סמבוסק חומוס 🌱 ללא שמרים 🌱 מקמח כוסמין מלא
זה המתכון שלכם לסופ"ש ולא רק
אתם לא תאמינו, גם אני לא עד שנתתי ביס ראשון שני שלישי😊
הבצק הוא הוא הפוקוס – הוא השוס – ללא שמרים אבל בדיוק כמו עם, הכנתי אותם מקמח כוסמין מלא – אל תוותרו – תוצאה משובחת, חבל לא
אז כן יש פה סוד ויש פה טריק – שמביא לשוס ולאושר
הם יצאו מטורפים, אני בשוק, ממש כאילו זה בצק שמרים – שילוב קטלני של כיסי בצק עננים ממולאים בשידוך המושלם של חומוס ותועפות בצל מטוגן בתיבול הנכון ויששששש – איתם תכינו סלט קצוץ, חצילים בטחינה, חמוצים ויש ארוחה משמחת ביותר.
את החיבה העזה למאפים הללו – פיתחתי עוד ועוד – מהסמבוסקים שמכינה, דודה של גיסי, יוספה היקרה, שתמיד מפנקת אותי ואותנו בביקורים שלנו בארץ, עדי עדי – את חייבת, זה בריא לך, זה טוב לך וזה טבעוני…
אז הגיע הרגע שמה שחשוב שכולנו נהנה מהם.
תמיד נפלאים ומפנקים – לאירוח, לעצמינו, לילדים שמפתחים התלהבות יתרה למאפים ההללו, איך שלא.
אל תחששו להשתמש בקמח כוסמין מלא, הוא נפלא, טוב, מזין, מסתדר גם פה יותר ממצויין.
נסו נסו!
סמבוסק חומוס ללא שמרים – מקמח כוסמין מלא – עם סוד וטריק שעושים את ההבדל
המתכון:
מה צריך:
לבצק:
2 כוסות קמח כוסמין מלא
1 כפית גדושה מאד אבקת אפייה
1 כפית שטוחה מלח
1/4 כפית כמון
1 כפית סילאן טבעי
2 כפות שמן זית
1 כף חומץ תפוחים (או הדרים)
מים חמימים – בערך כוס
למילוי החומוס:
400 גרם חומוס מבושל ורך
2 בצלים גדולים קצוצים דק
תבלינים: בהרט, כמון, כורכום, אבקת שום, צ'ילי, מלח, פפריקה מתוקה
איך מכינים:
נתחיל עם מילוי החומוס.
נטגן בכפית שמן זית ו 1/3 כוס מים את הבצלים עד הזהבה, על אש קטנה לאט לאט עד שמזהיב.
נטחן את החומוסים שבישלנו מראש למשחה, לא חלק לגמרי.
נאחד את החומוס הטחון עם הבצל המטוגן, נתבל בנדיבות, תטעמו, הטעם שיהיה חזק ודומיננטי. לתת לתערובת להתקרר.
נעבור להכנת הבצק :
נכין את הבצק, אפשר ללוש ידנית וכמובן שאפשר במיקסר עם וו הלישה.
בקערה נערבב את כל המצרכים היבשים.
נוסיף את הרטובים, את המים בהדרגה, לאט לאט, כמה שיקח הבצק. נלוש, אפשר להתחיל עם כף עץ ולעבור ללישה ידנית.
כמות המים יכולה להיות טיפה פחות מכוס או יותר – תלוי סוג הקמח, טמפרטורות וכו.
לכן לאט לאט, להוסיף לפי הצורך – הבצק טוב שיהיה מעט לח.
לכסות במגבת לכמה דקות.
נכין את הסמבוסקים:
נרדד על משטח נוח את הבצק, אפשר לקמח מעט את המשטח ואת המערוך.
נרדד לעובי כזה – שיהיה נוח לעבוד, לקפל לסגור אבל שלא יקרע.
נקרוץ עיגולים – עם חותכן עגול או עם כוס שהשפה שלה מספיק דקה.
נמלא בכפית מפוצצת – זה טעים ככה, נקפל לחצי עיגול, נהדק את הקצוות, אפשר גם עם מזלג – שנותן סגירה יפה.
ניתן לאפות את הסמבוסקים או לטגן במעט שמן זית.
אם בחרתם באפייה – יש לחמם תנור מראש. 190 מעלות. לרפד תבנית בנייר אפייה, לסדר את הסמבוסקים במרווחים, להבריש אותם בתערובת של מים סילאן ושמן זית ולאפות עד הזהבה – בערך 15 דקות – שימו טיימר.
אם בחרתם לטגן – לחמם במחבת נון סטיק 3 כפות שמן זית ולטגן עד הזהבה מכל הצדדים.
שתי האופציות יוצאות מעולות, הטיגון משנה משהו במרקם של הבצק – הוא מתהפח ונפתח יותר – לבחירתכם.
להגיש עם סלט קצוץ, חצילים בגריל עם טחינהף חמוצים ושיהיה נפלא והתאבון.
פה תוכלו לראות איך הכנתי אותם : הכנת הסמבוסק חומוס
————————————————————————————————————————————————————————–
עדכון חשוב לכם העוקבים שלי –
ואתם – שולה עזבי הכל – 17/10 – נתכנס יחד לחזור לשפיות, של אחרי החגים, אחרי הקיץ, אחרי ואחרי…
10 ימים – איפוס תזונתי איכותי מנקה אבל סופר טעים ומפנק – חסה? גם
מההתחלה או מחדש – יחד בקבוצה אינטימית, און ליין, כל אחת/אחד בזמנו, בקצב שלו, בהדרכה ליווי תמיכה שלי – לאורך כל התוכנית, זה לא צום, זה לא צום מיצים, אוכלים כן, מגוון ומשופר.
תנו סימן – שאשמור לכם מקום, שתשמרו לכם את התאריך, נעצו אותו בלוז שלכם
ניפגש בקרוב🍁וכמובן לעוד פרטים – שלחו לי הודעה – בפייסבוק או באינסטגרם
יצא מושלם תודה עדי 💖
שמחה כל כך!!! תודה על העדכון הילה
מתחשק להכין! אפשר להקפיא?
בוודאי!
בשמחה רבה!
האם אפשר להקפיא?
אחרי – בוודאי
בהמשך לשאלתי הקודמת האם אפשר להקפיא גם לפני אפיה ?
הי דליה – לא ניסיתי הקפאת הבצק לפני האפייה
היי. כמה סמבוסקים יוצאים מהכמות הזאת ? תודה 🙂
הי, תלוי באיזה גודל תכיני אותם, הכנתי קטנים יצאו לי 26 הכנתי גדולים יותר – 16…