

לחם עדשים קינואה וגרעינים – טבעוני, ללא גלוטן, ללא קמחים, ללא שמרים וסוכר
קבלו את האושר הבא
לשבועות ובכלל
לחם יפיוף מ ט ו ר ף
לחם עדשים קינואה וגרעינים
טבעוני
ללא גלוטן
ללא קמחים
ללא שמרים וסוכר
טעים מזין ובריא
להנות מכל העולמות זה זה
תראו כמה הוא יפיוף, ככה כמו שהוא על מגש גבינות לשבועות (בארוררר שטבעוני)
סנדוויץ׳ איתו עם ממרח שווה בתוכו – קיבלתם ארוחת בריאות שלמה מלאה מזינה משביעה מפנקת טעימה – ובה יש כל מה שהגוף צריך, לא פחות.

להנות מכל העולמות – זה הדבר. מגיע לנו הטוב ביותר.
מגיע לנו להבין שזה מה שמגיע לנו. המודעות המשמחת והמרגשת שמקום התזונה, התפריט, מה שאנחנו אוכלים – מובן מאי פעם בחשיבותו – לבריאות הפיסית מנטלית רגשית שכלית כאן ועכשיו וברור שגם להלאה – לעתיד.
שנים אני אומרת כותבת – שהשמיים הם הגבול?
הנה דוגמה מעולה לכך – הלחם הזה.
שעשוי כולו מעדשים וקינואה וגרעינים.
לא קמחים שלהם! שלא תתבלבלו, ממש ממש הקטניה והדגן בשלמותם.
כתבתי שהוא נפלא, שהוא חתיכת ארוחה, משביעה, שהוא סופר מזין, שהוא ללא גלוטן – גם למי שאין לו שום בעיה בנושא – הרי גלוטן נצרך מספיק בתפריט!!!
אין פה שמרים, אין פה סוכר,
יש פה אבקת פסיליום – קסם מהצומח בפני עצמו.

הפסיליום נחוץ במתכון הזה – ניתן למצוא אותו בבתי הטבע מאד נפוץ היום וזמין בבתי הטבע בארץ וגם באתרים להזמנה און ליין.
הפסיליום מופק מצמח הלחך – הפלנטגו. הוא עשיר בסיבים תזונתיים שבאים לעזרתנו במתן שובע ולתהליכי הפחתה ושמירה על משקל.
יש לו לא מעט יתרונות גם בספיגת רעלים בכל מערכת העיכול והכבד.
יעיל בהתמודדות עם כולסטרול שומנים וסוכר בדם.
ועוד ועוד.
אל תחששו, נסו ותתאהבו.
הפסיליום מאפשר הדבקה מדהימה, הוא נותן 'גוף' ונפח ללחם, אלסטיות וגם אווריריות.


לחם עדשים קינואה וגרעינים – טבעוני, ללא גלוטן, ללא קמחים, ללא שמרים וסוכר
המתכון:
מה צריך?
כוס וחצי של עדשים וקינואה להשרות ללילה – יממה כוס וחצי בטוטאל – חצי חצי הכי טוב!
כוס מיקס גרעינים זרעונים (אני שמתי גרעיני דלעת וחמנייה, שומשום וקצח) – אפשר גם פחות
1 כף שמן זית
2 כפות מיץ לימון טרי
תבלינים מה שאוהבים (אני תיבלתי עם אבקת שום, טימין מיובש, אורגנו מיובש, צ׳ילי, מלח עשבים)
4 כפות אבקת פסיליום להשיג בבתי הטבע – חובה במתכון הזה
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כוס מים
לפיזור על הלחם – מה שאוהבים – שומשום, גרעינים, קצח, פרג…
איך מכינים:
להשרות את העדשים והקינואה ללילה או יממה חשוב!! לשטוף ולסנן.
לטחון בבלנדר חזק – מה אין לכם? המלצה לכזה – שלחו לי הודעה או טחנו בפודפרוססור.
להעביר לקערה ולהוסיף את כל המצרכים שפירטתי במתכון, פרט למה שבחרתם לפזר מעל הלחם.
תציצו בסרטון – איך כדאי טוב ונכון שיראה ה׳בצק׳ : לסרטון
לכסות עם מגבת ולתת לנוח חצי שעה עד שעה.
תטעמו – שיש מספיק תיבול לטעמכם!
חממו תנור על 200 מעלות
תעבירו את הבצק למשטח עבודה נוח
תארגנו אותו יפה יפה לצורת הלחם – תציצו בסרטון!!!
שמנו או פזרו שומשום על תבנית קטנה
תניחו מעל את הלחם
חרצו חריצים – זה עושה לו טוב
תורידו את הטמפרטורה של התנור ל 190 ואפו 45 דקות.
הוציאו ו…תנו לו להתקרר לפחות חצי שעה
ו…
עופו למטבח להכין אותו????
אמרתי שסנדוויץ' איתו זו ארוחת בריאות שיש בה הכל, קבלו כמה רעיונות מה למרוח בתוכו, נמשיך בניחוחות החג:
כדור 'גבינה' פרוביוטי, טבעוני, דל בשומן ועשיר בטעם
פה יש לכם סרטון מדוייק וטעיםםם איך מכינים גבינת סויה שמנתית ומתובלת : סרטון הכנת הגבינה
מוצרלה טבעונית – מתכון בסיס ל 3 צורות הכנה והגשה – מושלם להגשה חגיגית

