מצות ממולאות ומגולגלות – טבעוניות, אפויות בתנור
מתכון:
המצרכים:
5 מצות כוסמין מלא/חיטה מלאה
למילוי:
1 חבילת טופו מפורר דק דק / 2 כוסות עדשים ירוקות מבושלות ורכות / 2 כוסות פטריות שמפיניון קצוצות דק + 1 כוס אגוזי מלך או פקאן קצוצים דק
1 בצל סגול קטן קצוץ דק דק
2 שיני שום כתושות
חופן צנוברים אם אוהבים
1/2 כוס פטרוזיליה/בזיליקום/כוסברה קצוצים, אחד מהם, או מיקס שלהם
תבלינים: כוסברה טחונה, פפריקה מתוקה, צ'ילי, כורכום, בהרט, מלח עשבים/הימלאיה, 1/2 כפית מכל אחד, צ'ילי לפי אהבתכם
2 כפות רוטב סויה
1 כף מהטמפורה המוכנה
לטמפורה – בלילת ההדבקה
3/4 כוס קמח מצות/אורז/טפיוקה/עדשים + כף מלח מתובל + מים
קמח מצה/שומשום לציפוי
אופן ההכנה:
נתחיל בהכנת המצות. נרטיב אותן בהרבה מים, להניח על מגבת מטבח, אני הצטרכתי להרטיב שוב במים, תוך כדי המנוחה שלהן, לעזור להן להתרכך, כדי שיהיה נוח וקל לגלגל אותן מבלי שיתפרקו.
בזמן שהן מתרככות, נכין את המילוי.
כמו שאתם רואים, נתתי שלוש אופציות להכנת 'הבשר' – בחרו את זו שטובה לכם.
לטגן במחבת, את הבצל, השום, עד שרכים ומעט זהובים.להוסיף את הטופו המפורר ולהמשיך לפוררו עם מזלג במחבת או את העדשים או את האופציה השלישית, פטריות ואגוזים, לטגן יחד עד שהכל זהוב, לתבל, להוסיף סויה, שיהיה טעים ומתובל חזק ובטעמים דומיננטים.לטעום.
להוסיף את תערובת הטמפורה למחבת, לערבב היטב, התערובת יוצרת מעין דבק לכל המילוי.לטגן עוד 2 דקות ולהוריד מהאש.לקרר את המילוי.
אם בחרתם עדשים, פשוט להוסיפם במקום הטופו, חשוב שתהיינה רכות מאד אך לא עיסה.
אם בחרתם בפטריות ואגוזים, לקצוץ אותם דק דק, ושוב כמו הטופו.
נכין את הטמפורה, את הקמח שבחרתם, עם המלח ומים עד סמיכות של טחינה/פנקייק.
תערובת קמח מצה/שומשום שחור, מלא – אופציה.
הרכבת המצות:
כל מצה לחצות לחצי, מבלי לשבור.
להניח 2 כפות מהמילוי, לרוחב, עד הקצוות, להדק עם הידיים, ולגלגל בעדינות תוך כדי הידוק.
לגלגל היטב בטמפורה, להקפיד שכולה תיהיה מצופה כולל הסגירה.
לגלגל בתערובת הפירורים.
לחמם תנור ל 200 מעלות.
לשמן נייר אפייה בשמן זית או קוקוס.
להניח את המצות המגולגלות.
לטפטף עוד שמן זית ולאפות עד שהן מזהיבות.
להגיש עם יוגורט סויה/טחינה – לתבל פיקטני ויאמי
תהנו
* באינסטוש שלי, בסטוריז ובהייליט פסח, אעלה גם סרטונים קצרים, המדגימים את ההכנה: עדי באינסטוש
** לעוד מתכוני פסח:
קניידלך ממולאים באגוזים
לעוגת מצות משגעת מהירה וקלה הכנה