בהזדמנות זו,
מדגישה או מציקה, הכל תלוי,
בהגברת המודעות, להסכים לקרוא ולשאול,
מה המרכיבים על האריזות, מה המשמעות של צריכת אוכל קנוי.
אז ברור שאם הוא יושב לו חודשים או שנים, לפעמים גם ימים,
אז כדי להחזיק מעמד, ממלאים אותו במיני חומרים שלידינו יגיע מוצר, אסטתי, מריח נורמלי
וכדי שיטעם לנו, ממלאים במיני ומיני
וכן הלאה.
מחזירה את העניניים, את השליטה להכנה ביתית של מוצרים, של תחליפים שאין שני לו.
לנו יש את האפשרות לבחור את איכות חומרי הגלם, טריותם, אופן ההכנה.
מעט ידע והפתרון בידיינו.
בכל יום בערך, צצה הזדמנות,
לפעמים כדאי לתת עוד רגע של תשומי ולהזכר יש דרכים נוספות,
הן לא בהכרח מכבידות ומסרבלות והנפלא הוא
שיש תחליף מזין, בריא וטעים בהכנה בבית.
מה היום…
המטרה – סוג של בורקס.
התנור תפוס לכמה שעות.
צנצנת השמרים נפלה ונישברה.
הבן שלי ביקש בורקס או משהו כזה.
בלי גבינה וזה…אה???
מה ואיזה, איך וכמה ואולי גם למה.
בצק שמרים, הלך, בצק פריך, התנור תפוס,
נזכרתי בבצק שקם, שהיה רך ופשוט ותמיד טעים.
ש-שמנת, ק-קמח, מ-מרגרינה.
שמנת, נתארגן על משהו, קמח יש ועוד כוסמין שטחנתי וניפיתי, מרגרינה יאק
ובכלל בא לי בלי שמן או שומן.
בצק יש, קמח כוסמין, יוגורט, מלח, כף שמן זית…סוג של שקם.
הכנתי אותם גדולים, אחד מהם לקטנים, שניים מהם לגדולים, פלוס טחינה וסלט ויש!
מה למילוי, לא לתרד, הפעם לא גבינה…
אולי איזה חציל מגניב קצוץ דק, פלפל אדום תמיד מוסיף, בצבע, בטעם,
עדשים, ביקשו לא בבצק,
אז פוררתי טופו לקטנטנים, את הכל קצצתי דקדקים, השחמתי, תיבלתי, עיטרתי, העשרתי…
וזה איך לומר, טיפ, קטן גדול,
בהרבה מהמתכונים ניתן להכין לבד, הרבה מהמרכיבים,
המילוי כאן הוא תחליף נהדר ל'מיני טחון מן הצומח',
משתמשת בו בכל מיני וריאציות מגוונות ומתובלות בהתאם למתכון.
מבחינת הטעם – התיבול,
מבחינת הגודל – פירורים, טחינה, קיצוץ וכן הלאה.
נסו!
הם לא שונים מאיתנו,
בצק הוא בצק הוא בצק.
אנחנו אוהבים וגם אצלם מאפים שכאלה יהיו במועדפים.
יש לי משיכה להרפתקאות, במטבח במטבח
ותמיד תמיד, מתוך הבלאגן, האין, החסרים מצרכים, התפיסות של התנור,
קורים להם דברים טובים.
לא שלא חששתי, אם כן יאהבו או לא.
אהבו ועוד איך וכולם/ן, יש לי פה משלחת בררנית,
מה זהו? נגמרו? אין יותר?
המתכון :
המצרכים :
לבצק :
2 כוסות קמח כוסמין + 1/2 כוס
3/4 כוס יוגורט סויה
1 כפית מלח
1 כף שמן זית
למילוי :
1 בצל סגול קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
1/2 פלפל אדום בשרני וטעים קצוץ דק דק
1 חציל קטן קצוץ דק דק
3 כפות גרעיני דלעת קצוצים
200 גרם טופו מסונן ומפורר לפירורים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כף רוטב סויה כהה
1 כף שמן זית
תבלינים : פפריקה מתוקה, מעט כורכום, צ'ילי, מלח, לפי טעמכם!
