מאפינס טבעוני וניל – פטל, שקדים, שיבולת שועל וכוסמין, עננים משגעים
מאפינס טבעוני וניל – פטל, שקדים, שיבולת שועל וכוסמין, עננים משגעים
מאפינס הם חמודים.
איכשהו הם נמכרים אצלינו ואצל כל הילדים שסביבינו, טוב יותר מעוגה.
יתרון, של מיני מנה, אחת, אישית ודי.
מכינה אותם, מקררת וכמעט כמו תמיד, משגרת, מהר, מהר, למקפיא.
מאפינס, הם בעצם אותה בחושה מהירה וכייפית, ליום חול, שבת וחגיגה.
רק לבחור עם מה, עם פרי, אגוזים, שוקולד, חמאת בוטנים, קפה או כל שילוב מדליק אחר.
עננים בהירים, מקושטים באדום.
שילוב קמחים בהירים, קמח שקדים, קמח שיבולת שועל, קמח כוסמין, בתיבול מחית וניל ריחנית.
אפיתי אותם בתבניות קטנות מסיליקון.יצאו מושלם.
רכות, אווריריות ומאד טעימות.
מעלותיה הרבות של שיבולת השועל וסגולותיה המזינות, ידועות ועליהן אין עוררין.
ישנם מוצרי שיבולת שועל רבים וטעימים והדגן הנהדר הזה יכול להשתלב במאכלים רבים ובארוחות מגוונות לאורך היום.
שיבולת השועל, המכונה בפינו, קוואקר, היא דגן משובח, זול ובריא ומשביע.
שיבולת שועל מגיעה בזרעים שלמים (אני טוחנת אותה לקמח, כפי שעשיתי במתכון הנ"ל), בשבבים גסים/דקים. ניתן להכין מכל אלה דייסת שיבולת שועל, עוגיות שיבולת שועל, לשלב בקדירות את הזרעים השלמים, בלחמים ולחמניות, בצקים, גרנולה, חטיפי אנרגיה ועוד.
הערכים התזונתיים של 100 גרם שיבולת שועל לא מוכנה הם: מים 6.55 גרם, קלוריות 246, חלבונים 17.3 גרם, שומן 7.03 גרם, פחמימות 66.22 גרם, סיבים תזונתיים 15.4 גרם.
יתרונותייה הרבים, שהם משביעים וגורמים לתחושת שובע ארוכה שמחזיקה מעמד לאורך זמן, יש בה כמות יפה של סיבים תזונתיים שמיטיבים עם המעיים – ומסייעים במניעת מחלות סרטן במעי, מסייעת בתהליך העיכול , בהורדת רמות הכולסטרול בדם; העובדה שהיא מפחיתה את הסיכוי לחלות במחלות מחלות לב וכלי דם ועוד ועוד… צריכת 30 גרם ליום של שיבולת שועל כדייסה או בכל מנה אחרת, מבטיחה את כל היתרונות הבריאותיים.
אז אם לא דייסה, שלבו במוזלי, בגרנולה, בלחם, בעוגיות ואני ממליצה בחום על חטיפי אנרגיה, שנותנים מענה למתוק, למתוק במהלך היום, הוא הוא הפתרון האולטימטיבי.
מצרפת קישור למתכון נפלא: חטיפי אנרגיה משגעים
מאפינס טבעוני וניל – פטל, שקדים, שיבולת שועל וכוסמין, עננים משגעים
המתכון:
המצרכים:
1/2 כוס קמח שיבולת שועל טחון דק דק (ניתן להמיר בקמח כוסמין)
1/2 כוס קמח שקדים טחון דק דק (ניתן להמיר בקמח כוסמין)
1/2 כוס סוכר קוקוס
1 כוס קמח כוסמין בהיר/מלא
1 כוס חלב שקדים (ניתן להמיר בחלב סויה)
1/2 כוס חלב סויה
1/3 כוס שמן קוקוס נוזלי/שמן נייטרלי אחר
1 כפית מלאה מאד אבקת אפיה
קורט מלח
קורט מחית וניל או כפית תמצית וניל איכותית
1 כוס פרי טרי, אני השתמשתי בפטל
אופן ההכנה: לחמם תנור ל 180 מעלות.לשמן תבניות מאפינס מסיליקון.
בקערה גדולה לערבב את כל המצרכים היבשים.בקערה נוספת את כל המצרכים הרטובים.להעביר את הבלילה הרטובה לקערת היבשים.לערבב בעדינות אך לוודא שלא יוותרו גושים.לקמח שיבולת שועל תכונת הדבקות.להוסיף את הפרי, אם יש צורך, חיתכו אותו לקוביות.
העבירו את הבלילה לתבניות והכניסו לאפיה של 20-25 דקות, תלוי בגודל התבניות.חשוב שהן יזהיבו יפה וכמובן אפויות טוב ומספיק, זאת ניתן לבדוק עם קיסם.אני תמיד מעדיפה לתת למאפים עם תוספת רטובה (פרי טרי) כמה דקות אפייה ספייר.
תהנו, ספרו לי ושלחו לי תמונות מפנקות של התוצרת.
מחכה לתמונות, עידכונים באינסטוש
או בפייסוש
המשך שבוע שקט ואמן!
הי עדי. למה הכוונה מחית וניל?
הי אורית, המחית, נמצאת במחלקת התבלינים, או גרירת מקל או תמצית, הכל הכל עשוי מהתרמילים והכל תופס.תהני
קיימת מחית וניל בבקבוקון זכוכית בחנויות המתמחות במוצרי אפייה
נכון, תודה אילונה
האם אפשר להמיר את קמת הכוסמין בקמח מלא/לבן?
בוודאי
שלום, יעבוד בתבנית אינגלישקייק?
הי יערה, נראה לי שכן.
תודה על המתכונים המקסימים.
האם אפשר להכין חלב שקדים מאגוזי לוז( נגמרו לי השקדים) וכמה זמן המינימום צריך שיהיו מושרים במים לפני ההכנה?
הי יואלה מקסימה❤תודה
בוודאי שניתן, רק חשוב שהם יהיו טריים ולא מרירים.הייתי מעתיקה עם 2 תמרים ומתחת מעט בוניל או קינמון
היי עדי, תודה על המתכון
האם לדעתך אפשר להמיר את קמח הכוסמין בקמח קוקוס או קמח כלשהו שהוא דל בפחמימות?
הי מור, כדי להפוך אותם לנטולי גלוטן, יש צורך בשילוב קמחים, בשילוב 'מחזיקים' ו'מדביקים'.
האם אפשר להקפיא ולהפשיר שוב?
האם צריך לשמור במקרר או בחוץ?
תודה!
לא מומלץ להקפיא שוב לאחר הפשרה.אם אוכלים, אפשר בחוץ לכמה שעות.אם לא, ממליצה על הקפאה ולהוציא בהתאם לצורך
היי,
במה אפשר להמיר את סוכר קוקוס?
מה זה תמצית וניל איכותית? איפה משיגים? ומה העדיף מחית או תמצית למתכון זה?
תודה
אהלן, בכל סוכר אחר.תמצית אמיתית, בבתי הטבע.לא משנה כלל העיקר הטעם המשובח.בהצלחה