קלופס טבעוני – קראתם נכון! מנה חגיגית ומטריפה

קלופס טבעוני – קראתם נכון! מנה חגיגית ומטריפה
לקראת ערב פסח – נתתי לעצמי לעוף בזכרונות,
להתענג על תמונות שרצו לי בראש והלב איתן,
התרגשות, בגדים לבנים, חדשים, כיסים עם אגוזים, עונה קסומה, חמימה, פורחת, צבעונית והכי הכי חשוב שבישרה את בוא יומהולדתי…

כשחיברתי זכרונות, מחשבות ובקשות שלכם,
נכנסתי למטבח להכין קלופס.
אבא שלי היה הבשלן, היצירתי, מלא תעוזה ואומץ.על שילוב מרכיבים, על טעמים, תיבולים ומנות שאי אפשר לשכוח.
אחת מהן, היתה הקלופס.כמובן שהיה בשרי ועוד ממולא ביצה קשה.
אז לקחת זכרון ילדות, לחבר לכאן ועכשיו, לתזונה טבעית, מן הצומח ולהפיק מנה אהובה, נאה, טעימה, בריאה ומפתיעה,
מעלה בי התרגשות שאין כמותה.

זו היתה מנה חגיגית, שאהבנו לאכול אותה קרה.בליווי מלפפון חמוץ, חרדל ומיונז.
את הביצה הייתי מפרקת ומחלקת ועיגול גזר מופיע במקומה.

המוטו של מנה מזינה, טעימה ואסטתית, הוא המוביל.הבחירה במרכיבים ובחומרי הגלם, אינה מקרית.כשהמחשבה על סהכ ושילוב החומרים, שהינם שייכים לקבוצת החלבון הצמחי, שילוב קטניות, שהן 'הבשר' של המנה.בשילוב של טעמים ותבלינים, ירקות ומדסיקים מן הצומח, התקבלה מנה מנצחת.

אני חולה על מצות.
זהו הוצאתי את זה.
דאגתי שיהיו כמה לרשותי.
זה לא היה קל, בסופו של מעשה, הגיעה לרשותי, נחתה במטבחי חבילת מצות אורגניות מקמח כוסמין.
טחנתי אותה, לפירורים גסים יחסית.קיבלתי קמח מצה איכותי וחביב שאכין איתו עוד כמה מנות שהילדים הזמינו.

קלופס טבעוני – קראתם נכון! מנה חגיגית ומטריפה

המתכון:
המצרכים:
1 כוס עדשים ירוקות מבושלות ומסוננות
1 כוס שעועית אדומה מבושלת ורכה
1 בטטה מבושלת ורכה
1 בצל סגול קצוץ
2 שיני שום כתושות
250 גרם פטריות שמפניון חומות קצוצות דק דק
1/2 פלפל אדום מתוק קצוץ דק דק
12 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
צ'ילי, לפי הטעם
1 כף תבלין ברבקיו
2  כפות קטשופ ביתי, כף נוספת לתוספת בזמן האפיה
מלח עשבים, לפי הטעם
1 כוס קמח מצות ביתי
2 גזרים מבושלים
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה: לטחון היטב את העדשים, השעועית והבטטה.
לטגן בכף שמן זית, את הבצל, כשזהוב, להוסיף, את הפלפל, לאחר כמה דקות, את השום והפטריות.כשהתערובת כולה זהובה, להוריד מהאש ולהוסיף לעיסה הטחונה.לצרף את שאר התבלינים, הקטשופ, קמח המצה, ממליצה לטחון לבד, ממצות איכותיות.לערבב היטב.לטעום ולתקן טעמים.להכניס לשעתיים למקרר.
לחמם תנור ל 250 מעלות.על נייר אפייה משומן, להניח את העיסה המקוררת, לשטח מעט ולהניח את הגזרים במרכזה.גזר אחר גזר, לגלגל מקצה אחד לגלילה, כשהגזרים ברכז.ליצור מן סוכריה מהודקת שכזו, לגלגל את קצוות הנייר בכדי להדק את הגלילה.להכניס לאפיה כ 45 דקות.להוריד את חום התנור ולהוציא את הקלופס, לפתוח את האריזה, לטפטף מעט שמן זית, מעט קטשופ ביתי ולהכניס לאפיה נוספת של 20 דקות נוספות, עד שהקלופס זהוב, אפוי היטב ומריח נפלא!!!