פנים רבות למתוקים האלה, אלפי וריאציות, שילובים, טקסטורות, מרכיבים, צורות וגדלים.
אלה טוב שיהיו תמיד בבית.לא חובה ממש קרוב אליינו…אפשר במקפיא, בקופסה סגורה, שיהיו שם לשירותינו, ברגעים עם צורך בבוסט אנרגטי.

כשיש עדת מבקרים, קשוחה, ברורה ומדוייקת,
ויש 3 כאלה,
נדרשת תשומת לב יתרה, מעבר לטעמים, לטקסטורות, גם למראה, או כפי שטוב ונכון שנקרא לזה, אסטטיקה.
גם אלו, יכולים להראות מהמם, או לא.ממש לא.
עוד טיפה מחשבה, על השילובים, המרקם הסופי, על ה'עטיפה', כדי שימכר בכייף, באהבה ובשמחה, כאנרג'י שווה ביותר, מבפנים ומבחוץ.

ממתקים ומתוקים קנויים, עם חומרים כאלה ואחרים, הם פאסה,
אנרג'י בולז אין.זהו אין ויכוח.
חטיף אנרגיה, כמנת המתוק היומי, הממתק היומי, הוא ההההדבר.
כשנרגיל ונתרגל, כן זה דורש את הזמן ואת הרצון, להכניס דברים חדשים לתפריט, בעיקר אלו השייכים לתחליפים לאלו שיהיה טוב שיצאו מהתפריט לאלתר, לפחות בצריכה יומיומית וישארו רק לזמנים של אחת ל…

החמוד הוא, שבקלות ניתן לתת להם, מראה חגיגי משהו.
הרווחנו גם וגם וגם. זוכרים? זה המוטו, טעים, מזין ומזמין.
נחפור להם עד מחר, לא יראה טוב – לא ימכר.אז אם כבר השקענו והגענו עד הלום, תנו אותה בטוויסט קטן, אלגנטי ומפנק.

הטקסטורה של אלו מעט שונה. המסה היא מקמחי אגוזים למיניהם, או דגנים איכותיים. השאר להמתקה, לתיבול והדבקה.
אפשר לקרוא להם בקלות, גם חטיפי חלבון.
נפלאים למתוק של אחה"צ, לבוסט אנרגיה לפני ואחרי פעילות גופנית, לשלוח עם הילדים לבית הספר ולגן, לקחת איתנו לעבודה, לפיקניק, לאירוח!!! תנו אותה בטוויסט והם יתלוו נהדר לכל זמן.
לשמחתי הגעתי לשילוב שאשכרה מבקשים ממני, להכין, הכי כייף.
ההיסטריה ממתוק במקומה עומדת,
אך אם נדאג לחלופות שוות, במידה, בשילוב המתוק הטבעי, שמגיע מתמרים או פרי מיובש אחר, איכותי, מיובש טבעי, עדיף אורגני, זכינו בכל המתוק.
כשהמתוק מתוק הזה, הוא מזין, בעל ערך, תזונתי ואיכותי, הגוף מגיב אליו בטוב.
הגוף מגיב אליו אחרת. מניסיוני האישי, האיזון נשמר, מעגל ההתמכרות מצטמצם, כי ככה זה, כשאנחנו מספקים דברים קטנים, במנות קטנות ומפנקות, על 'מתוק' שהוא טוב לנו.

כדורי אנרגיה – Bissballs של אושר עילאי

המתכון:
המצרכים:
1 כוס קוואקר גרוס / ללא גלוטן למי שצריך זאת
1 כוס קמח שקדים / ניתן לטחון שקדים לקמח
3/4 כוס פתיתי קוקוס
6-8 תמרים מסוג מג'הול
2-3 כפות סילאן טבעי!!! ללא תוספות
2 כפות שמן קוקוס 
1 כפית קינמון טחון
מעט תמצית וניל
 
אופן ההכנה:
לטחון בבלנדר ייעודי/פודפרוססור/מטחנה את הקוואקר.אם אתם מכינים את קמח השקדים, זה הזמן.לאחר שהקמחים מוכנים, יש להוסיף למיכל הטחינה, את שאר המרכיבים.אני ממליצה לשים 6 תמרים, 2 כפות סילאן, כף שמן קוקוס, להתחיל לטחון ולהוסיף רק בהתאם לצורך.העיסה אמורה להתכדרר לכדור וזהו הסימן לכך שמוכן!
ניתן לשמור את המסה ככה, כמו שהיא במקרר או במקפיא.
ניתן לכדרר ממנה כדורים קטנים וחמודים.
ניתן לעטוף אותם באבקת קקאו איכותית אורגנית, בקוקוס טחון, בתערובת שומשום, מאצ'ה ועוד…
 
לעוד אופציה לחטיפי אנרגיה, מוזמנים: Energy Bars