קניתי ריזלינג אורגני,
הגיעו זוג חברים,
שממש לא יוצא להפגש ללא הילדים,
הגדול בטיול שנתי, בתקופה הכי נעימה בשנה, מינוס 20.
הקטנה במסיבת פיג'מות וביסלי.
הוצאתי את הכלי של הפונדו,
בטוחה שגם אצלכם, הגיע הזמן לשלוף ולנקות אותו לקראת הארוחה הבאה.

אצלי ארוחת פונדו שווה לשחיתות,
כשהיינו צעירים, אבא שלי היה מכין, פונדו גבינות ובשר והכל היה מבעבע ומריח כארוחה מיוחדת במיוחד.
לפני שנה התארחנו אצל חברים, לסופש ארוך.את ארוחת שישי ערב, ערכו לקראת פונדו גבינות.
מיותר לציין, שאת עלי החסה והלחם טבלתי בשמן זית…
מאז, מזכירה לעצמי מדי פעם,
שבהזדמנות ראשונה,
אני עומדת להכין ארוחה קטנה ומפנקת של פונדו 'גבינה' טבעוני.

והאמת הארוחה יצאה עדינה, כמעט בריאה, רחוקה מלהיות שחיתותית,
קצת פינוקית,
עם יחד נעים, עם שלג ומלא ממנו, עם חימום במידה, העברנו ערב טעים.

ארוחה כייפית ופשוטה להכנה,
היא גם נהדרת להכנה, הרכבה וכמובן אכילה עם הילדים.
אצלי הם נהנים מאד.
כן, יש יין ב'רוטב' הפונדו.
בגדול, האלכוהול עצמו מתאדה עם הבישול ומותיר טעמו.
ממליצה לשלב אותו, אפילו במיני מנה ממנו.
לשבת יחד, סביב שולחן ריחני, לחלוק אותו הסיר,
לדחוף מזלגות ארוכים, לטפטף, לערבב…
תענוג משפחתי.
נפלא לארוח.
לארוחה זוגית.

למתכון :

למצרכים :

1 בצל לבן בינוני, קצוץ דק דק
2 שיני שום כתושות
2 כפות שמן זית
1 כוס חלב מקדמיה בהכנה ביתית
4 כפות שמרי בירה
1 כפית מיסו בהירה
1 תפוח אדמה מבושל וקלוף
1 כפית חרדל
2 כפות קמח טפיוקה
1/2 כוס יין לבן
אגוז מוסקט, מעט, עדיף גרד טרי
מלח, פלפל לבן לפי טעמכם
1 כפית מיץ לימון טרי
1 כפית אבקת שום

אופציות לטבילה :
תפוחי אדמה מבושלים, ברוקולי, כרובית, בצלצלים, גזרים, ארטישוק ירושלמי, פטריות, עגבניות שרי.

לחם טרי, חתוך לקוביות.

קוביות גבינה קשה טבעונית

אופן ההכנה :

להכין את כל מה שחשקה נפשכם לטבול ברוטב הפונדו, מבעוד מועד.
את כל הירקות, הכנסתי לצלייה קלה בגריל, עם שמן זית, מעט מלח ופלפל, עד שרכים אך לא מדי.
ניתן גם לאדות אותם.

לרוטב הפונדו :
לטגן בצל עד ריכוך, בסיר, שאינו הסיר פונדו עצמו.
להוסיף שום כתוש.
להעביר את כל המצרכים כולל הבצל והשום המטוגנים, לטחינה הגונה לכדי רוטב קרימי, בבלנדר (ניתן לטחון עם בלנדר ידני).
להחזיר לסיר ולבשל על חום בינוני, תוך כדי ערבוב מתמיד עם כף עץ או עם מערבל יד.לטעום ולתקן טעמים.
כשהבלילה מסמיכה ומזכירה מין 'פודינג' רך, עדין וקרימי מאד, לסגור את האש.
להעביר לסיר הפונדו, להדליק את הנר/פתיליה ולהעמיד מיד מעל החום את הסיר.
חשוב שהרוטב יהיה חם מאד!
כך זה הכי טעים!
להגיש עם כל הירקות, הלחם.
לטבול בעזרת מזלג ארוך וחמוד את מה שבא ברוטב הפונדו.