

פטה 'כבד' טבעוני, עם קונפיטורת פירות יער בהמתקה טבעית
אתמול תפסתי ת'ראש,
שראש השנה קרוב הרבה יותר ממה שחשבתי…
אספתי את מקבץ הבקשות, הרעיונות, שנתתם לי אתם, בכמה סטוריז באינסטגרם.
ניסיתי עד כמה שניתן, לתת מחשבה ותשומת לב לכל בקשה ובקשה.
אם אפשר כזה בלי אגוזים, אם אפשר מבושל, את זה בלי גלוטן, ההוא עם הטופו, בלי סוכר, כוסמין מלא….ועוד ועוד…
בסוף השבוע שיתפתי, במאפינס משגעים,
שהיו סיפתח מתכוני החג.כבר הספקתם להכין אותם, וזה הכי הכי כייף.

ומה עם מנה ראשונה???
עיקרית? ליד? לצד? מעל?
Vegan "Pate' 🌿
יש את הקלאסיקות,
את הזכרונות,
הגעגועים,
חגים תמיד מחזירים ומחברים אליהם.
'פטה' טבעוני,
שתמיד היה חלק משולחן החג. חלק אהוב, שכולם תמיד חיכו לו, גנבו ממנו, הורידו פינה או קומה…
מנת חג שהיא מאסט.
מנת פתיחה, עם לחם מיוחד וקראנץ', טוסטונים, אפילו חלה חגיגית ומתוקה.
טעימה בטירוף,
נאה למראה,
ומזינה מאד מאד.
הכי כייף ככה.
הכי שווה גם להנות וגם שיהיה ידידותי, מכל כיוון אפשרי.
השבוע מנות חג משגעות,
טבעוניות,
צבעוניות,
הכי בריאות,
אטרקטיביות,
משמחות,
עומדות לעלות לבלוג,
ממליצה לכם ללא לצאת מהבלוג…


פטה 'כבד' טבעוני, עם קונפיטורת פירות יער בהמתקה טבעית
המתכון:
המצרכים:
3 בצלים סגולים בגודל בינוני
1 חציל טרי
1 קישוא/1 כוס פטריות
1/2 כוס עדשים שחורות לפני בישול
300 גרם טופו מוצק
1 כף שמן זית
1 כף סילאן
1 כף רוטב סויה תמרי
1 כף חמאת שקדים – אופציונלי
1 כף רוטב בלסמי
1 כף יין אדום/ליקר/ברנדי
מלח עשבים
פלפל שחור
אןפן ההכנה:
לבשל את העדשים עד ריכוך.
בסיר גדול ונוח, עדיף נון סטיק, להוסיף שמן זית, בצלים סגולים קצוצים דק.לטגן עד שקוף .להוסיף את החציל, חתוך גם הוא לקוביות קטנות, להזהיב קלות, את הפטריות/קישוא, קצוצים, את הטופו, לאחר שטיפתו, לפורר אותו לפירורים. להמשיך לטגן יחד, כמה דקות, שלא יתייבש.להוסיף עדשים רכות ומבושלות. לתבל, לבשל עוד 2 דקות יחד.לטעום ובהתאם לתקן טעמים.לפי טעמכם כמובן.
לתת להתקרר.לטחון במעבד המזון, גם בלנדר סטיק עושה עבודה טובה.
לטחון למרקם כמעט חלק.או ממש ממש חלק, איך שאתם אוהבים.גם עכשיו לטעום…אבל היי, טעים, תשאירו קצת…למה לטעום שוב? הטעמים נעט אחרים כשהפטה קר.
להעביר לתבנית אינגליישקייק, שבתוכה נייר אפייה, ניילון נצמד.לכסות, ולהכניס לקרור, לפחות ל 4 שעות.
הגישו עם קונפיטורה טבעית משגעת, מפירות יער, פרי העונה, פיסטוקים קצוצים, שלמים…
למאפינס משגעים לחג, כנסו לקישור הבא: מאפינס דבש תמרים, טבעוני, מכוסמין מלא והמתקה טבעית, רכים רכים, משגעים

תודה! זה נראה מדהים.
אפשרי להכין יום-יומיים מראש?
בשמחה גילי.בוודאי, להשאיר באריזה! עד ההגשה.שנה טובה, תהנו!
היי עדי !
אני ממש לא אוהבת חציל , במה היית ממליצה להמיר ? קישוא נוסף ? ואם כן אז כמה
תודה !!
הי סיון, בפטריות וקישוא.בכמות שתשווה לחציל בקוביות.שנה טובה ומתוקה
היי, תודה על המתכון! יעבוד עם עדשים ירוקות?
למה לא?
היי, האם צריך לקלוף את החציל?
תודה!
הי, ממש לא
התערובת מגירה הרבה נוזלים אצלי לפחות כמה שאני מסננת עדיין נוזלי. איך אפשר למצק אותה?
מגירה נוזלים? ממה?
באיזה שלב מוסיפים את הנוזלים?
ולגבי העדשים: במצרכים כתוב לפני בישול ובמתכון לאחר בישול. אני מבינה שצריך לבשל אותם לחוד?
הי דניאל, הדגשתי באופן ההכנה, לגבי העדשים.לגבי מה את שואלת, עם הנוזלים?
הי. נשמע מעולה!
לא מכירה סויה תמרי, את יכולה להסביר לי מה זה?
אני מתגוררת בארה״ב ואין לי מושג מה לחפש…
הי אסתר,
תהני.
כל רוטב סויה יכול להתאים פה.
אני ממליצה על מוצרים איכותיים.
סויה תמרי הוא האיכותי והנקי ביותר שיש.
הוא מרוכז וחזק.
יש למצוא אותו בכל בית טבע.נסי
תודה! שנה טובה שתהיה
שנה טובה ומתוקה
היי עדי, רוטב בלסמי, זה בעצם חומץ בלסמי?
תודה רבה 🙂
בהחלט כן! שנה טובה