מעלותיה הרבות של שיבולת השועל וסגולותיה המזינות, ידועות ועליהן אין עוררין.
ישנם מוצרי שיבולת שועל רבים וטעימים והדגן הנהדר הזה יכול להשתלב במאכלים רבים ובארוחות מגוונות לאורך היום.
שיבולת השועל, המכונה בפינו, קוואקר, היא דגן משובח, זול ובריא ומשביע.
שיבולת שועל מגיעה בזרעים שלמים (אני טוחנת אותה לקמח, כפי שעשיתי במתכון הנ"ל), בשבבים גסים/דקים. ניתן להכין מכל אלה דייסת שיבולת שועל, עוגיות שיבולת שועל, לשלב בקדירות את הזרעים השלמים, בלחמים ולחמניות, בצקים, גרנולה, חטיפי אנרגיה ועוד.
הערכים התזונתיים של 100 גרם שיבולת שועל לא מוכנה הם: מים 6.55 גרם, קלוריות 246, חלבונים 17.3 גרם, שומן 7.03 גרם, פחמימות 66.22 גרם, סיבים תזונתיים 15.4 גרם.
יתרונותייה הרבים, שהם משביעים וגורמים לתחושת שובע ארוכה שמחזיקה מעמד לאורך זמן, יש בה כמות יפה של סיבים תזונתיים שמיטיבים עם המעיים – ומסייעים במניעת מחלות סרטן במעי, מסייעת בתהליך העיכול , בהורדת רמות הכולסטרול בדם; העובדה שהיא מפחיתה את הסיכוי לחלות במחלות מחלות לב וכלי דם ועוד ועוד… צריכת 30 גרם ליום של שיבולת שועל כדייסה או בכל מנה אחרת, מבטיחה את כל היתרונות הבריאותיים.
אז אם לא דייסה, שלבו במוזלי, בגרנולה, בלחם, בעוגיות ואני ממליצה בחום על חטיפי אנרגיה, שנותנים מענה למתוק, למתוק במהלך היום, הוא הוא הפתרון האולטימטיבי.
מצרפת קישור למתכון נפלא: חטיפי אנרגיה משגעים
הי עדי. למה הכוונה מחית וניל?
הי אורית, המחית, נמצאת במחלקת התבלינים, או גרירת מקל או תמצית, הכל הכל עשוי מהתרמילים והכל תופס.תהני
קיימת מחית וניל בבקבוקון זכוכית בחנויות המתמחות במוצרי אפייה
נכון, תודה אילונה
האם אפשר להמיר את קמת הכוסמין בקמח מלא/לבן?
בוודאי
שלום, יעבוד בתבנית אינגלישקייק?
הי יערה, נראה לי שכן.
תודה על המתכונים המקסימים.
האם אפשר להכין חלב שקדים מאגוזי לוז( נגמרו לי השקדים) וכמה זמן המינימום צריך שיהיו מושרים במים לפני ההכנה?
הי יואלה מקסימה❤תודה
בוודאי שניתן, רק חשוב שהם יהיו טריים ולא מרירים.הייתי מעתיקה עם 2 תמרים ומתחת מעט בוניל או קינמון
היי עדי, תודה על המתכון
האם לדעתך אפשר להמיר את קמח הכוסמין בקמח קוקוס או קמח כלשהו שהוא דל בפחמימות?
הי מור, כדי להפוך אותם לנטולי גלוטן, יש צורך בשילוב קמחים, בשילוב 'מחזיקים' ו'מדביקים'.
האם אפשר להקפיא ולהפשיר שוב?
האם צריך לשמור במקרר או בחוץ?
תודה!
לא מומלץ להקפיא שוב לאחר הפשרה.אם אוכלים, אפשר בחוץ לכמה שעות.אם לא, ממליצה על הקפאה ולהוציא בהתאם לצורך
היי,
במה אפשר להמיר את סוכר קוקוס?
מה זה תמצית וניל איכותית? איפה משיגים? ומה העדיף מחית או תמצית למתכון זה?
תודה
אהלן, בכל סוכר אחר.תמצית אמיתית, בבתי הטבע.לא משנה כלל העיקר הטעם המשובח.בהצלחה