פוסט בימי קורונה…מי היה מאמין…
Vegan Agedashi Tofu 揚げ出し豆腐
מה מו מי איך
אנחנו עמוק בתוך כל מה שניטרף תוך ימים.
זאת עובדה.
בבית, עם הילדים.
באווירה, איך לומר לא להיט, ממש לא.
אבל… ממשיכים, ועוד איך, ננסה על הצד הנעים, הטעים והמזין, כן כן.
צפויים ימים, שבועות, עולה החשיבות להכל, לאיכות היחד, השיתוף, עשייה, סדר ואיך לא גם פינוק.
היצירה במטבח,
מניסיוני, היא מקום מושלם לכל אלו.
להעביר זמן ביצירה, בהכנה, בבישול, אפייה, הכנה, למידה…
עם הילדים.
חייבים.
אני מצידי עומדת להעלות פוסטים חדשים, ישנים – משרתים, רעיונות, מתכונים, של יחד, של עשייה ויצירה משותפת.
פה, באינסטגרם, בפייסבוק, בואו, ביחד, נעביר שעה או שעתיים במרחבים אלו.
אצלינו האוכל האסיאתי, תופס מקום, די נכבד.הילדים אוהבים, אנחנו, המבוגרים בכלל,
אז חגיגות.
בימי קורונה, לעת עתה, נתענג עליהן, אבל בבית.
האגאדשי טופו, זו מנה כל כך פשוטה וכייפית,
מזינה ומפנקת.
מעניין שדווקא אותה הילדים שלי הכירו דווקא בארץ.
ומאז…אולי עוד לפני סושי…או מרק מיסו…א ג א ד ש י …
אז טוב, לא לצעוק,
נכין גם נכין.
הכנתי מבעוד מועד, את הציר הבסיסי.חלק מחכה במקרר, לכל מיני מנות שכאלה או דומות להן,
השאר במנות משתגר למקפיא.
מרשה לכם, בחייכם, רק לקרוא, אבל לא לדלג, אולי,
אולי,
ביום מן הימים…
ט ו פ ו …
יהיו מי שיחשבו אם שווה כל התעסוקה,
מבחינת הזמן, הבלאגן, הכנת החלב וכו…
מודיעה בזאת,
זה פשוט
קל
טעים פי אלף
משמח פי שתיים
מרגש אותי כל פעם מחדש, מה שניתן להכין בבית, לבד ובעצמינו ואיך אמרה הבת שלי אתמול בארוחת הערב, כשהיא פרסה את גוש הטופו הביתי: " אמא, בבקשה אל תקני יותר טופו לעולם, זה הטופו הכי הכי טעים שטעמתי אי פעם"
נו? מה אומרים?
אולי נכין יחד גם את הטופו?
נעשה יום טופו…עם הילדים.
קראתם מה ג'ויה שלי, אמרה.והיא איך לומר, חברים שלי, המבקרת הקשה והקשוחה שלי.
כמה מופלא לחשוף אותם, גם לדרך,
גם לרגעים של לפני אריזות, סופרים…ממה עשויים המצרכים שאנחנו אוכלים וצורכים,
איך יוצרים אותם,
לדעתי זה בין הדברים החשובים והמרתקים במטבח.
טופו, אם בחרתם להכינו,
ברגע שחלב הסויה בידינו ההכנה היא בצ'יק.
אני אוהבת את החלב שאני מכינה בסמיכות יפה ומשמעותית, שיש לה כמובן השפעה על הכנת הטופו עצמו.
מרבית המתכונים להכנת טופו מכילים מרכיבי של מלחים מיוחדים שיוצרים את ההתגבשות של החלבונים לידי הטופו.
אני פחות אוהבת את הדרך הזו, פחות נעימה לי בגוף, פחות מוצלחת בתוצאה ותמיד תמיד אעדיף חומרים פשוטים, שאני מכירה, שהם זמינים, שהגוף מכיר, שמערכת העיכול מגיבה להם בטוב.
לטופו שלנו נוסיף מיץ לימון טרי וטיפהל'ה של חומץ
ו ז ה ו!!!
וטופו הוא מרכיב חשוב בתפריט שלנו, מי שתזונתו מבוססת על הצומח.
חלבון מלא, עשיר ומזין!
את הטופו הכנתי איתה.
הוא הקפיץ, את הקוביות.
הילדים מאד אהבו את המרק.
היא הגדילה לעשות, וצירפה אורז עגול של סושי למנה.
אני הגדלתי ולמרות המסורת,
לא טיגנתי בשמן עמוק!!!
אגאדשי טופו – טבעוני, מתכון קליל מטריף
המתכון:
המצרכים:
לציר עצמו:
1 אצת קומבו מיובשת גדולה
4 פטריות שיטקה מיובשות
4 כוסות מים
לשאר המנה:
1 חבילת טופו ביתי או קנוי
1/2 כוס קורנפלור או קמח טפיוקה
5 כפות רוטב סויה איכותי
5 כפות רוטב אויסטר טבעוני
4 כפות מירן
4 כפות סאקה- אופציונלי
חופן פטריות נמקו
צנון או צנון יפני – דייקון
מעט שומשום שחור
מעט בצל ירוק
אופן ההכנה:
נתחיל בציר.לבשל מים, אצה, פטריות מיובשות כחצי שעה.לתת לעמוד לעוד שעה.
לאחר סינון הציר, לא לזרוק את הפטריות…צרפו אותן למנה אחרת, לבשל עם שאר המרכיבים – הסויה, האויסטר, המירן, הסאקה,נמקו, לטעום ולתקן טעמים.
במקביל לחתוך את הטופו לקוביות.לנגב, היטב, לצפות בקורנפלור, בתוך קערית, לנער את הקוביות.
לחמם שמן זית או זרעי ענבים, מעט שמן, ולטגן את הקוביות עד הזהבה.
להגיש בקעריות מרק, כמה קוביות, מוזהבות, מעל להציף בציר המעושר, לקשט בפטריות, בבצל ירוק, מעט צנון מגורד, שומשום…
ותגישו!!!
תהנו!!!
דונט פורגט לחזור אלינו,
עם תמונה והנאה!!!
ימים טובים
עדי
הכנתי משהו מאוד דומה ומה שקרה זה שברגע ששמתי ציר על הטופו הפריך והטעים, הוא נהיה ספוגי והפריכות נעלמה והפכה למן ציפוי גומי שכזה וטעם הקורנפלור הורגש,
יש מה לעשות עם זה? מה בעצם הפואנטה הכללית של להרטיב משהו פריך במתכונים מהסוג הזה?
הי ג'יין, הכנת משהו דומה…כבר יהיה לי מורכב לענות.ההכרבה של המנה חייבת להיות בהגשה.מעט קורנפלור, חשוב ממש שתיהיה שכבה דקיקה שלו.חשוב שיסגר מספיק סביב, כך שהרוטב נוגע לא נוגע.מקווה שעזרתי
הכנתי היום את האגדאשי ויצא מושלם!!! תודה על המתכון הנפלא.
שיר, איזה כייף!!!! שמחה שאהבת
שיר, איזה כייף!