אורז

 

תענוג,

כל מה שיוצא מהסיר הזה,

טעים כל כך,

האורז מקבל את כל הטעמים,

הירקות רכים אך לא מדי,

הילדים שלי אפילו לא מפרידים את הירקות מהאורז,

או את האורז מהירקות.

נסו,

שווה ממש.

דרך אגב, מתקבלת תוצאה אסטטית ומרשימה,

כך שלארוחה חגיגית היא לגמרי מתאימה.

2 כפות שמן לטיגון

כוס וחצי אורז בסמטי שטוף ומסונן

שתיים וחצי כוסות מים רותחים

כרשה על כל חלקיה, רחוצה ונקיה, פרוסה לעיגולים

כוס וחצי קוביות דלעת 

שני חופנים שעועית ירוקה שלמה

כוס עגבניות שרי

שלוש כוסות תרד טרי או שתי כוסות תרד קפוא לאחר הפשרה

חצי צרור שמיר קצוץ

לתוספת חלבונית, כמחצית כוס גרגירי חומוס או קוביות טופו מוזהבות מראש.

תבלינים: חצי כפית כורכום, חצי כפית פפריקה אדומה, כף מלח עשבים, מעט פתיתי צ'ילי .

בסיר גדול לטגן כרישה בשתי כפות שמן עד הזהבה.

להוסיף קוביות דלעת וחומוס/אפונה,עגבניות.

לטגן יחד כמה דקות ולהוסיף תבלינים, לערבב.

להוסיף את התרד לטיגון/אידוי של עוד כמה דקות ולהוסיף את האורז.

זה הזמן להוסיף את המים.

להביא לרתיחה.

להוסיף את השעועית מעל האורז ולפזר את השמיר הקצוץ.

להוריד לחום נמוך להמשך בישול האורז, כשהסיר מכוסה היטב ל 25 דקות.