בואו נדבר בצבעים, בצמחים, בפרחים,
מה יותר מטריף משולחן חג ערוך, מקושט,
שבמרכזו מוגשות מנות משגעות, בשלל צבעים, עם מגוון מתנות מן הטבע…
מוסקה טבעונית, צבעונית, טעימה ומזינה,
אין מנה חגיגית צבעונית ומשמחת ממנה!
תכינו פרח אחד כזה, שניים, כל אחד יקשט צד אחד של שולחן החג,
או פרח אחד כזה גדול, למרכז השולחן.
מוסקה טבעונית, צבעונית, טעימה ומזינה,
שנים שלא אכלתי מוסקה, כל כך התגעגעתי עד שהחלטתי
שזו עומדת להיות אחת מהמנות העיקריות המשגעות על שולחן החג השנה.
החצילים אפויים בגריל התנור, עם הברשה קלה של שמן זית,
המילוי מטוגן קלות במעט שמן,
המנה כולה ממולאת בפרוסות חצילים, פרוסות תפוחי אדמה, פרוסות עגבניה, בשר טופו קצוץ, פטרוזיליה, צנוברים ותיבול אותנטי למנה ים תיכונית.
געגועים ברוב המקרים מקרבים אותנו לזכרונות ואלו
למעשים,
כשאוכל משוייך לזמן, לתקופה, לאיך צריך להיות,
מתפספס לו משהו,
ככה עברו להן כמה שנים, שעל מוסקה רק דיברנו, רק התגעגעתי,
חשבתי על השילובים, איזה מילוי יתאים, יהיה מעניין, טעים, זמין, מזין
וכך תתקבל מנת אושר וחג.
מוזמנים לעקוב אחר התמונות, תהליך ההרכבה ולהוסיף את המוסקה המקוטה לשולחן החג הצבעוני!!!
* השתמשתי בתבנית קפיצית, בקוטר 22 ס"מ
למתכון :
3 חצילים בינוניים, נקיים, פרוסים לאורכם בעובי 1/2 ס"מ
2 תפוחי אדמה גדולים קלופים ופרוסים לפרוסות דקות דקות (כדי שיאפו היטב)
1 עגבניה בינונית פרוסה לפרוסות דקות
1 בצל בינוני קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
300-350 גרם טופו סחוט היטב ומפורר דק
1/3כוס צנוברים
3 כפות רסק עגבניות מדולל עם 4 כפות מים
1 כפית קורנפלור
1 כף רוטב סויה
תבלינים: בהרט, כורכום, פפריקה מתוקה, צילי, מלח עשבים
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
שמן, להברשת החצילים ושימון התבנית
רוטב באשמל טבעוני:
1 כף שמן זית
2 כפות קמח כוסמין/קורנפלור/קמח אורז
1/2 כפית כורכום
קורט אגוז מוסקט מגורר
1 כפית מלח עשבים
1/2-3/4 כוס מים
אופן ההכנה:
לחמם תנור על גריל.לסדר את פרוסות החציל בתבניות ולהבריש את הפרוסות בשמן זית, לתבל במעט מלח עשבים.לקלות את החצילים עד הזהבה ולהפוך צד, להבריש שוב במעט שמן ולהמשיך לקלות עד שגם הצד השני זהוב מאד.
בינתיים במחבת טובה לטגן במעט שמן זית את הבצל, כשזהוב ורך, להוסיף את הטופו והשום.לערבב היטב תוך כדי טיגון.כשהטופו זהוב מעט, להוסיף רוטב סויה ותבלינים וצנוברים, לאחר מכן לצרף את הרסק המדולל במים יחד עם כפית הקורנפלור, לערבב היטב.לטעום ולתקן טעמים.
להוריד מהאש.להוסיף פטרוזיליה.
