


לחם כוסמין מלא מ 2 מרכיבים – קל ופשוט להכנה
הי הי לכם,
את המתכון הזה, אתם עומדים להדביק ללב ולפתקיות שלכם, או למועדפים, העיקר שיהיה תמיד בשלוף ובנמצא.
2 עניינים מרכזים ומשמעותיים,
2 מרכיבים בלבד, מים לא נחשב,
הלחם עשוי מקמח כוסמין מלא, שטחנתי לקראת ההכנה,
ממש תענוגיישן.
קל להכנה, בלי התפחות, צורות, עיצובים, בום ישר לסיר, בום לתנור,
ויש יש את הלחם פרא הזה,
בקראסט קראנץ׳ מטורף.
טעים טעים.
וכן 2 מרכיבים.
נכון שבכל ארוחה חגיגית יש את ׳המנות׳ שמבקשות הכנות, השקעה, זמן, מצרכים???
לצידן צריך כאלה מתכונים שווים ופשוטים.
אז הבנו כן? בריא, חתיך, עם ים סקס קראנצ׳י☺️

חייבת לכתוב כמה מילים על הכוסמין, על החיטה ובכלל…
אני מאד אוהבת חיטה.
חיטה מלאה.
ויותר את הכוסמין.משהו בו, בטעם, עמוק יותר, מעט אגוזי, וזה זן יותר פראי ופחות נגוע ידי אדם.
יש בו גם מעט פחות גלוטן.
העניין היחידי והמהותי הוא בהקשר, של מלא ולבן.
מרבית המתכונים, מזמינים להכין עם כוסמין…נשמע מפתה למי שלא מבין.
אז כמוני כמוכם, בידיים שלכם, להבין, לקרוא, לשאול קצת יותר.
כוסמין, גם אם לבן, אין בו הרבה, לצערי.
אם משקיעים, משנים, משפרים, רוצים טוויסט בריא ואיכותי יותר,
אזי הבחירה היא במלא, שבו יש הכל, גרעין, קליפה, סיבים, הכל הכל, כולל ויטמינים, מינרלים וכו' בעוד שהלבן כשמו כן הוא לבן…וריק.
אז למשוך למתכון זה או אחר, רק כי הוא כוסמין, כדאי שכבר לא יעבוד עבורכם.
צעד צעד, חצי חצי, בסוף, תהנו אתם, וגם המשפחה והילדים, גם מטעים גם מבריא.
יאללה להפשיל שרווליייםםםם…

לחם כוסמין מלא מ 2 מרכיבים – קל ופשוט להכנה
המתכון:
המצרכים:
500 גרם קמח כוסמין מלא
9 גרם שמרים יבשים – 1 כף שטוחה ממש
1 כפית מלח – אופציונלי
מים חמימים כוס ושלושת רבע – 2 כוסות
אופן ההכנה:
לקערת המיקסר, עם וו לישה, להכניס את כל המצרכים, מים בהדרגה! בהתאם לצורך.
לישה קצרה עד שניהיה בצק אחיד והוא נשאר דביק.כן כן, ככה הוא צריך להיות.
ניתן לערבב אותו עם כף עץ ללא לישה במכשיר.הלישה גם ככה לא ארוכה.
מכסים את הקערה בניילון נצמד, לתת לבצק לנוח, לתפוח ואפילו מעט לתסוס.בערך שעתיים שלוש…תציצו עליו כשהוא לבד…
מחממים תנור ל 220 מעלות, מכניסים לתנור, סיר, עם המכסה.
כל סיר יתאים, לא חייב להיות יצוק ברזל, ממש לא, רק שיהיה לו מכסה תואם, וששניהם יכולים להיכנס לאפייה בתנור, מבחינת ידיות וכו. הקוטר שלו סביב 24, ככה הוא יוצא ממש חתיך אמיתי וגבוה.
מחממים את הסיר היטב למשך 30 דקות.
עכשיו 2 דרכים רגע לפני האפייה:
המהירה, להוציא בזהירות, מאד מאד, את הסיר הלוהט, להגן על הידיים, להסיר את המכסה, לקמח היטב.
להעביר עם מרית/קלף את הבצק לסיר.לחרוץ עם סכין חריץ לאורכו.
הדרך הטיפה פחות מהירה: להשאיר את הסיר בתנור החם, להעביר את הבצק למשטח מקומח מאד, לעצב לכדור, להוציא את הסיר מהתנור, להעביר את הלחם לסיר, לחרוץ.
כשהבצק כבר בסיר, אם בדרך זו או בשניה, סוגרים את המכסה ואופים 45-40 דקות. מסירים את המכסה וממשיכים לאפות 8-10 דקות נוספות.
מוציאים את הסיר מהתנור, הופכים את הלחם על גבי רשת צינון ומצננים לפני הפריסה.
* הבצק יוצא דביקי, זה הקטע והרעיון, ככה הוא נאפה וניהיה ללחם בוטיקי לא פחות.
* * קמח מלא ניתן לטחון לבד בבית, עם בלנדר חזק וייעודי.צריכים כזה? תכתבו לי ותקבלו הנחה שווה ומפנקת.
* * * קמח כוסמין מלא, שנטחן טרי טרי עם ההזמנה שלכם, תוכלו להדיג בחנות האון ליין המשובחת: Vegn
* * * * בנוסף לקהילה שלי, יש 10% הנחה, על כל הרכישות בחנות האון ליין, עד ה 18/5 היום האחרון לחג השבועות עם קוד הקופון: וגןעדישבועות21
* * * * * בהיליטס, בסטוריז יש סרטונים, תמונות ועוד להכנת הלחם: עדי באינסטוש

היי, השמרים לא צריכים סוכר?
הי הי, לא
תודה על הקישור למתכון. דומה מאוד ללחם שהכנתי פעם ע״פ מתכון של הניו יורקר שרץ ברשת רק ששם שמים 1/4 כפית שמרים ומעמידים לתפוח לפחות 15 שעות וגם יותר… יוצא לחם מעולה גם כן. מה דעתך על קמח שיפון לעומת כוסמין? תודה 😊
האמת הכנתי לפני שבועיים חצי שיפון חצי כוסמין, יצא מצויין