לחם גרעינים זרעים ואגוזים – ללא גלוטן, טבעוני, קיטוגני, ללא פחמימות וקמחים, נהדר לפסח
היה לכם פעם רומן עם לחם?
תחליטו כבר, איך תתמודדו איתו.
כבר בזמן האפייה, הריח, הריח, מבשר את הבאות.
אז הלחם הזה בא לעזרה עבור לא מעט אנשים, מכיוון שהוא נותן מענה משגע למי שנמצא בתפריט ללא גלוטן, לטבעוניים שבנינו, לאלה שמנסים להגיע לקטוזיס בתזונה הקטוגנית, לאלה שמקפידים על תפריט דל בפחמימות וסוכר, ואפילו יתאים לפסח – אכן בדקתי עם מביני דבר, לגבי הפסיליום – אכן מתאים ואפשרי.

כמה עניינים והדגשים בריאותיים – כל אחד בוחר את מה שנכון וטוב לו.
המתכון הזה, הלחם הזה, בהחלט נותן מענה סופר מפנק.
האפייה פה היא בטמפרטורה יחסית לא גבוהה וזה בכדי לנסות לשמור על ערכים תזונתיים של המרכיבים וכן למנוע התחמצנות.
הפסיליום נחוץ במתכון הזה – ניתן למצוא אותו בבתי הטבע מאד נפוץ היום וזמין בבתי הטבע בארץ וגם באתרים להזמנה און ליין.
הפסיליום מופק מצמח הלחך – הפלנטגו. הוא עשיר בסיבים תזונתיים שבאים לעזרתנו במתן שובע ולתהליכי הפחתה ושמירה על משקל.
יש להם לא מעט יתרונות גם בספיגת רעלים בכל מערכת העיכול והכבד.
יעילים בהתמודדות עם כולסטרול שומנים וסוכר בדם.

לחם גרעינים זרעים ואגוזים – ללא גלוטן, טבעוני, קיטוגני, ללא פחמימות וקמחים, נהדר לפסח

המתכון:
מתאים לתבנית אינגליישקייק

מה צריך ?
3/4 כוס גרעיני חמניה
3/4 כוס זרעי פשתן
1/2 כוס גרעיני דלעת
1/3 כוס זרעוני שומשום לבן/מלא/שחור
1/3 כוס צ׳יה
1/2 כוס שקדים/אגוזים – פרוסים /חתוכים (עם או בלי קליפה)
1/2 כוס אבקת פסיליום (בבתי הטבע)
1/4 כוס חמאת שקדים/טחינה גולמית
1 כף שמן זית
1 כפית מלח
2 כפות מיץ לימון טרי
כוס וחצי – שתיים מים חמים – לא רותחים – להוסיף בהדרגה, בהתאם לספיחה עלידי הפסיליום)

איך מכינים?
קודם כל, מכינים את כל המצרכים מראש. הכל מדוד על פי המתכון.
לרפד תבנית בנייר אפייה או מראש לאפות בתבנית סיליקון משומנת מעט.
ניתן להכין הכל בתבנית ולחסוך שימוש בקערה.
נתחיל עם כל המצרכים היבשים, נערבב, נוסיף את הרטובים – את המים בהדרגה, ונערבב טוב טוב עד לאיחוד כל הבלילה, שלא יישארו גושים, זה חשוב!
אם יבש – תלוי בפסיליום – תוסיפו עוד קצת מים. אך הבלילה לא צריכה להיות נוזלית בכלל.
להדק את הלחם וליישר אותו.
לכסות, מנוחה חשובה – מתרחש פה קסם, התייצבות והדבקה וכל מה שצריך כדי שהלחם יצא מושלם.
לתת לו ככה לנוח כשעתיים פלוס מינוס.
לחמם תנור ל 170 מעלות – לא יותר, כדי לא לפגוע במרכיבים עצמם.
לאפות כשעה – לשים טיימר ל 60 דקות.
חשוב שהלחם יצא זהוב וקראנצ׳י מאד בחוץ, אולי יהיה צורך בעוד 5-10 דקות.

להוציא – לקרר על רשת, כדי שהלחות בתבנית לא תרטיב את הלחם.

כשהלחם בטמפרטורת החדר, ניתן לארוז אותו, לפרוס אותו, כמובן שגם להקפיא, ההמלצה אם להקפיא אז כשהוא כבר פרוס.

ממליצה לצפות בסרטון ההכנה פה: איך מכינים?פה

———————————————————————————————————————————————————————————-

לקראת פסח יש מבצעים נהדרים וזאת הזדמנות נהדרת להתחדש בבלנדר איכותי חזק ועמיד, אחת ולתמיד – הויטמיקס.
לכל מי שרוכש ויטמיקס מסדרת ASCENT מקבל סט מתנה של כוס וקערית בשווי 879 שקלים וזה בנוסף ל 10% הנחה עם הקוד AS10 !!!
יש מבחר דגמים ומחירים – תבחרו את המתאים לכם – מוזמנים גם להתייעץ איתי,
פה הלינק לרכישה : ויטמיקס במבצע והנחה
ההנחה של ה 10% תתקבל רק עם הקוד: AS10
ואגב על כל החנות יש לכם את ההנחה הזו – שווה להציץ, יש מוצרים איכותיים אקולוגים מעולים!!! המקום והמוצרים לשדרג איתם את המטבח הבריא.