מי שעוקב אחרי, מספיק זמן, מכיר את העדפות שלי, למניעת בזבוז זמן, יעילות, הזנה, בריאות וכו.
קודם כל הגודל מאד קובע.
5 דקות הכנה של המילוי, 3 דקות של הבצק – ויש ארוחה לתפארת המשפחה.
לא משנה אם לבראנץ, ארוחת ערב, ואפילו צהריים נהדרת.
יש במנה – פחמימות שהן ממש בסדר – בטח אם תבחרו באופציה המלאה. יש חלבונים נהדרים, וכן שומנים איכותיים, ששומרים על איכותם גם בחימום ב 190 מעלות.
הכנה של הבורקס המשפחתי – חוסכת זמן ועוד איך.
זוכרים את אוזני ההמן? בדיוק אותו הרעיון.
הזנה ובריאות – הכנה ביתית!!! סוגרת את הפינות הבעייתיות של קניית בצקים מתועשים, מפוצצים בשומנים לא ידידותיים ושאר תוספים מיותרים.
אגב, מילוי? חופשי חופשי – בחרו לכם – את המילוי האהוב.
בואו נכין…ישששש

בורקס משפחתי – ענק – הפתרון המעולה לארוחה מהירה ובריאה

מתאים לתבנית בגודל : 24 על 24

מה צריך?
לבצק המשגע:
2 וחצי כוסות קמח כוסמין ( מלא, חצי חצי, לבן)
1/2 כפית אבקת אפייה
1/3 כוס שמן זית
1 כף חומץ תפוחים
3/4 כוס מים רותחים – להתחיל עם חצי כוס עד 3/4 כוס בהתאם לסוג הקמח שבחרתם
1/2 כפית מלח

למילוי:
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
500 גרם תרד טרי (השתמשתי בבייבי תרד)
2 תפוחי אדמה מבושלים קצוצים דק (אופציונלי)
100 גרם גבינת מוצרלה ביתית*
200 גרם גבינת סויה ביתית**
מלח עשבים, פלפל שחור

להברשת הבורקס:
2 כפות שמן זית
1/2 כפית חרדל במרקם חלק
2 כפות חלב צמחי

איך מכינים:
נתחיל עם המילוי – טוב שיהיה לו את הזמן להתקרר.
במחבת גדולה, נטגן במעט שמן זית, בצל ושום. עד ריכוך. נוסיף את תפוחי האדמה ונזהיב אותם מעט. זה הזמן להוסיף את התרד, זה הר ענק, שתוך דקות מצטמצם למסה די קטנה. נתבל. נקרר. להוסיף את הגבינה הרכה. לערבב ולטעום. חשוב מאד שהמילוי יהיה ללא נוזלים מיותרים – כדי שלא ירטיב את הבצק.
נכין את הבצק, בקערה נערבב את המצרכים היבשים, נוסיף את הרטובים, את המים בהדרגה! ממליצה לערבב עם כף, עד שהבצק לא חם מדי, וניתן ללוש מעט בעזרת הידיים. כמות המים – תלויה בקמח שבחרתם, אם יש צורך תוסיפו, הבצק רך רך ונעים.
חממו תנור ל 190 מעלות.
שמנו במעט שמן זית תבנית מתאימה.
את הבצק יש לחלק ל 2 חצאים.
מחצית ראשונה לשטח בתבנית בעזרת האצבעות. בגובה שווה.
מעליה לפזר את המלית.
לפזר את הגבינה היציבה.
על משטח העבודה, לשטח מחצית שניה של הבצק, להעביר בעדינות לתבנית.
לסדר קצוות.
להבריש את הבצק עם התערובת.
לפזר שומשום – מלא/שחור/קצח.
חותכים עם סכין חדה את המאפה, שתי וערב.
להכניס לאפייה כ 30-35 דקות. לבדוק, את צדדי המאפה, מה שחשוב שהשכבה התחתונה תהיה אפויה, והעליונה גם כמובן, כולל צבע זהוב יפה.
לכן אם יש צורך תוסיפו עוד 7-5 דקות זמן אפייה.

* / ** – כמובן שניתן להכין את הבורקס עם גבינות טבעוניות קניות – בחרו את האיכותיות ביותר – כנסו למרכיבים – קבלו החלטה.

פה תוכלו לראות את סרטון ההכנה של הגבינה: גבינת סויה בהכנה

פה את הסרטון ההכנה של הבורקס: בורקס בהכנה

פה את הסרטון ההכנה של המוצרלה: מוצרלה בהכנה