אופן ההכנה :
בקערה נוחה לערבב את המצרכים לבצק, את שתי כוסות הקמח.את מחצית הכוס להוסיף לאט ובהתאם לצורך.
לעבד לכדי בצק נח.לוקח כמה דקות, הבצק מעט דביק.ניתן להוסיף מעט מעט קמח.
לכסות את הקערה ולתת לבצק לנוח רבע שעה.
בינתיים, לטגן ב1 כף שמן זית, בצל קצוץ, כשמתחיל מעט להזהיב להוסיף שום, חציל, פלפל ולטגן עד הזהבה.
להוסיף טופו מפורר ולטגן יחד כמה דקות.
להוסיף שאר המצרכים והתבלינים.
לטגן הכל יחד, עד שמריח טוב, הטופו זהוב, אך חשוב שהתערובת לא תתייבש.
לרדד את הבצק שיהיה דק.
אני הכנתי גדולים, יצאו 6.
לקמח היטב את המשטח עבודה ואת המערוך.
לקרוץ עיגולים בהתאם לגודל המאפים שתרצו.
למלא בכמות נדיבה של המילוי ולקפל מעל המילוי את הבצק, להדק קצוות עם מזלג או לקפל אותן בתנועה סיבובית.
לחמם מחבת גדולה, שטוחה וכבדה, לשמן במעט שמן ולטגן את המאפים, על אש בינוית, שלא ישרפו והבצק כולו יהיה עשוי ומוכן.
הזהיבו את המאפים היטב, מכל הצדדים.
אפשר בשלב הסופי לשים בתנור במקום לטגן?
הי נעמה, נראה לי שלא תהייה בעיה!
הי. ככ הרבה זמן אני חושבת על לטבען את שקם שאני שמחה לראות שאני לא היחידה ואת שידרגת בבריאות. עד כמה שזכור לי במתכון המקורי יש קמח תופח והאמת שמעולם לא ניסיתי לעבוד עם קמח כוסמין כך שאין לי מושג איך הוא מתנהג…. תמיד אפיתי את הבצק כך שלטגן אותו זה בהחלט טוויסט מדליק !!!! תודה
הי מיה, הכוסמין לא מתנהג שונה מהקמח הרגיל, אם לבן או אם מלא, ילד טוב!!! ועדיין הערכים התזונתיים שלו וכמות הגלוטן שלו פחותה מהקמח חיטה הרגיל.בבקשה!
איזה יופי להשביע את רעבוני עם דבר כל כך טעים ובריא…תודה רבה לך.
הייתי עושה שינויים קטנים אך משמעותיים:
א. ניפוי הקמח= חובה מאחר וקמח נוטה להתליע וידוע כי אכילת כל מיני תולעים ושרצים למיניהם מביאים למחלות.
ב. טיגון הלחם במחבת בלי המילוי איתו מהסיבה הפשוטה שהבצק לא יצא מוכן בצד הקיפול של הסגירה.
הי טוני, יש מצב שאת הבצק לא רידדת מספיק דק כפי שציינתי במתכון, המאפים יוצאים עשויים היטב וקראנצ'ים באופן מפתיע.ממליצה לנסות שוב!
נראה מבטיח ובתכנית לארוחת הערב היום!
שאלות קטנות – האם יהיה מוצלח עם קמח כוסמין מלא? אין לי לבן.
והאם אפשר לדעתך להחליף את הטופו והחציל בשבבי סויה ועדשים שחורות לדוגמה?
הי מיה, יהיה מצויין עם מלא.חשוב שהבצק ירודד דק.בהחלט ניתן להמיר את הטופו בסויה, לצרף קטניות, פטריות…יש להשרות היטב את הסויה.
בטח שווה לנסות🙂
לא מצאתי יוגורט סויה ללא סוכר. האם אפשר להשתמש בחלב סויה?
יהיה צורך לשחק עם הכמויות.
הכנתי את המילוי… הגשתי בטורטייה קנויה.. התמוגגו.. טעים מאוד. תודה רבה לך,!!
הי רינה, בשמחה!!!
יצא מצוין. תודה רבה
איזה כייף! תודה שחזרת לעדכן רונית!