פיתות מכוסמת ירוקה – ללא גלוטן, ללא שמרים, ללא שמן, ללא ביצים, משגעות!

פיתות מכוסמת ירוקה – ללא גלוטן, ללא שמרים, ללא שמן, ללא ביצים, משגעות!
כוסמת כוסמת, יש מי שיקלל כוסעמת, איתכם הסליחה, חחח…
אז ככה, זה לא שאני אוהבת שהוא נעדר מהבית, לכמה לילות וימים,
אך לעיתים, מתאפשר, מה שכמעט ואין לי אפשרות לעשות
וזה להשתולל, יותר נכון להתפרע ולחגוג על כוסמת.

כוסמת, מושכת אליה המון תשומת לב, בשנים האחרונות
ולא סתם!
קטנטנה, משונה, היא לא זה ולא זה, אבל היא הכי זה!!!
יש שעפים איתה ועליה ויש את אלה שמעיפים אותה לכל הרוחות.כזה הוא בן זוגי.לא מסוגל אפילו להריח אותה מתבשלת בבית.
אז כשהוא לא בבית, המטבח, ממולא בכוסמת.היא בהשריה, חלקה כבר בהנבטה, חלקה מתבשל בקדירה, חלקה נטחן לההפך למנות מ ה מ מ ו ת, כמו הפיתות האלו, שאשתף איתכם את המתכון ואת מעלותייה, כי רבות.

שנויה במחלוקת, את זה כבר הבנו,
אך אם טרם, או רק שמעתם, או לא אהבתם את ההיא שסבתא….
כאן מדובר על כוסמת ירוקה בלבד, לא החומה, שעברה תהליכי חימום וייבוש.
הירוקה עדינה בטעמה וריחה.
הכוסמת הירוקה הינה גרעין של צמח ממשפחת הארכוביתיים והיא איננה דגן, למרות שאנחנו מצרפים אותה לקבוצה זו, בבניית תפריט עשיר ומגוון ואינה מכילה גלוטן.
לאחר השרייה, ממליצה על לילה, אך ניתן פחות, להעביר אותה תהליך הנבטה, שתמיד מעלה את רמת החיות, הטריות, הזמינות וכל שאר הדברים הטובים בדגן/גרעין/קטנייה.
הכוסמת בעלת אינדקס גליקמי נמוך ואחוזי שומן נמוכים.מלאה בסיבים תזונתיים, עשירה בחלבון איכותי כ-19% חלבון המתעכל בקלות ונספג ביעילות.
מינרלים כמו ברזל, אבץ, סלניום, מנגן, נחושת, מגנזיום, חומצות אמינו מצויינות שנידרשות לגופיינו.
מקווה שהשתכנעתם,
אם אתם לא מאלה שיודעים שאוהבים אותה, תנו הזדמנות, תכינו איתה מטעמים, שלבו אותה בתזונה, בתפריט השבועי.
היא נוחה וקלה לעיכול, היא חומר גלם מצויין, מעניין ומזין.

רגע לפני המתכון, השרו אותה כבר, את הירוקה.
תוכלו להכין איתה גם את אלו הפיתות, גם טורטיות מטריפות, גם וופל בלגי נהדר,
כנסו לקישורים, תעשירו את התפריט, במתוקים, במלוחים, במנות עיקריות, ראשונות, סנדוויצ'ים וכו…

פיתות מכוסמת ירוקה – ללא גלוטן, ללא שמרים, ללא שמן, ללא ביצים, משגעות!
8 פיתות

המתכון:
המצרכים:
300 גרם כוסמת ירוקה בלבד (הגיע זמן לרכוש משקל…)
1 כפית אבקת סודה
1 כפית מלח עשבים
1 כף חומץ תפוחים איכותי
מים
אופן ההכנה:
להשרות את הכוסמת ללילה.מינימום 4 שעות.רצוי להנביט, תלוי בכם.
* הנבטה – במסננת, מעל קערה גדולה, ליממה.ניתן לכסות במגבת לחה.אני אוהבת לשטוף אותה פעם, פעמיים תוך כדי התהליך, גם הרבה מה'דבק' שלה נשטף וגם נותנים לה עוד לחות, שמקדמת את התהליך כמובן.
לאחר ההשרייה/הנבטה, להעביר את הכוסמת לבלנדר חזק, עם שאר המצרכים וכוס מים.אם רק השרתם, תתחילו עם 3/4 כוס מים.בלנדרו היטב.ייתכן שיהיה צורך בתוספת מים.הטקסטורה צריכה להיות סמיכה, יותר קרובה לפנקייקס סמיכים ולא לקרפ.
לחמם תנור ל 170 מעלות.
לשמן נייר אפייה, לרפד איתו תבנית אפיה.
עם מצקת, שאותה תמלאו עד החצי, עם תערובת הכוסמת, צקו לעיגולים יפים מעל נייר האפייה.
העבירו את התנור למצב גריל.אפו ל 4 דקות גריל ותחזירו לתוכנית אפייה רגילה (אני אופה על טרבו).
כוונו טיימר לעוד 10 דקות, בידקו את המתוקות, אם עדיין רטובות בחלקן התחתון, הוסיפו עוד 10 דקות.לא להוציא ללא בדיקה מוקדמת.
רק לאחר שבדקתם, שבפנים הן אפויות, בחוץ, מעט זהובות, תוציאו להתקררות.
איכלו טרי או הכניסו להקפאה, לסנדוויץ' של מחר!

מוזמנים להצטרף אלי לדף האינסטגרם החדש שלי

ולדף הפייסבוק של 'דובדבנים של טעם'