ביסקוטי –
א מ א ל ׳ ה
חלום זה פה
חלומות קטנים שעושים הבדל
הביסקוטי שלי –
ללא גלוטן,
טבעוניים,
בהמתקה טבעית
הכי הכי בריאים שיש, ללא שום קמח תעשייתי!!!
בואו תראו שאפשר ועוד איך.אלה יכולות להפר כל איזון כזה או אחר😆אצלי
כשהן עשויות טוב, מיובשות בטעם, כשהן מתובלות בעדינות, כשהתוספות בתוכן משתלבות – זו אהבה
מכיוון שאני תמיד מנסה מנסה ומנסה לימור ואריאציות בריאותיות גם עבור מי שזקוק להן
אם זה צליאק או כל רגישות לגלוטן
אם זה תפריט מופחת גלוטן – אני על זה
אבל החשוב הוא לא רק הללא גלוטן
אלא הגם וגם וגם
אני לא משתמשת בשום קמח נטול/ללא גלוטן מן המוכן
שלרוב הם עשויים ומורכבים מקמחים שאני מעדיפה להתרחק מהם
וכן להתעקש על מענה איכותי מזין ובריאותי
אז איך אני אומרת ? השמיים, אההה מה איתם?
תצמדו אלי – לא יחסר לנו דבר😀
והאפייה יחסית קצרה ובחום לא גבוה – אין חשש לאגוזים😊
בול לטו בשבט לא???
עוגיות ביסקוטי – טבעוניות, ללא גלוטן, סופר בריאות ומזינות – מושלמות גם לטו בשבט
18 עוגיות ביסקוטי משגעות
המתכון:
מה צריך?
3/4 כוס קמח שקדים
1 כוס שיבולת שועל ( קוואקר ) – לטחון לקמח
3/4 כוס מיקס אגוזים, גרעינים, פירות יבשים ( את הגדולים לחתוך)
ג’ינג’ר מיובש, חמוציות, אוכמניות, גרידת תפוז, לוז, שקדים קליפות הדרים מיובשות מקפיצות לשמיים בטעמים… תבחרו לכם.
1 כפית אבקת אפיה
1 כף חמאת אגוזי לוז / טחינה
2 כפות שמן קוקוס נוזלי – מכבישה קרה
2 כפות סירופ מייפל טבעי אורגני או סילאן ( ממליצה – לטעום את הבצק, ולהוסיף המתקה במידה ואתם אוהבים את העוגיות שלכם מתוקות)
חלב צמחי (סויה, שיבולת שועל, שקדים) – כמה? קראו בהוראות ההכנה)
1 כפית גרידת תפוז
איך מכינים?
להתחיל לערבב את המרכיבים עם כף
ולעבור ללוש היטב בידיים
להוסיף מעט חלב צמחי עד שנדבק טוב
לגלגל יפה בתוך נייר אפייה, ומעט לשטח בכדי לקבל את המראה היותר שטוח של הביסקוטי
עם הנייר להכניס למקרר למנוחה והתייצבות חצי שעה, אם אין זמן לוותר על שלב זה.
לפרוס עם סכין, לעוגיות בעובי 1/2 סמ בערך
לחמם תנור ל 180 מעלות
לרפד תבנית בנייר אפייה אקולוגי (ניתן כמובן עם זה שגילגלנו)
לסדר את הביסקוטי על התבנית
להכניס לאפיה של 12 דקות
להפוך ולהוריד את חום התנור ל 150 מעלות לעוד 5 דקות
כן שימו טיימר
הן זהובות יציבות מאד
בחוץ יתייצבו עוד
לתת להתקרר, אם תצליחו להתאפק
ולא אל תוותרו על קליפות ההדרים והג’ינג’ר …. מיוחד וטעים מאד מאד
איך הכנתי, מה בחרתי לשים בפנים, וכמה קלה ההכנה – פה: סרטון הכנת הביסקוטי
נראה מדהים, אבל יש לי רק קמח שיבולת שועל, כמה יוצא כוס שיבולת שועל שטוחנים שאוכל להחליף? תודה!
הי אפרת – תטחני כמות – שמרי במקרר! ככה יהיה לך זמין לעוד מתכונים.תהני
תודה, התכוונתי שכבר יש לי קמח טחון במקרר, אז בכמה להחליף את הכוס כי את כותבת לפני טחינה…
הי אפרת, מדדתי לפני את הקוואקר ולא אחרי. אמדוד בהזדמנות ראשונה ואוסיף למתכון.
כמה חלב צימרים? לא כתוב במתכון
הי יעל, בהוראות ההכנה מוסבר – את הכמות הנדרשת להגיע למרקם המבוקש
יש לך תחליף לשמן
לא ניסיתי – אולי רסק תפוחים…
ג'ינג'ר טרי גם הולך?
בוודאי
תודה עדי.
מניחה שאפשר מים במקום חלב?
איך מכינה קליפות הדרים מיובשות?
מה שאני מייבשת, לא רואה איך יכנס לעוגיה. זה קשה… ואם משאירה שיהיה רך זה תמיד בזכות לחות שגם מקלקלת אותם. אז איך…?
בשמחה אלונה, אפשרי גם מים, וכל חלב צמחי אחר. אני מבשלת פעמיים את קליפות התפוז כשהן כבר פרוסות, תוך החלפת מים להוציא מרירות, ומקרמלת עם מעט סילאן או מייפל טבעי
תודה על המתכון♡ אפשר להחליף בקמח לבן את הקמח שיבולת שועל?
הי לירון המתכון מבחינת המינונים מתאים לקוואקר, לא ניסיתי אותו מבוסס קמח.
תודה
בשמחה
הי עדי, תודה על מתכונים נפלאים.
במה ניתן להחליף את קמח השקדים?
אני תא מחממת שקדים. תודה
בשמחה טל – עם קמח שיבולת שועל
שלום
מה אפשר לשים במקום שמן קוקוס אני אלרגית אליו
שלום תמר. הוא חשוב ליציבות. נסי שם שמן זית עדין.