לקראת אביב, מתכון קליל, שיכול להיות לגמרי ארוחה,
דיאטתי בטירוף, למי שאכפת ויש,
ללא גלוטן וללא שמן.
לביבות כרובית ללא שמן וללא גלוטן, מוגשות על סירת חציל אפויה בגריל ורוטב עגבניות שרי ולימונים כבושים,
זו רק הצעת הגשה,
לא חובה לקחת את כל החבילה,
אך היא משתלבת טוב יחד ויוצרת מנה לבבית, קלילה, נטולה, נטולה, מזינה ונאה.
הלביבות האלה, בין שתי פרוסות לחם איכותיות,
או מוגשות לצד סלט רענן
וכן גם לצד פירה שורשים או כתום או רחמנה…רגיל וטעים!
למי שכרובית כן עושה לו את זה, זה נפלא, קל ופשוט.
גם יום או יומיים אחרי.
חימום קל ויש לביבות טריות ורעננות!
למי שהצעת ההגשה גם עושה לו את זה,
מוזמנים לבחור חציל טרי מוצק חלקלק, לחצותו לחצי לאורכו,
ניתן להבריש טיפהל'ה של שמן זית, לפזר מעט מלח גס או עשבים, פתיתי צ'ילי…ולגריל, עד שזהוב ורך.
את התוספת האדמדמה, שדרך אגב מאד טעימה פה, בישלתי מעגבניות שרי טריות, כמה שיני שום, כמה חתיכות של לימון כבוש, עד שנוצר רוטב סמיך וטעים.
למתכון :
המצרכים :
1 ראש כרובית בינוני, מושרה כרבע שעה במי מלח/חומץ, לסנן ולבשל עד שרך לגמרי, לסנן
1/2 כוס קמח סויה
1/2 כוס קמח קינואה/אורז
1/2 כוס שמיר/פטוזיליה/כוסברה, אחד שניים או שלושתם, קצוצים דק
1 כפית מלח עשבים
1/2 כפית שורש כורכום טרי כתוש או כפית אבקה יבשה
קורט צ'ילי יבש
אופן ההכנה :
בקערה, למעוך היטב עם מזלג את הכרובית, תוך כדי להוסיף את כל שאר המצרכים ולערבב היטב.
לטעום, לוודא שלא חסרים טעמים.
להשאיר למנוחה כחצי שעה.
לחמם תנור ל 200 מעלות.
לרפד תבנית אפיה בנייר, לשמן מעט.
ליצור לביבות בעזרת ידיים לחות.
לקשט בשומשום, בקצח, מה שאוהבים…
לאפות עד שמוזהבות ויציבות, לא יתר על המידה, משום שממשיכות להתייצב לאחר האפיה.
כל הסוד במתוקות האלה, שהן רכות ומעט לחות בפנים…
הצעת הגשה?
למעלה….
מותר להשתמש בשקדים טחונים במקום כל הקמחים? תודה
הי אילנה, ניתן לשלב אך לא במקום כל הכמות.אין להם יכולת הדבקה מספקת.
באיזה עוד קמחים אשר להשתמש ועדיין שיצא טעים?
אם אין בעיה עם גלוטן, ניתן גם עם קמח כוסמין/רגיל/שיפון
כמה זמן בערך לאפות אותן? אני מכינה אותן עכשיו 🙂
הי פארי, הן בטח כבר מוכנות…כפי שרשמתי עד הזהבה ויציבות.
היי עדי, יעבוד עם קמחי עדשים במקום קמח סויה וקמח קינואה/ אורז?
הי אלונה, כן, פחות מוצלח בטעם, לטעמי כמובן.
תודה רבה מאוד
הגיעה בזמן
חג שמייייייייח
בשמחה רבה😊
האם אפשר בירק אחר
במקום מה? עקרונית כן, רצוי להתאימו לסגנון הלביבות 😊
היי, תודה על המתכון 🙂
יש לי בבית שבבי כרובית קפואה, נשמע לך שניתן להשתמש?
לגבי הקמחים, קמח עדשים וקמח חיטה מלא יכול להתאים? (מבחינת הדבקה ופחות טעם)
אין לי את הקמחים שכתבת :/
הי הגר, ניתן לרכך את שבבי הכרובית? אם כך אין בעיה.לגבי הקמחים, עדיף ללכת על העדינים יותר, קמח חיטה יתאים יותר מבחינת הטעם.
האם אפשר בקמח קונדיטור ללא גלוטן במקום בקמח סויה
הי אילה, נראה לי שכן!
הי עדי, העיסה יצאה מרה – יש לך מושג מדוע? איך אפשר להתגבר על המרירות?
הי ויקי, הכרובית טריה? באילו קמחים השתמשת?