מעניין שכמה שאני סוגדת, אוהבת, נמשכת לאוכל הדרום אמריקאי, מכינה אותו, יחסית מעט מדי ועל הצד הלייט שלו.
אז היום הוא היום.
מבחינתי זהו פוסט שמקבל תעודת הוקרה.סוג של.
לא לי, לאוכל הזה.
אתם יודעים אותי, אוהבת להנגיש רעיון שלם, קונספט שנותן בעצם ארוחה בפני עצמה.
מה שמקל על תיכנון, מבחינת מה הולך עם מה, מה מתאים, איך, איך נדע שמרכיבים תזונתיים אכן בפנים??? ועוד ועוד…

EASY HOMEMADE CORN TORTILLAS
את הטורטיות האלו,
למדנו להכין,
בסדנת בישול כפרית,
במסע האחרון בקוסטה ריקה.
אותי כפודית מושבעת,
אין דבר מרגש יותר מזה.
לפגוש את הכי הכי אותנטי שיש.
שמתחבר לאנשים, לתרבות, לחיי היומיום ואיך לא, לאוכל שלהם.
ברור שאפשר לקנות טורטיות בסופר, אך אין כל קשר אמיתי, למה שהתכוונו אותם מקומיים בהכינם את האוכל שלהם…😊

אם אתן
נשים יקרות,
כאלו שליבכן סקרן, מחוברות לכמיהה התמידית, להכיר חדש, ארץ חדשה, תרבות, אנשים נופים, טעמים, ריחות…
מוזמנות להצטרף,
למסע נשים יוניק – בוטיק לקוסטה ריקה הפראית.
תפרנו מסע שכמוהו אין.למה? ככה!!!
8-19/12/19
שבועיים אינטנסיביים ומטריפים.
ב ו א י !!!
מוזמנות להצטרף לאיוונט המסע: מסע נשים קוסטה ריקה
ואם ליבכן מפרפר שם קצת,
כיתבו לי ואשלח לכם פרטים על המסע🌏
ומה דעתכם, כולכם, נשים-גברים, על ארוחת קונספט משגעת כזו?
קלילה, צבעונית, מזינה, מתאימה לערב ליל קיץ חמים😉☘

טורטיות אמיתיות -אותנטיות, ללא גלוטן, עשויות קמח תירס, עם תוספות נפלאות, מנה משגעת!

המתכון:
לטורטיות:
2 כוסות קמח תירס לבן (מאסה הרינה) *
1/2 כפית מלח
2 כוסות מים חמים
אופן ההכנה:
לקערה, להעביר את הקמח, המלח ולאט לאט את המים, תוך כדי עירבוב טוב עם כף עץ.אפשר לעבד עם הידיים.אל חשש עם כמות המים, יותר מדי, ניספג, פחות מדי, מוסיפים.חשוב שיהיה מאד רך ומעט לח.לכסות במגבת.ממליצה להכינם אחרונים ברשימה.
תבשיל פלפלים צבעוניים:
1 פלפל אדום
1 פלפל כתום/צהוב
1 פלפל ירוק
1/4 פלפל צ'ילי, לאוהבי אש אש
1 בצל סגול בינוני
3 שיני שום
1 כף שמן זית
תבלינים: פפריקה מעושנת, מלח עשבים, טבסקו
הוראות הכנה:
לחתוך למקלות את הירקות.לטגן במעט שמן זית, עד הזהבה.לתבל.לטעום ולתקן טעמים.
סלסה עגבניות טריות:
עגבניות שרי או שרי תמר, מתוקות ועסיסיות קצוצות, כוסברה ובצל ירוק קצוצים.
לתבל במיץ לימון, מעט גרידה של הקליפה שלו, טבסקו לפי הטעם, שמן זית ומלח עשבים.
ממרח פריחולס – ממרח/קרם שעועית שחורה משגע:
2 כוסות שעועית שחורה, לאחר בישול (וכמובן השריה והנבטה)
1 בצל סגול
2 שיני שום
1/4 פלפל צ'ילי
1/2 כפית כמון
כמה טיפות מיץ מלימון ליים
1/2 כפית פפריקה מעושנת
מלח עשבים לפי הטעם
1 כף שמן זית
אופן ההכנה:
לקצוץ את הבצל והשום.להזהיב, להוסיף את השעועית המבושלת, את התבלינים, חצי כוס מים ולבשל יחד כ 10 דקות.לטעום, לתקן טעמים.לטחון עם מקל סטיק.ניתן להוסיף מעט מים כדי להגיע לטקסטורה רכה, נמרחת.
קרם גוואקומולי:
1 אבוקדו ענק
4 כפות יוגורט טבעוני/קרם פרש טבעוני
חופן עלי כוסברה
חופן עלים ירוקים של בצל ירוק
2 בצלים לבנים של הבצל הירוק
טבסקו, לפי הטעם
מיץ מלימון ליים
מלח עשבים
אופן ההכנה:
לטחון הכל עם מקל סטיק, לטעום ולתקן טעמים…אי אפשר להפסיק ללקק…אפשר להוסיף עוד כף יוגורט, או קצת מים, להגיע למרקם קרמי.

הכנה והרכבת הארוחה:
קודם כל נכין את כל מה שתבחרו למילוי/תוספות.אני הייתי הולכת על כולן, משתלבות, נוגעות, משלימות אחת את השנייה.
כשהכל מוכן.ניגשים להכנת הבצק לטורטיות.
אין לי מכשיר מיוחד להכנת הטורטייה.
אך חזרתי מהמסע, מסדנאות הבישול בקוסטה ריקה, ולמדתי איך הן עושות את זה ככה, הכי טרדישיונלי שיש, ונפלא ונאה וטעים ופשוט מאד להכנה.
חשוב שהבצק ישאר לח ורך.ניתן להוסיף מים במידת הצורך.מכדררים בצק בגודל כדור פינג פונג.על משטח סיליקון, משטחת בשתי כפות הידיים, לצורת עיגול דק.
במחבת חמה, נון סטיק, ללא שמן, נזהיב מעט את הטורטיות, נהפוך צד, חלקן אפילו מתנפחות כמו פיתות, מרהיב!!!
לשים על צלחת ולכסות אותן, כדי שלא יתייבשו וישארו רכות לארוחה.
עכשיו תורכם,
להגיש צלחת עם שתיים משגעות כאלו לכל אחד, לשים הכל במרכז השולחן וכל אחד מרכיב להנאתו את המנה האישית שלו.
להערים במרכז את כל התוספות, כשהבסיס הוא ממרח הפריחולס…השאר מלמעלה, באהבה, בתשוקה, לטפטף את קרם האבוקדו…לקשט בעלי כוסברה, בצ'ילי…
תהנו הרבה,
מאד מחכה לתמונות שלכם,
באינסטגרם
בפייסבוק
העיקר שתחזרו לשתף ולספר.

* קמח תירס לבן, ניתן להשיג בחנויות מזרח מערב, בכל מיני חנויות תבלינים, ותמיד טוב לגשת ולהתייעץ עם גוגל.

**פרטים נוספים למסע הנשים, יוניק בוטיק לקוסטה ריקה, בשמחה, שלחי לי הודעה ואשלח בחזרה, מסמך מפורט, בינתיים לשם האווירה, מוזמנת להצטרף אליינו לאיוונט המסע,
שבת נפלאה, טעימה ומפנקת,
עדי