ירקרק,
פשוט להכנה,
אהוב על ילדים
ועל ההורים שלהם, גם.
מרק סמיך, עשיר ויכול להוות ארוחה בפני עצמה.
בשילוב לחם איכותי, קרוטונים ביתיים וכמובן כמו שהוא…
המרק הזה הוא 'מרק הבית' שלנו.
זמן ההכנה שלו מהיר, זמן הבישול גם.
הצבע, הטעם עושים את שלהם.
למתכון :
1 כרישה
700 גרם אפונה צעירה קפואה
1 בטטה קטנה קלופה וחתוכה לקוביות
1 קישוא עם הקליפה חתוך לקוביות
2 שיני שום קצוצות
1/2 כפית אבקת כורכום
מלח
פלפל גרוס טרי
2 כפות שמן זית לטיגון ראשוני
אופן ההכנה:
בסיר גדול לחמם את שמן הזית, על אש קטנה .
להוסיף כרישה מנוקה היטב משאריות חול, קצוצה על כל חלקיה, כולל העלים הירוקים, את השום והבטטה לאידוי טיגון לכמה דקות כשהסיר מכוסה.
להוסיף את הקישוא ואת האפונה, כשהיא מופשרת, לתבל במלח פלפל, לכסות את הסיר ולאדות כ 10 דקות ומידי פעם לערבב את הירקות.
להוסיף מים חמים בכמות כפולה מתכולת המצרכים שבסיר.
להביא לרתיחה, להוריד את החום ולבשל 45 דקות.
לטחון את תכולת הסיר, בזהירות חם חם, למרקם חלק.
לטעום ולתבל שוב.
להחזיר לבישול נוסף וקצר, 5 דקות ומוכן.
להגיש עם קרוטוני בית, לחם טוב או פשוט כמו שהוא נפלא …
נראה מעולה! זה יעבוד לדעתך גם עם אפונה יבשה?
הי איילת, המרק הזה מעולה ואהוב על כולם.
אם תמירי את האפונה ליבשה, ממליצה להשרות אותה ללילה.
יידרש בישול ארוך ומים בכמות גדולה יותר.
בתאבון
עדי שפירא
הכמות של האפונה לא משתנה, כן? תודה רבה. הבלוג נהדר וכל כך מגרה
הי איילת,
500 גרם אפונה יבשה תפיק לך סיר סיר…כמות גדולה של מרק.
שיהיה בתאבון
עדי שפירא
אין לי קישוא האם המרק יהיה טעים בלעדיו?
הי שיר, המאק יהיה נפלא גם ללא קישוא🙂