

לחמניות ללא גלוטן – רכות, אווריריות, נפלאות גם לפסח, מזינות וטעימות מדי
טובבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבב
זהו, זה זה.
אלו הן הלחמניות שלכם, לפסח ובכלל.
עננים? רכות? אווריריות? אמ אמל'ה, כמה כמה.
וטעימות טעימות.
וכן חשוב היה לי, כמו תמיד, שהן תהיינה לא פחות ממעולות.
אז יש ויש.
הן מבוססות קמחים נפלאים, שנטחן בבית או נרכוש אותם בבתי הטבע.
ולא זה לא הקמחים המוכנים, שלצערי, ערכם התזונתי, לא גבוה וחבל.
נרכיב פה תערובת נהדרת, מגוונת, בריאה, והתוצאה אח אח…
תצטרכו להצטייד במרכיב אחד, שלאחר בדיקות, הבנתי שהינו כשר לפסח, בכל בית טבע ניתן למצוא אותו כיום.
מ ו כ נ י ם ???


לחמניות ללא גלוטן – רכות, אווריריות, נפלאות גם לפסח, מזינות וטעימות מדי
10 לחמניות משגעות
המתכון:
המצרכים:
1 כוס קמח כוסמת
1/2 כוס קמח קינואה
1/2 כוס קמח אורז מלא
1 כף שמרים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור/לבן
2 ורבע כוסות מים
5 כפות אבקת פסיליום ( לרכוש בבתי הטבע)
שומשום לפיזור
אופן ההכנה:
לערבב בקערה את כל המצרכים היבשים, למניעת גושים. להוסיף את המים. לעבד את הבצק עד שיהיה אחיד. כמה דקות. (ולא זה לא הבצק שמרים שאנחנו מכירים, השימוש בקמחים נטולי גלוטן, יוצרים בצק דביק ושונה מאד מהקמחים הרגילים)
לכסות טוב במגבת כותנה נקייה. בערך 20-25 דקות, לתת לבצק לנוח. הוא מעט תופח.
לרפד תבנית תנור בנייר אפיה אקולוגי.
את הבצק נחלק ל 10 חתיכות.
אפשק להרטיב מעט את הידיים.
לכדרר ללחמניות חמודות.
לסדר ברווחים.
אפשר לפזר שומשום. בהחלט מוסיף.
נכסה שוב, ניתן להן לנוח עוד 20 דקות.
נחמם תנור ל 180 מעלות.
נאפה אותן עד שהן מזהיבות, מתנפחות חמוד, מתנתקות בקלות מהנייר – בערך 40 דקות. תבדקו אותן כבר כעבור חצי שעה.
הן עדינות מאד.
לא ללחוץ עליהן.
להוציא מהתנור, לתת להן להתקרר היטב, לפחות שעה וחצי.
רק אז…להרשות לעצמכם, לקחת אחת, למרוח גבינת שקדים, גוקומולי, חמאה טבעונית ולהתענג, מבלי לתת ביס לאף אחד.
סרטון חמוד שבטוח ישכנע אותכם להכין אותן:כאן תראו כמה הן נפלאות – סרטון באינסטה

לא כשר למי שלא אוכל קטניות אבל בהחלט אכין לשאר ימות השנה רק הבנתי שאת הקמחים האחרים כדאי לטחון לפני האפייה
תהני!!! הן מהממות
כוסמת היא גרעינים, כוסמין זה קמח.
פסיליום הוא סיבים. כך שהלחמניות כשרות למהדרין
בדיוק!!!
זה לא קמח כוסמין מדובר בקמח כוסמת
ולשאלתי.. קמח כוסמת ירוקה או הכוסמת הקלוייה?
בוודאי שלא כוסמין, לכן כתוב כוסמת.תמיד הירוקה!!!
תודה
באהבה
היי. תודה על המתכון, מעבר לפסח, יש לי שני צליאקים בבית מכירה את הקמחים ואף יש לי בנוהל אבל את הפסיליום לא. למה הוא משמש? מה הוא מוסיף למאפה?? ממה הוא עשוי? תודה
הי יסכה, הוא נותן מה שגלוטן נותן בקמחים הרגילים.אלסטיות, רכות, אווריריות.עשוי מצמח הפלנטגו.
המתכון נראה מעולה! אפשר להחליף את השמרים בסודה לשתיה? פשוט לא מסתדרת עם שמרים
הי טובה, לא נתן את אותה התוצאה.
האם אפשר במקום קמח אורז להשתמש בעוד כוסמת או קינואה?
האם את הקינואה יכולה לטחון בבית? (שואלת בגלל ששוטפת אותה לפני בישול כדי להוציא את המרירות)
אפשרי כן
הי,
האם אפשר להכין עם אותו הבצק גם כיכר לחם במקום לחמניות?
הי אלינור, לא ניסיתי, מקווה לעשות זאת בשבוע הבא
הכנתי כבר פעמיים. יצא וואו!!
הן יצאו מושלמות; רכות וטעימות מאוד מאוד. עוברות מעולה הקפאה וממש מתפקדות כלחמניות מפנקות. לבן הצליאקי שלי זה ממש מתכון ששווה זהב. הולכת לפרסם בקבוצות הצליאקים כי עלית כאן על משהו.
אני הפחתתי פסיליום בחצי (כי פעמיים בעבר כשעשיתי משהו עם פסיליום יצא זוועה אז יש לי טראומה) עדיין יצא מעולה.
בפעם השניה הוספתי סילאן לטעם ומתיקות ויצא אפילו עוד יותר טעים.
ממש תודה על כל המתכונים הלל"ג.
תמה איזה כייף!!! תודה על העדכונים, שמחה שאהבת ובאהבה גדולה! בריאות גם
אפשר להקפיא את הלחמניות?
בוודאי – כשהן טריות!!!