לפני איזה זמן,
נגיד כמעט 15 (שנים),
הצטרף לו איזה נצר נסיכות לעולם האמיתי.
שהביא איתו עולמות,
הפך עולמות
והצמיד אליו סבים וסבתות מעולפי שמחה.
לא לא זה לא סיפור לידה,
זו אנקדוטה קטנטנה ללחמניות הפתעה הללו.
בתוך כל הבלאגן החדש,
עם הנקות והענקות,
לילות עם הרבה שכאלה,
את הבוקר הייתי פותחת עם ביס מהלחמניית הפתעה הזו וקפה (כן, לעולמים קפה והוא חד יומי).
הפריזר היה מלא בהן, לשעת מצור/מצוקה ומי שדאגה להן ועוד, זו סבתא,
שהגיעה כל שבוע ברכבות, להיות ביחד.
לימים,
כשהנסיך כבר ישב על השיש והיה מכדרר איתה את הלחמניות,
הריטואל הפך לטקס,
הטקס לזיכרון,
נעים,
טעים
ותומך!
אז הנה רעיון, במה אפשר לפנק יולדת…
לפני כמה ימים שיתפתי פוסט עם לחמניות הורסות, טעימות ומזינות,
הקטע הוא שאלה, הביס הפתעה,
נולדו עוד הרבה לפניהן…
המפתיעות והמתוקות הללו,
הן אחלה פתרון או תחליף למאפינס מפנק,
או לחתיכת עוגה,
או סתם לשעת דמדומים, אם של הלב, הגוף או מה שבחוץ.
והמחשבה איך להפוך, לשנות, לדייק,
כדי שניזכה כולנו בבריאות איתנה גופנית וריגשית כמובן,
תמיד נלקחת בחשבון לפני, בזמן ולאחר,
עם הטעימה.
למתכון :
למצרכים:
200 גרם טופו רגיל (לא משי)
2.5 כוסות קמח כוסמין מלא
2 כפיות אבקת אפיה ללא אלומיניום
1/4 כוס שמן קוקוס נוזלי
2 כפות סירופ מייפל איכותי
1/4 כוס חלב סויה/שקדים/אורז
1 כפית סוכר וניל
חבילה וחצי של שוקולד טבעוני
להברשת הלחמניות לפני האפיה: כף חלב צמחי, כף סירופ מייפל, כפית שמן קוקוס רך.
ההכנה :
לחמם תנור ל 200 מעלות.
לסנן את הטופו, להעביר למיכל מעבד מזון, הפודפרוססור, להתחיל לטחון את הטופו, בהדרגה להוסיף שמן קוקוס במצב נוזלי או רך, חלב צמחי, וניל, מייפל, את הקמח ואבקת האפיה.
תוך דקה שתיים, הבצק מתכדרר לכדור.
זה הזמן לעצור את עבודת המעבד.
להמשיך בלישה עדינה, בין כפות הידיים, לדקה.
להוריד את חום התנור ל 180 מעלות.
לרפד תבנית אפיה בנייר אפיה.
מתקבלת מסת בצק במשקל 500 גרם פחות או יותר.
אני חילקתי את הבצק ללחמניות ביס במשקל 40 גרם לאחת.
לכדרר יפה ללחמניות, מעט לשטח, להניח 2 קוביות קטנות של שוקולד ולסגור בעדינות את הלחמניה.
לכדרר שוב, מעט לשטח ולהניח על נייר בתבנית האפייה.
להבריש את הלחמניות בתערובת לקראת האפיה.
לאפות כ 20 דקות, עד שמזהיבות מעט, רכות מבפנים ועשויות היטב.
זמן האפיה תלוי בגודל שבחרתם.
הי. במקום שוקולד אפשר להשתמש בחמאת בוטנים/טחינה ? תודה
הי, אם יש לך רעיון איך למלא איתם סבבה.
היי, נראות מעולה. איך מומלץ לאחסן אותן והאם ידרש חימום? צריכה להכין היום עבור מחר בצהריים… תודה.
תודה קרן, ניתן להקפיא ולהפסיק שעתיים לקראת.