אוהבים אוהבים שיש בבית מאפים, עוגות עוגיות…
אבל ואבל ואבל ואפילו אבל גדול,
להגיע לזה,
שיהיו חלק מאלה בנימצא, ביתיים, איכותיים וטעימים, לא תמיד מצליח …
אני ממש לא מאלה האופות והמשקיעניות,
אני מאלה שמנצלשות את מעט הזמן ומשתמשת בארכיון קטן כזה,
שבא לעזרתי בזמנים שכאלו.
מעבר ליאמי, לפינוק, לריחות,
אוספת גם אי אלו אלמנטים לבריאות.
אם כבר מאפה, עוגה, עוגיה,
אז שיהיה כזה שאשמח להכין, שלא אתבאס שאוכלים ויותר מהכל אשמח שיתחסל.
מן סיטואציה של win win.
אלמנטים כמו שימוש בשמן איכותי שנקודת ההתחמצנות שלו גבוהה יחסית.
טחינה ביתית וטריה של גרעיני הכוסמין לידי קמח טרי ורענן.
שימוש במשקה חלב וברסק תפוחים טבעיים שהוכנו בתהליך ביתי, מתקבלת תוצאה טעימה בטירוף וכמובן בריאה.
נחזור רגע לארכיון,
אסופת רעיונות כזו ובתוכה כמובן מתכונים,
שהם באמת פשוטים, ברוב המכריע עם חומרי גלם שכבר נימצאים
ושאם אוסיף תוספת של קורט דאווין,
מתקבלת לה מנה טעימה וגם יפה.
ולמה דאווין למה? למה לא? למה שלא ניתן רגע קטן של מחשבולה,
איך לאפגרד אותה שתהייה גם יפה וגם נאפה…
בחרתי תבנית פאי נאה, כך העוגה מתקבלת כמו שכתבתי קודם, בדאווין של פאי, מה רע מה.
זרקתי לאוויר,
אז עוגת תפוחיםםםםםםםםם חים חים….?????
הד של לאאאאאאא חזר…
עוגת תפוחים הוגשה עם קפה וצ׳אי
טרם נשמע אותו ההד עד עצם חיסול מאסיבי וטוטאלי של העוגה כולהההההה.
למתכון :
המצרכים :
קערת יבשים:
150 גרם קמח כוסמין מלא (חסל סדר קניית קמחים, הכל נטחן בבית)
1 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום
100 גרם סוכר קוקוס או סוכר נא או כזה שאתם אוהבים
קורט מלח
קערת רטובים:
130 מ״ל משקה צמחי (שקדים, סויה, כוסמין…)
100 גרם רסק תפוחים ביתי
70 גרם שמן קוקוס נוזלי/שמן ענבים
1 כפית תמצית וניל איכותית
3 תפוחים קלופים ופרוסים דק, מעט מיץ וגרידת לימון עליהם
אופן ההכנה :
לחמם תנור ל 175 מעלות.
לשמן תבנית פאי/פיירקס בינונית.
לערבב היטב את היבשים.לערבב היטב את הרטובים.
לשפוך את הרטובים לקערת הקמח.
לערבב רק עד שלא יהיו גושים.
להשאיר חופן וחצי מפרוסות התפוחים ואת הרוב להכניס בעדינות לבלילת הבצק.
להעביר את הבלילה לתבנית, לשטח מעט.
לפזר בצורה נאה כמובן את פרוסות התפוחים שהשארנו, לשמן בעזרת מברשת סיליקון את התפוחים ולפזר מעט מאותו הסוכר שהשתמשתם לעוגה עצמה.
להכניס לאפיה של 50 דקות.
שלום עדי,
למה כוונתך לטחון את הכוסמין בבית?
האם ניתן לקנות אותו כגרגירים?
איפה מוצאים ולמה צריך לשים לב שהגרגירים יהיו איכותיים?
ולגבי שלב הטחינה-
לטחון בבלנדר או מעבד מזון?
באיזה מכשיר את משתמשת?
תודה,
מני.
שלום מני, מכיוון שאני משתדלת בגבולות היכולת לטחון קמחים בבית ובכלל לתת דגש על הכנה ביתית.את הכוסמין יש לקנות בבתי הטבע באריזות כשהוא במצבו השלם, כמו החיטה.יש לי בלנדר חזק jtc שאיתו טוחנת הכל.את הכוסמין ממליצה לרכוש אורגני.בשמחה ושבת נפלאה!
תודה רבה.
שלום עדי,
תודה על המתכון!
אחת מעוגות התפוחים המוצלחות שיצא לי להכין. העוגה חוסלה עד הפירור האחרון.
הגרידת לימון מעניקה לעוגה קמצוץ טעם של פאי לימון בשילוב עם התפוחים והמרקם מדהים.
מתכון מוצלח ומומלץ, אין ספק שאחזור להכינו שוב בקרוב… 🙂
אסף יקר, תודה!!! כמה כייף, שמחה שאהבת!
שלום עדי
אני אופה את העוגה כבר 70 דקות ועדיין היא מרגישה לי לא אפויה..דיי נוזלית.
השאלה האם ככה היא אמורה להיות.
תודה
הי שירה, בוודאי שלא.בדיוק כמו בתמונות!
הולכת לנסות היום! באיזה גודל של לי בית השתמשת?
בהצלחה.תבנית פיירקס בינונית, גם תבניות נשלפות מתאימות.