קרוקטים – ניגיסוני ירקות טבעוניים – אפויים בתנור, נטולי גלוטן, בליווי צזיקי מטריף

קרוקטים – ניגיסוני ירקות טבעוניים – אפויים בתנור, נטולי גלוטן,

קרוקטים טבעוניים🌿 מי אמר שקרוקטים עשויים רק מתפוחי אדמה?
אלה מטריפים,
מפוצצים בטוב, נטולי גלוטן, אפויים בתנור, עם מענה חלבוני, פחמימה חביבה משולבת, אינם מטוגנים😊

הרוסה על הז'אנר הקטקטי הזה,
להחזיק ביד, להעמיס רוטב,
פינגר פוד, לקטקטים ושלא נדבר על המבוגרים.
בליווי מטבל צזיקי, טבעוני, בשתי אופציות מעולות על בסיס 'קרם פרש' מבוסס אגוזים או יוגורט סויה ביתי, מלפפון טרי, עשבי תיבול טריים ועוד…

לארוחת הצהריים היום, הצטרפה אלינו כמדי שלישי בשבוע, חברה של ג'ויה,
ואיך לומר, הבחירות, ההרגלים, האוכל, העדפות, שלה, הרפרטואר בכללותו, ירוד אם לא לומר עלוב.בגדול הכל מסתכם בפסטה, אורז, תפוחי אדמה ושניצל.
כשהיא מגיעה,
משום מה, מדגדג לי להכין, דברים חדשים,
שהיא בטוח לא היתה בוחרת, להעשיר ולו בקצת, את המגוון בטעמים וכמובן את העושר התזונתי.
אז מה אם היא לא הבת שלי, אעשה כל שביכולתי לעזור.אצל אמא שלה אין ולא יהיה סיכוי..את שלי ניסיתי ועשיתי והצלחתי, 'זה ממש טעים' אמרה, אגב, היא זו שהורידה/חיסלה, את השורה הראשונה מהתבנית…רק אמרתי…

והיא רק דוגמה.לפעמים ביקורים אצל השכנים, דודים, חברים, יכולים להזיז מעט את הגבינה…חחח.
הנגיסונים הללו, כייפים,
איך שהוא הטקסטורה, המבנה, הציפוי, עושים את שלהם.
המתכון הוא בסיס מצויין, ניתן לשלב ירקות שבנימצא, ירקות שטוב שיהיו.פעם ברוקולי, אולי אפונת גינה, תרד וכל מה שבא.

מעולים כארוחה, לצידם אדממה, שעועית ירוקה מוקפצת, סלט קצוץ, הצזיקי, תענוג.
לשים בקופסה ולשלוח לקייטנה, לגן, לבית הספר ולנו לעבודה.
פינגר פוד אידיאלי, לקיץ, לברכה, נשנושי אחר הצהריים בגן השעשועים…
ומה יותר כייף, שאם ובמקרה, בידיינו אקסטרה זמן, שלא נדע, נכין את היוגורט בעצמינו, שלא נדבר על הטופו…ואז בכלל, נעוף על עצמיינו.
את הטופו, פשוט מאד להכין בבית, קצת עבודה, אך רק 2 מצרכים, שתמיד יש לנו אותם זמינים.
ליוגורט, יש צורך להצטייד בפרוביוטיקה טבעונית,
לקרם אגוזים, רק בלנדר איכותי,
ויש!
כל אלו יכולים לשמש אותנו לעוד מיני ומיני מנות אהובות.

קרוקטים – ניגיסוני ירקות טבעוניים – אפויים בתנור, נטולי גלוטן, בליווי צזיקי מטריף

המתכון:

המצרכים:
1 בטטה בינונית, מבושלת/אפויה ורכה, מגורדת בפומפיה
1 תפוא גדול מבושל ורך, מגורד בפומפיה
200 גרם טופו קשה, מגורד בפומפיה (ביתי/קנוי)
בצל סגול מגורד בפומפיה
זוקיני מגורד בפומפיה
1 כף שמן זית
תבלינים: קארי, פפריקה מתוקה, מלח עשבים
1 כוס עשבי תיבול טריים, מה שאוהבים (פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, בזיליקום), קצוצים
4 כפות קמח קינואה/כוסמת/תירס
4 כפות פירורי לחם ללא גלוטן/פולנטה

לציפוי: פירורי לחם ללא גלוטן/פולנטה/קמח תירס אורגני/שומשום

מטבל צזיקי:
המצרכים:
1 כוס קרם דה לה פרשיוגורט סויה ביתי
1 מלפפון טרי קצוץ דק עם הקליפה
12 כוס עשבי תיבול (שמיר, עירית…)
1 שן שום כתושה
מלח עשבים לפי הטעם
קורט צ'ילי

אופן ההכנה: את הקרוקטים, בקערה גדולה לערבב היטב את כל המצרכים, פרט אלו המיועדים לציפוי.הגירוד בפומפיה חשוב לתוצאה הסופית!
לתת לתערובת לנוח במקרר כחצי שעה.לחמם תנור ל 190 מעלות.לרפד תבנית אפיה בנייר אפייה ולשמן אותו.
לערבב שוב את תערובת הקרוקטים.
בידיים לחות, לקחת כמות של כף מלאה, לכדרר לכדור ולהפוך למלבן.לצפות בתערובת שבחרתם, להניח בתבנית.לטפטף מעט שמן זית מעליהם ולהכניס לאפיה עד הזהבה.ניתן להפוך צד ולהזהיב עוד קצת.
את הצזיקי, לערבב היטב את כל המצרכים, לטעום, לתקן טעמים.