חיתוכיות פרג-שוקולד ופירורים – מטריפות, ללא גלוטן, טבעוניות, בהמתקה טבעית, ללא קמח !
המתכון שהתחפש
החיתוכיות השוות
האוזן המטורפת
תעשו לכם טובה – המתכון הזה – נולד במיוחד – גם למי ש ׳לא אוהב פרג׳ וגם למי שלא ׳אוהב אוזני המן׳ וכמובן לכולם,
ולמי שבעיקר אוהב לגוון, צריך ללא גלוטן, על טבעוני, על בריאותי, ועל מתכון סופר שווה קל פשוט ואלוהימה כמה שטעימה…

הבצק תענוג, המילוי פרג? הללי, השוקולד – זו הדה נוטלה שהכנתי בפוסטים הקודמים כנסו אליו – ותרוויחו שנהבחיים…

חיתוכיות פרג-שוקולד ופירורים – מטריפות, ללא גלוטן, טבעוניות, בהמתקה טבעית, ללא קמח !
לתבנית פיירקס קטנה

המתכון:
מה צריך?

לבצק הבסיס והפרורים:
1 כוס קמח שיבולת שועל – קוואקר נטול גלוטן*
1 כוס קמח שקדים*
1/4 כוס סירופ מייפל טבעי אורגני
1/4 כוס חלב צמחי
1 כפית תמצית וניל
1 כפית אבקת אפייה
2 כפות שמן קוקוס בכבישה קרה במצב נוזלי
2 כפות טחינה גולמית

למילוי הפרג:
1 כוס פרג טחון טרי
3/4 כוס חלב צמחי
1/4 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס קמח שקדים
4 כפות שיבולת שועל גרוסה דק
1 כף גרידת תפוז
1/4 כוס סירופ מייפל טבעי אורגני

לשכבת השוקולד:

3/4 כוס ׳נוטלה ביתית' – למתכון

איך מכינים?

נתחיל בהכנת מילוי הפרג.

קודם כל חשוב שהפרג יהיה טרי טרי ושיהיה טחון דק.

נבשל את כל מצרכי המילוי בסיר קטן על אש קטנה.

לערבב תוך כדי, עד שמסמיך, לטעום ולתקן טעמים. לתת למילוי להתקרר, רצוי להכינו אפילו כמה שעות לפני ההכנהאו אפילו לילה במקרר.

אם המילוי סמיך מדי להוסיף מעט חלב צמחי אם דליל – להמשיך לבשל עוד כמה דקות, עד שהנוזלים יספגו בפרג אומעט יתאדו.

חשוב שיהיה לאחר מנוחה וקירור.

נכין את הנוטלה.

נחמם תנור ל 180 מעלות.

בקערה נערבב את כל המצרכים, עד לאיחוד הבצק, שיהיה רך נעים ולא דביק.

נרפד תבנית פיירקס קטנה בנייר אפיה.

3/4 מכמות הבצק – תיהיה הבסיס, ממליצה לרפד קודם כל בנייר אפייה – בכדי לחלץ בקלות את העוגה מהתבנית,
לרפד את התחתית טוב טוב עד לדפנות – שיהיה בשכבה אחידה.

מעל שכבת הבצק למרוח את מלית הפרג.

מעל הפרג למרוח בנדיבות את הנוטלה שהכנו.

מעליה לפזר את שארית הבצק – פירורים פירורים בפיזור אחיד, גם בקצוות.

להכניס לתנור שחיממנו מראש.

לאפייה כ 20 דקות.

שהמאפה יהיה זהוב ויפה.

אולי 2-3 דקות נוספות.

להוציא, מהתנור, לתת להתקרר ורק אז לחתוך.

אוזן המן גדולה?

לרדד את הבצק, לעיגול, על נייר אפייה, למרוח במרכזו את מילוי הפרג, מעל שוקולד ומעל פירורים – לסגור לצורת אוזןהמן, להדק קצוות.

אוזני המן קטנות?

לרדד את הבצק על נייר אפייה ולקרוץ עיגולים, למלא לסגור…

לאפות עד הזהבה ופריכות של הבצק.

תהנו!!!