בתבנית תנור, אני אפיתי בקפיצית, כדי לחלץ בקלות את המוסקה, משומנת, לסדר את פרוסות החצילים האפויות בחפיפה כולל דפנות התבנית ולהמשיך פנימה עד שתהיה שכבה יפה של חצילים, לאחר מכם לרפד עם פרוסות תפוחי האדמה רק בבסיס, להעביר את המילוי, מעליו שכבה נוספת של חצילים, רק מעל תפוחי האדמה ולא בדפנות, להמשיך עם פרוסות העגבניה.
להכנת רוטב הבאשמל, בסיר קטן לחמם את השמן, להוסיף את הקמח, תבלינים ולאט ובהדרגה את המים, תוך עירבוב כדי שלא יווצרו גושים.
לשפוך את הרוטב על שכבת העגבניות.
להכניס לאפיה בתנור מחומם ל 200 מעלות 45 דקות, עד שהמוסקה מזהיבה ומריחה טוב טוב?
נראה מדהים.
את חודבת שאפשר להכין יום מראש ולחמם, או בבוקר ולחמם?
תודה.בוודאי☺
בעודי שוברת את הראש מה להביא לחג כשאין לי כל כך הרבה זמן להכין וידעתי שאני אמצא מנה מושלמת בבלוג שלך אז פשוט נכנסתי קודם אליו והנה מצאתי! יש לך מנות נפלאות בריאות ומושקעות ,את תותחית! תמשיכי להפציץ במתכונים הורסים ושנה מתוקה וברוכה! .מה גודל התבנית הקפיצית שהשתמשת בה?
רבקה יקרה, איך התגובה שלך קפצה לי רק עכשיו???? תודה רבה רבה יקרה.תהנו😍
נראה מעולה!!
איזה אלופה:) רעיון מצויין למנה חגיגית!
תודה ושנה טובה
בשמחה🙂
יצא כל כך טעים! זאת הולכת להיות אחת המנות הקבועות בארוחות שישי מעכשיו. תודה!
מיכל, איזה כיף🙂שמחה שאהבתם
כבר הרבה זמן שאני רוצה לחזור לכאן כדי לכתוב לך תגובה למתכון הנדיר הזה:
בהתחלה נרתעתי ממנו כי נראה היה לי שזה הרבה התעסקות.. עד שיום אחד החלטתי לנסות לאחד החגים.. כולם ליקקו את האצבעות – כולל אחרון הקרניבורים שבמשפחה (ויש לא מעט כאלה)..
מאז כבר הכנתי אותו הרבה פעמים.. לא מזמן הבאתי לאירוע חברתי קטן ומישהי שאלה אותי: "ממש טעים! מה זה הבשר הזה שיש בפנים?"
והשיא הבוקר, כשאחותי ביקשה שאכין כמו תמיד משהו טבעוני לערב.. אמרתי שאחפש מתכון חדש כדי לגוון.. והיא אמרה: "למה? זה ממש טעים – נשמח לאכול את זה שוב גם הערב.."
אז שוב תודה רבה לך עדי על השקעה וגיוון במתכונים מיוחדים שכאלה 🙂
דורית יקרה, כמה שימחת אותי!!! תודה שחזרת לספר לי.נפלא ונהדר, למצוא מנות כייפיות ומפנקות ושוות!!! סופש נעים ובתאבון!
הכנתי עכשיו את המתכון. הלכתי לפי השלבים ודייקתי בכמויות. הכל היה נראה מקסים עד הרגע שהכנתי את רוטב הבשאמל. הכנתי תחילה עם קרונפלור והכנסתי לתנור. זה נראה כמו ג'לטין. אחרי 20 דק' בתנור הוצאתי כי זה היה נראה לא טוב. הכנתי בשאמל חדש עם קמח והכנסתי שוב לתנור.
זה יצר שכבה צהובה, שלא חילחלה ונשארה למעלה. ממש לא כמו בתמונה.
מה עשיתי לה בסדר?
הי חן, ספרי איך? אני לא יודעת איפה ומה, המתכון בדוק, הכינו אותו מאות עוקבים, וזה הקבוע שלנו.עדכני