הי הי,
מה נשמע?
שבועות נוגח.חזק.
רוצים לחגוג, רוצים להנות, גם פינוקים, גם טבעוניים, שווים,
אך הפעם, השנה, הרבה פניות מכם,
מחכים מחכים,
אפשר קל,
פשוט?
אפילו אם טיפה פחות בריא…
אני אומרת,
רק פעמיים בשנה,
בחנוכה עם הסופגניות ובשבועות עם עוגה אחת בלבד.
אבל פליז, נסו למצוא את חומרי הגלם האיכותיים שיש.
יש עוגה ויש עוגה,
ויש עוגת גבינה פירורים ט ב ע ו נ י ת,
שוברת כל,
דיאטה, מוסכמות😉, געגועים, זכרונות,
ומחברת לרגע אחד של ת ע נ ו ג ! ! !
פשוטה להכנה.
לא לא הגזמתי.
חומרי גלם זמינים.
טיפה נחרוג הפעם ונחגוג שבועות, עם עוגה אחת שאולי תצא טיפה מהקווים והגבולות.
ניתן להשקיע מעט יותר ולהכין את הגבינה עצמה, כמו שאני עשיתי,
אפשר לקנות אותה ואז בכלל,
העוגה הכי הכי מהירה וקלה ו ה ו ר ס ת…
היא טובה, וואי וואי, כמה טעימה, כמה מזכירה,
האמת זכיתי פה ברגע של אושר.
למה? כי אפשר.
אפשר ליצור הכל, הכל, מן הצומח.
השאר רק סיפוריישין.
ניסיתי לעמוד בייעדים, בקונספט קלקלול וידידותי.היא נעה שם בין לבין.
קיבלה ציון 10 בתוצאת הטעם, המרקם, היציבות, 9 בבריאות…
היא מהז'אנר של הקרות.
רק הבצק עבר אפייה קלה, כדי להכין את הפירורי קראמבל.
לא אוהבת עם ביסקוויטים, אך בהחלט ניתן לקצר עוד תהליך או שניים.לטחון במעבד המזון ביסקויטים עם או בלי גלוטן, עם שמן קוקוס מוצק ומעט תמצית וניל איכותית.
את הקראסט ואת הפירורים בשכבה העליונה.אפשר כמובן מבסקויטים מכוסמין/קמח מלא.גם אופציה טובה.
אם כן תחליטו על אפיית הבצק, ניתן גם פה לבחור עם/בלי גלוטן.עם גלוטן ממליצה תמיד על קמח כוסמין, יותר ידידותי לנו.ללא גלוטן, חפשו קמח ייעודי לאפייה, איכותי יחסית במרכיביו.
עוגת גבינה – פירורים, טבעונית, מ ט ר י פ ה !!!! אופציה גם ללא גלוטן
תבנית קפיצית קוטר 22/24
המתכון:
המצרכים:
לתחתית אפויה:
1 וחצי כוסות קמח כוסמין (מלא, חצי חצי, בהיר) / קמח ללא גלוטן ייעודי לאפייה
1/4 כוס סוכר קוקוס/דמררה/טבעי
4 כפות שטוחות שמן קוקוס קשה, מהמקרר!
1/4 כפית קינמון
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1/2 – 1/4 כוס חלב צמחי
למילוי הגבינה:
800 גרם גבינת סויה ביתית רכה וקרמית/קנויה
400 גרם יוגורט סויה ביתי / קנוי
2-4 כפות סירופ מייפל אורגני או לפי הטעם
מיץ מלימון אחד
1 כף גרידת קליפת לימון מאותו הלימון
2 אריזות אינסטנט פודינג וניל, נסו למצוא אורגני, בחנויות הטבע
הכנת העוגה:
להכין את המילוי.אם בחרתם בהכנת גבינת סויה ביתית, חשוב שתיהיה קרה וטחונה היטב למרקם חלק שמנתי הדומה לגבינה לבנה למריחה.אם בחרתם בקנויה, הוציאו נוזלים מיותרים.
בקערה גדולה, עם מיקסר, לערבל היטב את כל המצרכים, את מיץ וגרידת הלימון, בהדרגה, בהתאם לטעמכם האישי,
לטעום ולתקן טעמים, אם חסרה מתיקות או חמיצות.להכניס לקרור והתייצבות במקרר.
להכין את הבצק:
לעבד את המצרכים היבשים במעבד המזון עם להב הסכין, להוסיף את המצרכים הנוספים, לעבד לא יותר מדי, עד שהבצק נעשה אחיד ומתכדרר לכדור. הבצק צריך להיות רך ונעים.אם יש צורך, להוסיף מעט מים/קמח.2/3 מהבצק, לשטח בתבנית שבחרתם.חשוב שהבצק לא יהיה עבה.את ה 1/3 הנותר, לשטח בתבנית קטנה נוספת.להכניס לתנור שחומם מראש ל 160 מעלות, עד הזהבה מאד קלה, כדי שהבצק לא יתקשה מדי.
להוציא ולקרר.את הבצק שאפינו לפירורים, ניתן לטחון במעבד המזון או לרסק היטב עם מערוך.אני אוהבת פירורים לא קטנים מדי, לבחירתכם.
הרכבת העוגה:
להוציא את המילוי מהמקרר.להעבירו לתבנית.לשטח היטב.לדפוק מעט את התבנית, כדי שהמילוי יתפזר היטב.לפזר בנדיבות את הפירורים שטחנתם.
כסו את העוגה,
הכניסו ללילה למקרר.
תהנו הרבה!!!
*אופציה לפירורים מהירי הכנה – פירטתי בפוסט למעלה.
לעוד מתכוני עוגות גבינה משגעות?
עוגת גבינה אפויה קלאסית
לאחת מגונדרת יותר…
ותשלחו לי תמונות,
לאינסטוש, לפייסבוק…תנו להנות גם…שבועות משמח,
עדי
מיראת עוגה מהממת .. האם אפשר להקפיא אותה ? ובנוגע לפודינג , קניתי מנימת הדובדבן מייצב קצפות וגם אגר אגר, במה מהם מומלץ להשתמש ?
תודה מראש
הי אילנית, לא ניסיתי להקפיא אותה.העוגה נפלאה.את העוגה תכיני לפי ההוראות שנתתי.
הכנו בשבוע שעבר והיה כזה מושלם אז מכינה גם היום.
במקום פודינג שמתי עמילן של מרנטת הקנה ותמצית וניל ואת הבסיס עשיתי מקמח שקדים כדי שתהיה בלי גלוטן.
מעולה!!!
דורית, תענוג, כל הכבוד על היצירתיות! נשמע טוב
על איזו גבינה קנויה היית ממליצה?
תודה
כל גבינת סויה תעבוד פה מצויין, גם ל תנובה, בטעם טבעי