קלופס טבעוני – קראתם נכון! מנה חגיגית ומטריפה

קלופס טבעוני – קראתם נכון! מנה חגיגית ומטריפה
לקראת ערב פסח – נתתי לעצמי לעוף בזכרונות,
להתענג על תמונות שרצו לי בראש והלב איתן,
התרגשות, בגדים לבנים, חדשים, כיסים עם אגוזים, עונה קסומה, חמימה, פורחת, צבעונית והכי הכי חשוב שבישרה את בוא יומהולדתי…

כשחיברתי זכרונות, מחשבות ובקשות שלכם,
נכנסתי למטבח להכין קלופס.
אבא שלי היה הבשלן, היצירתי, מלא תעוזה ואומץ.על שילוב מרכיבים, על טעמים, תיבולים ומנות שאי אפשר לשכוח.
אחת מהן, היתה הקלופס.כמובן שהיה בשרי ועוד ממולא ביצה קשה.
אז לקחת זכרון ילדות, לחבר לכאן ועכשיו, לתזונה טבעית, מן הצומח ולהפיק מנה אהובה, נאה, טעימה, בריאה ומפתיעה,
מעלה בי התרגשות שאין כמותה.

זו היתה מנה חגיגית, שאהבנו לאכול אותה קרה.בליווי מלפפון חמוץ, חרדל ומיונז.
את הביצה הייתי מפרקת ומחלקת ועיגול גזר מופיע במקומה.

המוטו של מנה מזינה, טעימה ואסטתית, הוא המוביל.הבחירה במרכיבים ובחומרי הגלם, אינה מקרית.כשהמחשבה על סהכ ושילוב החומרים, שהינם שייכים לקבוצת החלבון הצמחי, שילוב קטניות, שהן 'הבשר' של המנה.בשילוב של טעמים ותבלינים, ירקות ומדסיקים מן הצומח, התקבלה מנה מנצחת.

אני חולה על מצות.
זהו הוצאתי את זה.
דאגתי שיהיו כמה לרשותי.
זה לא היה קל, בסופו של מעשה, הגיעה לרשותי, נחתה במטבחי חבילת מצות אורגניות מקמח כוסמין.
טחנתי אותה, לפירורים גסים יחסית.קיבלתי קמח מצה איכותי וחביב שאכין איתו עוד כמה מנות שהילדים הזמינו.

קלופס טבעוני – קראתם נכון! מנה חגיגית ומטריפה
המתכון:
המצרכים:
1 כוס עדשים ירוקות מבושלות ומסוננות
1 כוס שעועית אדומה מבושלת ורכה
1 בטטה מבושלת ורכה
1 בצל סגול קצוץ
2 שיני שום כתושות
250 גרם פטריות שמפניון חומות קצוצות דק דק
1/2 פלפל אדום מתוק קצוץ דק דק
12 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
צ'ילי, לפי הטעם
1 כף תבלין ברבקיו
2 כפות קטשופ ביתי, כף נוספת לתוספת בזמן האפיה
מלח עשבים, לפי הטעם
1 כוס קמח מצות ביתי
2 גזרים מבושלים
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה: לטחון היטב את העדשים, השעועית והבטטה.
לטגן בכף שמן זית, את הבצל, כשזהוב, להוסיף, את הפלפל, לאחר כמה דקות, את השום והפטריות.כשהתערובת כולה זהובה, להוריד מהאש ולהוסיף לעיסה הטחונה.לצרף את שאר התבלינים, הקטשופ, קמח המצה, ממליצה לטחון לבד, ממצות איכותיות.לערבב היטב.לטעום ולתקן טעמים.להכניס לשעתיים למקרר.
לחמם תנור ל 250 מעלות.על נייר אפייה משומן, להניח את העיסה המקוררת, לשטח מעט ולהניח את הגזרים במרכזה.גזר אחר גזר, לגלגל מקצה אחד לגלילה, כשהגזרים ברכז.ליצור מן סוכריה מהודקת שכזו, לגלגל את קצוות הנייר בכדי להדק את הגלילה.להכניס לאפיה כ 45 דקות.להוריד את חום התנור ולהוציא את הקלופס, לפתוח את האריזה, לטפטף מעט שמן זית, מעט קטשופ ביתי ולהכניס לאפיה נוספת של 20 דקות נוספות, עד שהקלופס זהוב, אפוי היטב ומריח נפלא!!!
האם הקלופס נפרס היטב?
בהחלט!
במה אפשר להחליף את המצה?
משהו ללא גלוטן ולא קשור במצה???
אשמח לתשובה שאוכל לנסות.
תודה וחג שמח
אפשר לנסות עם קמח קטניות או קמח אורז, אני לא ניסיתי! חג שמח
קוואקר – שיבולת יכול להיות תחליף
תחליף לקמח מצה? אפשר פירורי לחם כוסמין/מלא, משערת שגם קוואקר, אך לא ניסיתי.בכל מקרה שיהיה גרוס דק דק.
למי שלא אוכל גלוטן במה אפשר להחליף את קמח המצות?
אפשר לנסות עם קמח קטניות או קמח אורז, אני לא ניסיתי!
נראה בהחלט מעניין ושווה לנסות מיד לאחר החג כי לא אוכלים קטניות בפסח 🙁
תהנו.יש מי שכן אוכל קטניות בפסח…
האם ניתן לטגן כקציצות? ואם איזה רוטב ומצע ניתן לשדך?
דיתי, כן!!! עשיתי זאת אתמול.צליתי אותן על מחבת פסים, עם סויונז וחרדל.
הי, כשכתוב להוריד את חום התנור לא מצויין לכמה מעלות להוריד. ודבר נוסף, האם ניתן להכניס נייר אפייה לצנור בחום של 250 מעלות? לפי הידוע לי לא ניתן להשתמש בנייר אפייה מעל ל 200 מעלות. תודה
הי, להוריד ל 190, שהמאפה יקבל מעטה פריך וזהוב