מצות ממולאות ומגולגלות – טבעוניות, אפויות בתנור
מצות, בגילוי הכי חשוף, קרועה על המצות, נכון, לכל אחד הפטיש שלו, הן שלי.
ולא רק מצות, כל מה שעשוי מהן.
אז טוב שיש היום אופציות ידידותיות יותר, מצות מקמח מלא, מכוסמין מלא, משולבות קמחים ועוד…
טוב ברור שזו לא החלופה התזונתית האיכותית, אך שוב, פעם ל…פעם ב…ולצידן ירקות, ירוקים, אפשר לעשות תהליך ניקוי קלילי של האשמה,
היא לא אשמה האשמה.
אז פה, במינכן, מה שהצלחתי למצוא, זה מצות גרמניות בסופרים הרגילים, מצות שמורות ורגילות, וחבילות מיני מקמח מלא.
ובבלוג יש כולה שני מתכוני מצות, קניידלך משגעים ממולאים באגוזי מלך ועוגת מצות של ילדות.
כמה כייף ושווה במנה הזו: מצות ממולאות ומגולגלות – טבעוניות, אפויות בתנור
ממולאות ב'בשר' קצוץ טבעוני, שאני מכינה לבד, מוגשות עם רוטב יוגורט סויה מתובל ופיקנטי, ואין שום בעיה, בשר-חלב וזה…למי שכן.
הן מגולגלות ומודבקות במין 'טמפורה' כזו, כמובן ללא ביצים, כי מי אמר שצריך ביצים בכדי להדביק, סתם מזכירה, מה עשינו בגן? דבק קמח מים…
ותחליף הבשר, הוא נהדר, הוא איכותי ומזין, מעדיפה ללא מוצרים תעשיתים, בטח אם יש לנו פתרון קל, פשוט, זמין וזול.
מה זה איכותי, מה זה בכלל ואיך ומה,
במתכון פירטתי 3 אופציות מהממות לתחליף הבשר, שתמיד תוכלו להשתמש בהן,
כשתצטרכו שימוש 'בבשר טחון' טבעוני.
בטוחה שלפחות שתיים מהן יענו עבור הצרכים וההתאמות שלכם.
מצות ממולאות ומגולגלות – טבעוניות, אפויות בתנור
מתכון:
המצרכים:
5 מצות כוסמין מלא/חיטה מלאה
למילוי:
1 חבילת טופו מפורר דק דק / 2 כוסות עדשים ירוקות מבושלות ורכות / 2 כוסות פטריות שמפיניון קצוצות דק + 1 כוס אגוזי מלך או פקאן קצוצים דק
1 בצל סגול קטן קצוץ דק דק
2 שיני שום כתושות
חופן צנוברים אם אוהבים
1/2 כוס פטרוזיליה/בזיליקום/כוסברה קצוצים, אחד מהם, או מיקס שלהם
תבלינים: כוסברה טחונה, פפריקה מתוקה, צ'ילי, כורכום, בהרט, מלח עשבים/הימלאיה, 1/2 כפית מכל אחד, צ'ילי לפי אהבתכם
2 כפות רוטב סויה
1 כף מהטמפורה המוכנה
לטמפורה – בלילת ההדבקה
3/4 כוס קמח מצות/אורז/טפיוקה/עדשים + כף מלח מתובל + מים
קמח מצה/שומשום לציפוי
אופן ההכנה:
נתחיל בהכנת המצות. נרטיב אותן בהרבה מים, להניח על מגבת מטבח, אני הצטרכתי להרטיב שוב במים, תוך כדי המנוחה שלהן, לעזור להן להתרכך, כדי שיהיה נוח וקל לגלגל אותן מבלי שיתפרקו.
בזמן שהן מתרככות, נכין את המילוי.
כמו שאתם רואים, נתתי שלוש אופציות להכנת 'הבשר' – בחרו את זו שטובה לכם.
לטגן במחבת, את הבצל, השום, עד שרכים ומעט זהובים.להוסיף את הטופו המפורר ולהמשיך לפוררו עם מזלג במחבת או את העדשים או את האופציה השלישית, פטריות ואגוזים, לטגן יחד עד שהכל זהוב, לתבל, להוסיף סויה, שיהיה טעים ומתובל חזק ובטעמים דומיננטים.לטעום.
להוסיף את תערובת הטמפורה למחבת, לערבב היטב, התערובת יוצרת מעין דבק לכל המילוי.לטגן עוד 2 דקות ולהוריד מהאש.לקרר את המילוי.
אם בחרתם עדשים, פשוט להוסיפם במקום הטופו, חשוב שתהיינה רכות מאד אך לא עיסה.
אם בחרתם בפטריות ואגוזים, לקצוץ אותם דק דק, ושוב כמו הטופו.
נכין את הטמפורה, את הקמח שבחרתם, עם המלח ומים עד סמיכות של טחינה/פנקייק.
תערובת קמח מצה/שומשום שחור, מלא – אופציה.
הרכבת המצות:
כל מצה לחצות לחצי, מבלי לשבור.
להניח 2 כפות מהמילוי, לרוחב, עד הקצוות, להדק עם הידיים, ולגלגל בעדינות תוך כדי הידוק.
לגלגל היטב בטמפורה, להקפיד שכולה תיהיה מצופה כולל הסגירה.
לגלגל בתערובת הפירורים.
לחמם תנור ל 200 מעלות.
לשמן נייר אפייה בשמן זית או קוקוס.
להניח את המצות המגולגלות.
לטפטף עוד שמן זית ולאפות עד שהן מזהיבות.
להגיש עם יוגורט סויה/טחינה – לתבל פיקטני ויאמי
תהנו
* באינסטוש שלי, בסטוריז ובהייליט פסח, אעלה גם סרטונים קצרים, המדגימים את ההכנה: עדי באינסטוש
** לעוד מתכוני פסח:
קניידלך ממולאים באגוזים
עוד פעילויות והתרחשויות עבורכם:
*** סדנת 10 ימים – להתארגן מחדש
5/4-15/4/21 ניפגש יחד למשך 10 ימים, להתארגן מחדש!!
להתרענן ולרענן, אביב מגיע, פסח יעבור… מה שצריך וחשוב, 10 ימים מופלאים, מהודקים, בשבילך עם תוכנית וסדנה מהודקת איכותית, שכל כולה תתקיים בקבוצה סגורה ואינטימית, בפייסבוק, מנקודת ההתחלה ועד סיומה.
התפריט מבוסס על הצומח בלבד, עם אוכל שנכין אנחנו, מהכי הכי בייסיק, זמין ותומך.
אז זוכרים שהכל בידינו???? גם בריאותינו. כולנו עמוק בהתמודדויות פנימה והחוצה ובעיקר יציאה מיציאה משליטה, בואו נחזיר סדר, נחזיר שקט, נעימות ורוגע, ניקוי והתחזקות.
אז זה הזמן,
זה התהליך עבורכם, להרשמה ולעוד פרטים, בבקשה:
סדנת 10 ימים – להתארגן מחדש
**** לכל מי שהתעניין, חיכה בסבלנות, הויטמיקס מסדרת Ascent החדישה סוף סוף שוב מוכן ומזומן עבורכם, מתנה ממני 10 אחוזים ובנוסף סט כוסות או קעריות במתנה!
שלחו לי הודעה חוזרת, במייל, בפייס, באינסטוש, ותקבלו קוד הנחה ממני.