סיפור קטן,
הקציצות הללו נוצרו מתוך געגוע מטורף, לקציצות ברוטב,
רוטב עדין, מבוסס עשבי תיבול משגעים, מעט חמצמץ, פעם, הן היו עשויות מעוף טחון,
היום הן עשויות מקינואה, שעועית לבנה ועוד.
אלו היו הקציצות של חברתי רויטל.
כמה שלא הכינה, תמיד נחטפו.
שאלתי את הבן הגדול שלי, אם זוכר, אמר בטח ובטח.

הלוק שלהן, בהיר, הטעם, מעודן,
הרוטב משגע.
השילוב של הכל ביחד, עבורי סוגר כמה וכמה פינות של געגוע ושמחה.

כפי שאתם שמים לב, הלכתי על מנה ירוקה.
מלאה בירוק.נטולת גלוטן.
הרכבתי אותה, כך שתהייה מושלמת, עשירה, מזינה,
מבחינת חלבונים איכותיים מהצומח, ויטמינים, מינרליים וכמובן פחמימות איכותיות.
בדגש על ברזל,
שנמצא בשעועית, בקינואה, באפונה, בעשבי התיבול הירוקים, בסויה או בכוסמת שבחרתם להשתמש.
חס ו…שלא יהיה חסר.

המתכון :

למצרכים :

לקציצות –
2 כוסות קינואה מבושלת, מסוננת היטב
1 1/4 כוסות שעועית לבנה מבושלת ורכה מאד, מסוננת היטב
1 גזר מגורר דק
1/2 בצל מגורר דק
1/2 כוס קמח סויה/קינואה/כוסמת
1 כף שמן זית
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל שחור טחון טרי
1 כפית מלח עשבים
1/2כפית כמון
2 כפות מיץ לימון

מצרכים לרוטב –
1 בצל קטן קצוץ דק
2 שיני שום
1 כף שמן זית
1 וחצי כוסות עשבי תיבול קצוצים, פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, נענע, טימין…
1/3 כפית פתיתי צ'ילי
1 כפית מלח מתובל
1 כפית כורכום
1 כפית כמון
1/2 כפית סירופ מייפל/סוכר חום
3 לימונים פרסיים
1 כוס אפונת גינה מופשרת
1  וחצי כוסות מים

אופן ההכנה :
לקציצות –
לטחון הכל יחד בקערה.סטיק ידני, יעשה את העבודה בקלות.
להכניס לשעתיים מנוחה במקרר.
לחמם תנור ל 200 מעלות.
לרפד תבנית אפיה גדולה בנייר אפיה ולשמן את הנייר.
בידיים לחות, לכדרר כדורונים חמודים וקטנים.לי יצאו מהכמות הזו, כ25 כדורים.
לסדר אותם יפה יפה בתבנית.לטפטף טיפת שמן זית על כל קציצה.להכניס לאפיה של כ 20 דקות, לוודא שהן יציבות מאד וזהובות.להוציא להצטננות מחוץ לתנור.
לרוטב –
בסיר/מחבת, לטגן בכף שמן זית, את הבצל והשום על אש קטנה.
להעביר למיכל טחינה, את הבצל והשום ואת כל שאר מצרכי הרוטב ולטחון היטב, פרט ללימונים הפרסיים והאפונה.
להחזיר לסיר/מחבת, לערבב היטב, להוסיף 3 לימונים פרסיים מעט מבוקעים, את האפונה, לבשל יחד רבע שעה על אש בינונית נמוכה.
לטעום ולתקן טעמים.
להכניס את הקציצות לרוטב, לבשל עוד 2 דקות ולהגיש.

*** הצעת הגשה : עם אורז, קוסקוס, פירה, פסטה ***