
בורקס,
שבועות,
קיץ,
קליל,
טעים,
תומך גיזרה🤔
לא יודעת איך אצלכם, אני גדלתי על שישי, צהריים, בקבוע, אבא חוזר מסידורים וקניות, עם אותן שקיות נייר חומות, מוכתמות ענני שמן, עם הריח, הזכרונות, הגעגועים.
היום אני מתרגשת מהזכרונות,
ואם לכתוב את האמת, עשרות שנים שלא אכלתי כאלו.
ואם כבר אמת, אז אחת ל… פשוט מתחשק לי משהו מהמשפחה הבורקסית,
אבל לא לא, את ההם, אלא משהו תואם את חיי, חיינו.את דרך החיים, התזונה, אמונה, דאגה,
למה כדאי ורצוי ומה פחות, שיכנס לגוף שלנו תדירות😳
אל תרימו גבה, תנו צ׳אנס, כי לטכניקה נכונה, יש תוצאה תואמת.
הם יצאו מ ש ג ע י ם !!!
נגיסים, אפילו עליים, קראנצ׳ים,
שזהו, בום, הבנתי,
זה בדיוק מה שרציתי,
ענה לי על אותו החשק,
ועזבו אותי,
כל ההם שלי,
חטפו, חטפו,
נותרתי עם פירורי בורקס, שומשומים ללקט ולהתענג…
בורקס כזה, נחשו מה הנזק הקלורי?
לא שבספירת קלוריות עסקיניני, ממש לא, רק לשם ההמחשה, בערך 60-70 קלוריות בהגזמה.
שמעתם???
ללא גלוטן, כמעט 0 שמנים, מילוי יאמי, את הדף נהפוך לקראנצ׳י,
ויש יש יש יש!!!

עד שלא תנסו ותתאהבו אל תתנו לכל מיני מלעיזי ביקורת להוריד לכם את ההתלהבות.
עבודה עם דפי אורז היא נהדרת,
התוצאה איתם מעולה,
זהו פתרון ורעיון לכל כך הרבה עניניים.
רק לעלות על הטכניקה הנכונה ולרוץ איתה.

בורקס דפי אורז – ללא גלוטן, טבעוני, קראנצ'י וטעים
מתכון:
ל 10 בורקסים
מצרכים:
10 דפי אורז עגולים/מרובעים לא משנה
1 בטטה בינונית מבושלת ורכה
200 גרם גבינה טבעונית יציבה
150 גרם גבינת סויה ׳לבנה׳ רכה מסוננת מנוזלים
1/2 כוס עירית קצוצה
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כורכום
מלח עשבים לפי הטעם
להברשה:
1 כף קמח טפיוקה/קורנפלור/אורז
2 כפות מים
1/2 כפית סילאן
1 כפית שמן זית
שומשום מלא, בהיר, שחור, קצח…לפיזור
אופן ההכנה:
להכין את המילוי, למעוך עם מזלג, לטעום, לתבל עוד אם חסר לפי טעמכם.
לחמם תנור ל 190 מעלות.
לרפד תבנית אפיה בנייר אפייה ולשמן אותו בנדיבות שלא ידבקו.
להכין משטח עבודה נח להכנת הבורקסים.
בקופסה גדולה, מגש, תבנית מה שיכיל בנוחות את גודל דף האורז.
למלא אותה במי ברז פושרים.
להניח במים דף אורז לחצי דקה.לוודא שנוח להתעסקות אך לא מדי רך.
להוציא מהמים, להניח על המשטח.
להניח במרכזו כף גדושה מאד ויותר.לסדר אותה בצורת משולש.
לקפל את הקצוות מעל, מזווית אחת לשניה,
יהיו 2 שכבות וזה טוב ומה שצריך להיות.
ימנע מהבורקס להפתח במהלך האפייה ובנוסף נותן את הקטע העליי😊
להעביר לתבנית, כך להכין את כולם.
להכין בקערית קטנה את המצרכים להברשה,
שיהיה בסמיכות של בלינצ׳ס,
להבריש את הבורקסים בנדיבות, כולו, סביבי, ממש עד למטה, בצדדים, גם לזה יש אפקט חשוב לתוצאה הסופית, מעבר להדבקה.
לפזר שומשומים,
ולהכניס לאפיה עד הזהבה,
בין 15-20 דקות.
הוציאו,
לא יכולתי להתאפק,
אכלתי אחד רותח והתעלפתי
אכלתי נוסף לצד סלט וטחינה,
פושר והתעוררתי מהתרגשות,
הצלחה כבירה.
טעים ומפתיע,
קראנצ׳י ומתגמל.

האם ניתן להכין יום מראש? ולחמם על פלנטה לפני הגשה? או שזה יפגע בקרנציות?
הי, לא ניסיתי, אבל די חשוב להגיש/לאכול קרוב יחסית להכנה.
ניראה מושלם!
רק לא מצליחה להבין איך מדפי אורז עגול יוצא צורה של משולש? אשמח להסבר
אכן נהדר! קראת את ההסבר? ליצור צורת משולש מהמילוי עצמו, ולאט לאט לקפל מעל לפי צורת המשולש.
עשיתי אתמול לכבוד החג:)
יצא טעיםםם
רק לא הבנתי איך עושים את הצורה היפה שיצא לך
איזה כייף, יהודית!!! קיפול פשוט, עד צורה של משולש.