מאפינס זה פינוק,
לא שעוגה לא.יש משהו במיני עוגה (מאפינס) משהו אישי, במידה, בזה שזה שלי ובשבילי.
הכי כייף שהם יוצאים, רכים, אווריריים, מתקתקים במידה ומלאי הפתעות.
למי שמשנה או לא,
אלה מתאימים יופי לקטגוריית 'חגים ומועדים', לטו בשבט בפרט ובכלל גם.
הם צבעוניים, עשירים ומזינים.
מאפינס זה אחלה נישנוש,
אחד כזה עם תה/קפה בוקר,
לשלוח עם הילדים לבית ספר או לגן,
לשעת אחר הצהריים או בין ארבעייים…יש כזו?
לשמור אותם בהקפאה, להפשיר מתי וכמה שצריך.
יש בהם שיבולת שועל טחונה טרי (תענוג),
קמח כוסמין טחון טרי (אין יותר טוב מזה),
כוס של גרנולה לא אפויה ועוד ועוד.
שילוב הגרנולה עם הקמח, עם הפרג, הקוקוס וכל השאר,
יוצר את האווריריות ועוזר למאפינס להיות כאלה רכים רכים.
רגע של עדכונים :
* מתארגנת לה קבוצת רכישה נוספת למכונה להכנת חלב ביתי, בעקבות פניות רבות של א/נשים,
אם גם אותכם מעניין ומסקרן וקצת מעבר, מוזמנים להכנס לקישור הבא ולקרוא קצת על המכונה ומעלליה, חבר חדש במטבח!
אם תרצו פרטים נוספים או להזמין אותה, אנא כתבו לי הודעה בדף הפייסבוק, 'דובדבנים של טעם'!
* נשאלתי אם תהייה אפשרות ליצירת קבוצת רכישה לבלנדר מקצועי ומייבש מזון, השמיעו קול ונבדוק זאת גם! הודעה בדף הפייסבוק 'דובדבנים של טעם'!
ולמתכון…
המשך שבוע טוב…
למתכון :
1 כוס קמח כוסמין, אני השתמשתי במלא
1 כוס גרנולה (לא אפויה, מה שנקרה גם מוזלי)
1/4 כוס פרג
1/4 כוס פתיתי קוקוס
3/4 כוס תפוח קלוף וקצוץ קטן קטן
1/2 כוס אוכמניות (ניתן להמיר בכל פרי אחר)
2 כפות שטוחות קונפיטורה
תחליף ביצה: 1 כפית פשתן טחון + 3 כפיות חלב צמחי
1/2 כוס סוכר קוקוס או דמררה
1 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום
1/2 כפית סודה לשתיה
1 כפית תמצית וניל איכותית
1/4 כוס שמן קוקוס/זרעי ענבים
1 כוס חלב מיקס אגוזים ביתי
1 כפית חומץ תפוחים
אופן ההכנה :
לחמם תנור ל 175 מעלות.
להכין את תחליף הביצה, בקערית קטנה לערבב פשתן טחון טרי עם 3 כפיות חלב צמחי.
לשמן תבניות מאפינס.הכמות הזו היא ל 10 מאפינס קטנים ו7 גדולים.
בקערה לערבב קמח, גרנולה, קוקוס, פרג, סוכר, אבקת אפיה וסודה לשתיה.
להוסיף תפוחים קצוצים, אוכמניות, קונפיטורה, שמן, וניל, תחליף ביצה וחלב.
לערבב בעדינות, רק עד שהחומרים היבשים מתערבבים טוב ברטובים.
להוסיף את החומץ.לערבב עד שהחומץ יבלע בבלילה.
להעביר את הבלילה לתבניות המאפינס, שיונחו על נייר אפיה, על תבנית,
לאפיה של 18 דקות לקטנים ו23 דקות לגדולים יותר.
נראה מעולה!
תודה ויקי יקרה!נסי, הם מהממים.
קונפטורה הכוונה לריבה???
הי גבריאלה, קונפיטורה זו ורסיה עשירה בפרי לעומת ריבה.צירפתי קישור להכנת קונפחטורה נהדרת ביתית וללא תוספת סוכר.