ומזין.
והנקודה שארוחה כזו מושלמת גם מבחינה תזונתית, אקסטרה אקסטרה של הנאה.
כל אחד בתורו, כשהציר רותח, שם את הבחירות שלו, מוציא ומתיישב לאכול.
זו ארוחה שלוקחת זמן.נפלא.היא רותחת, המצרכים חצי נאים, זמן ללעוס, לנגב נזלת, זיעה ולעבודה.


ולא, לא להתבלבל, זה לא ראמן, לא טום יאם.
היא סיפרה שככה בדיוק, אמא שלה הכינה, רק אמא שלה היתה קונה את הקארי בשוק, אצל אחת מזקנות הכפר, שהיתה מכינה טרי טרי פעם בשבוע.
היא תלמד אותי בהזדמנות קרובה ואני בשמחה אותכם.
לעת עתה, נשתמש במשחת קארי אדומה קנויה! ולא אחרת.היא טבעונית וצבעונית.
אליה תצטרף אבקת תיבול ביתית (אבקת מרק) או קנויה אך איכותית, רצוי שתהייה אורגנית וטבעית.


כשעשיתי הקבלה לפונדו הצרפתי היא ממש הזדעזעה…
רציתי כבר אתמול לשתף אותכם בארוחה שעומדת להיות חלק מארוחות הסופ"ש שלכם, הקרב ובא, אך מפאת המצב…שאגב כבר יותר משופר,
קבלו זאת היום, רוצו והשלימו את רשימת הקניות.כל ירק, עלים, חסות, בוקצ'וי, קישוא או זוקיני, גזר או דלעת, נבטים, בצל ירוק, אטריות זכוכית, אורז או כוסמת, טופו יציב, ביתי תמיד יותר טוב (כנסו לקישור, תלמדו להכינו לבד ותתעלפו מטעמו המופלא).

המתכון: ל 6 מנות
המצרכים:
1 קישוא/זוקיני
1 גזר/חופן דלעת
5 בצלים ירוקים
צרור כוסברה
בק צ'וי, מארז קטן/תרד
250 גרם פטריות שמפיניון חומות או לבנות, טריות ויפות
פטריות אסיאתיות, מה שתמצאו, טריות, שימג'י, הקטנות יותר…הכל טוב והכל הולך (אל חשש הן עוברות בישול קצר)
8 גזרים קלופים
חבילת טופו/טופו ביתי, יציב
חבילת אטריות זכוכית/אורז/כוסמת
3 כפות משחת קארי אדומה טבעונית,(אסביר איך לעבוד איתה), פתוחה…הסברים בהמשך
3 כפות שמן זית
3 כפות אבקת מרק ביתית/טבעית אורגנית
3 ליטר מים
אופן ההכנה:
בסיר גדול לבשל את הגזרים ב 3 ליטרים מים, כשעה.להוציא את הגזרים(ניתן להכין איתם ממרח גזר פיקנטי, להוסיף לפשטידות, קציצות…)
על כלי/מגש נאה, נכין את כל הירקות, הירוקים, האטריות, הטופו.
את הירקות, קצצו קטן, בינוני, איך שאוהבים.אני מצאתי שחיתוך לג'וליאנים משום מה זורם אחלה אצל הילדים.את האטריות בשלו/השרו לפי ההוראות שעל האריזה, רק לא יתר על המידה, יהיה להם 3 דקות נוספות של בישול בציר.אני מאד אוהבת את אטריות הזכוכית ואותן אני משרה במים פושרים כחצי שעה, מסננת ומוסיפה למגש.את הטופו, ניתן לחתוך בכל גודל או צורה, להשתמש בו כמו שהוא או לצרוב אותו קלות בטיפת שמן זית במחבת נון סטיק.מה שכן חשוב שלכל המרכיבים יהיה גודל פחות או יותר זהה.
בינתיים, נכין את משחת הקארי לשימושינו, בצנצנת חדשה, ערבבו 3 כפות משחה עם 4 כפות שמן זית, ערבבו היטב היטב ומזה תקחו את 3 הכפות המומלצות במתכון.
לחמם את שמן הזית בסיר גדול ויחסית פתוח/שטוח שיהיה נוח ומספיק מקום למצרכים, להוסיף את משחת הקארי הפתוחה, לערבב היטב, עד שממש ניחוחות חזקים סביב ואפילו אפצ'ים עולים…רק אז להוסיף את 3 הליטרים של מים, שבושלו בהם הגזרים..להוסיף את אבקת המרק הטבעית.לערבב היטב ולבשל 10 דקות.לטעום ולתבל בעוד אם צריך, הציר מוכן!!!
שכל אחד יבחר את התוספות, יוסיפם לציר הרותח, לאחר 3-5 דקות, להוציא לצלחת מרק יפה, מעל לצקת מצקת מהציר.
אופציה נוספת, לחמם על פלטה חשמלית במרכז השולחן, או להכין את התוספות, להוציא בצורה מסודרת לפי הסדר למגש ולהניח במרכז השולחן וכן את הציר הרותח עם מצקת.כל אחד ילקט את מה שאוהב, יציף בציר ובתאבון!!!
מגבות, טישו…לצד הארוחה…

מה זה אבקת מרק טבעית?
אבקת מרק שמכינים בבית, או שקונים בבית טבע, עם מרכיבים טבעיים ואורגניים.
החלטתי סופית שאני רוצה להיות קרובת משפחה שלך או שכנה שאת מאוד אוהבת… אני כ"כ הולכת להכין את הלאו הוויטנאמי בסוף השבוע ואספר לך איך היה! שאלה קטנה, אני כבר לא קונה אבקות מרק, במה אוכל להחליף את אבקת המרק? תודה רבה !
ימית יקרה, מוזמנת בשמחה!!! להכין אבקה ביתית? לקנות אורגנית טבעית איכותית? זה די קריטי פה לטעם.נסי ותראי…
מעולה!! ועכשיו להסבר… הכנתי אתמול והזמנתי את חברי הטוב, טל, שמשמש הטועם הראשון לתבשילים חדשים שאני מכינה. אז טל רוצה לחזור הערב כדי לאכול מנה נוספת… ובצדק. טעים ומחמם את הלב והבטן, ועוד יותר נהדר להינות מאוכל שהוא גם בריא. בחנות התבלינים, בה לא היתה אבקת מרק, המליצו לי לקנות חוואיג' במקום. אני לא יודעת מה אמור היה להיות הטעם המקורי אבל גם עם החוואיג' (ותוספת מלח) יצא טעים מאוד!! תודה רבה על המתכון ועל עוד מלא מתכונים! תודה רבה !
תודה, בהחלט נשמע טוב!
נראה נפלא 🤗🤗🤗
ינוסה בקרוב!
תודה 🙏♥️🍑
תודה נעמי!!! בשמחה!