
מרק ברוקולי ירוק עד – 3 מרכיבים בלבד, ללא טיפת שמן – מ ה מ ם
חורף לא חורף,
אבל מרק כזה,
טוב תמיד.
גם כשקר וגם שפחות.
מרק קל, פשוט, אם לא לכתוב, מג'יק לייט,
הכנתי אותו מ 3 מרכיבים בלבד,
שלושתם מתוך 50 גוונים של ירוק.
הוא בריא בטירוף, טעים שלא יאמן, ברבע שעה יש סיר מרק מוכן,
ועוד איזה.
ללא טיגון, ללא בצל ושום,
למה?
כי לא צריך אותם.
הקסם שבו הוא בפשטותו,
מבלי לוותר על תוצאה משובחת, משביעה, בטעמים חזקים ומשמחים.

בסופש האחרון,
יצאתי להייקינג עם חברות.
טמפרטורות, מדי מתחת לאפס…קר מאד,
ובעיקר הי שם בהרים.
חלק ממערך ההתחממות הכללית והספציפית,
אחת החברות שלי, הכינה מרק ירוק,
תאכלי תאכלי ותתחממי.
אכלתי ועוד אכלתי ועוד איך אכלתי.
הרבה זמן לא טעמתי מרק מדוייק, שמדגיש כל מרכיב שלו,
וכל מרכיב בו רוקד סלואו עם השני, והשלישי…
והכל בשיא הפשטות.
והכבוד לכל מה שבתוכו.

ברוקולי, קישואים, קולרבי.
שילוב משגע.
חזק, מעט חריף, עם גוף, ירוק שטוב לנו.
ברוקולי – אומרים ירוק, אומרים ברוקולי – ממשפחת המצליבים, מפוצץ חומרים מזינים, מחזקים, נלחמים, משפרים,
מחיזוק מערכת חיסונית, משתתף במערך ההגנה נגד תבליכים סרטניים, הפחתה בכולסטרול,
עשיר בסיבים תזונתיים, נוגד חימצון יעיל, עשיר בסידן וויטמין K, במגנזיום אבץ וזרחן…ועוד ועוד….
הקישואים – מקנים מרקם עדין וקרמי, נוגע במערכות רבות גם הן בשיפור וחיזוק,
הקולרבי – חבל שלא מספיק בשימוש, גם הוא ממשפחת המצליבים, תומך בבריאות העור, השיער, חיזוק עצמות, עשיר בסיבים תזונתיים, שיפור עיכול ועצירות ועוד ועוד,
בקיצור,
סיר בריאות,
שאין סיבה שכל המשפחה מקטן ועד גדולים יתאהבו בו.

מרק ברוקולי ירוק עד – 3 מרכיבים בלבד, ללא טיפת שמן – מ ה מ ם
המתכון:
המצרכים:
300 גרם פרחי ברוקולי טריים
2 קישואים ( זוקיני או בהיר)
1 קולרבי טרי ולא סיבי
לתיבול: פלפל שחור טחון טרי, מלח עשבים, מעט קארי
אופן ההכנה:
לשטוף את פרחי הברוקולי, לחתוך את הקישואים לקוביות, לקלוף את הקולרבי ולחתוך גם אותו לקוביות.
להעביר לסיר את כל הירקות.
למלא במים, עד מעל גובה הירקות, בקצת.
כדי שלא יהיה דליל מדי.
להביא לרתיחה.
להוריד את החום.
לתבל.
לבשל עד ריכוך.
בערך 15 דקות.
לטחון, זהירות חם.
לטעום ולתקן טעמים, לבשל עוד כמה דקות וישששש!!!
לחיזוק ירקרק אפשר להוסיף חופן עשבי תיבול ירוקים, ממש לפני הטחינה ולא בבישול.
ניתן להגיש עם גרנולה מלוחה, צנוברים קלויים קלות, קוביות אבוקדו, קרקרים או ככה כמו שהוא,
הוא נפלא!!!

אפשר ברוקולי קפוא אם זה מה שיש לי?
כן, לפי הכמויות במתכון