בייגלס עם מרכיב סודי – מתכון – בריאים, ללא שמרים והתפחה, מפוצצים חלבון מהצומח
רוצו להכין אותם.
רגע רגע, קודם תקראו למה לכם!!!
בייגלס – תסכימו איתי – זו הצורה הכי סקסית ללחמניה, לחם…לא???
אפיתי אותם בשמחה והתרגשות.
אוהבת כל כך לעבוד על פיתוח מתכונים חדשים חדשניים ומיוחדים – נולדו כאן!
שיהיו פשוטים וקלים להכנה, שיהיו מורכבים ממה שלרוב יש לנו בבית, שיהיו בריאים ומזינים, שיהיו חלק ממהפכה.
שיכנסו בגיל וששון לרפרטואר המתכונים הקבוע והשבועי.
כן אפשר להקפיא.
כן ןכן כדאי להכין כמות כפולה.
כי יש פה בייגלס – שהם לכשעצמם – ארוחה בפני עצמה.
מפוצצים בחלבון צמחי משובח, אפיתי אותם עם קמח כוסמין מלא, מלא.
זה מהמתכוני הפתעה האלה, שהתוצאה באמת משמחת כל כך.
הם רכים, הם טעימים בטירוף, בחיי, יש להם טעם גבינתי, ממש מזכיר את הבואיקוס…

בייגלס עם מרכיב סודי – מתכון – בריאים, ללא שמרים והתפחה, מפוצצים חלבון מהצומח
6-7 בייגלס

המתכון:
מה צריך?

2 כוסות קמח כוסמין מלא – טחון טרי הכי טוב!
1 כף אבקת אפייה
1 כפית מלח עשבים/הימלאיה
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס חלב סויה לא ממותק
200 גרם טופו מוצק

להברשת הבייגלס ולהדבקת השומשום: 4 כפות חלב סויה + 1 כף שמן זית + 1 כפית סילאן טבעי / מייפל אורגני
לפיזור: שומשום מלא, לבן, קצח, וכל מה שאתם אוהבים…

איך מכינים?
לחמם תנור ל 200 מעלות.
לסנן את הטופו, מנוזלים. להעביר למיכל מעבד מזון, עם להב סכין, להתחיל לטחון את הטופו, בהדרגה להוסיף שמן זית, חלב צמחי, מלח, את הקמח ואבקת האפיה.
תוך כמה דקות, הבצק מתכדרר לכדור רך ונעים – ממש קסם.
זה הזמן לעצור את עבודת המעבד, להוציא למשטח עבודה – ללוש עוד 2 דקות.
להוריד את חום התנור ל 180 מעלות.
לחלק את הבצק ל 6-7 עיגולי בצק שווים בגודלם.
לגלגל לגליל, להדק קצוות טוב טוב לצורת הבייגלס.
להעביר לתבנית דונאטס, זה מאד נוח, והצורה מתקבלת בצורה נהדרת.
ניתן כמובן גם לסדר את הבייגלס בתבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה אקולוגי.
להבריש בתערובת שהכנו ממרכיבי ההברשה – את כל הבייגלס.
לפזר שומשום וקצח – אופציה כמובן.
לאפות כ 25 דקות, עד שמזהיב מעט, והבייגלס רכים אפויים וקראנצ'יים בחוץ.

יווווווהוהוהו הוהו – תכינו תכינו!!! כייף גדול.

איך הכנתי : לסרטון בייגלס בהכנה
ויש עוד ועוד הפתעות ודברים טובים, בואו: עדיסטוש