נראה מצוין.
האם הכוונה לעדשים כתומות?
הי עינת – בעקרון כל סוגי העדשים מתאימים, הנוחות ביותר לעבודה פה, הן הצהובות והכתומות
היי אם אני לא טבעונית אפשר לשים ביצים ואם כן במקום הפיסיליום? וכמה ביצים? תודה
הי חלי – הלחם הזה הוא לכולם!!! לא משתמשת בביצים ולא ניסיתי.
עינת – אפשר את כולן, הכתומות והצהובות מתאימות מאד
שלום
רציתי לשאול, לגבי אבקת פוסיליום.
למה חייבים להוסיף אותה ואם אפשר להוסיף קמח עדשים או קמח תירס במקום.
תודה
הי לינה, היא מקנה אווריריות, נפח, אלסטיות, הדבקה, שום קמח אחר לא מחליף אותה. יש מתכונים רבים בבלוג ובאינסטגרם שלי – ללא פסיליום.
אפשר לשים את הרבע כוס מים בזמן הטחינה בבלנדר?
אני השתמשתי הנינג'ה וטחנתי את הקינואה והעדשים עם כל הנוזלים (מים, שמן, מיץ לימון) ואז העברתי לקערה והוספתי את השאר
תודה רותם על העדכון!!!
תודה, אפשר כתומות צהובות ירוקות…
היי,
אפשר קישור לגבינה שנראית כמו ברי/קממבר בתמונות?
לא ראיתי קישור אליה בפסקה על הגבינות.
תודה
הי הדס, זאת גבינה שאותה אני מלמדת בסדנאות שלי, היא לא מופיעה בבלוג.
עדי יקרה תודה על המתכון. המתכון ללחם נראה נפלא.הלואי ואצליח להכינו. בוקר טוב
אסתי אהובה למה שלא תצליחי? את יכולה להעזר בי בפרטי
לחם פשוט מעולה, איזה כיף:)
תודה על מתכון מצויין!
איזה כייף! שמחה שאהבת
נראה טובבבב.רק שאלה-האם חובה פסיליום??
תודה בת-שבע כן חובה במתכון הזה!
הי, האם אפשר לוותר על הגרעינים למינהם (כדי שיתאים לתת לפעוטות)? או שזה עוזר ללחם "להתחבר"?
תודה
בוודאי שניתן לוותר. תהנו
בהחלט, זה המתכון וזה ייחודו
בוקר טוב, הלחם עדשים קינואה נראה מדהים. אשמח מאוד להמלצה לבלנדר חזק שגם טוחן קרח.
תודה ????
אורלי-שלחי לי הודעה בפייס או באינסטוש – אתן לך המלצות מעולות
שלחי לי הודעה – בשמחה אעזור
אורלי תודה, שלחי לי הודעה אעזור בשמחה
אפשר להשתמש עם כוסמת במקום הקינואה?
לא. הם נכנסים יחד עם הפסיליום.
כן
שלוםאני לא מוצא את הסרטון של הלחם עדשים וקינואה.
אשמח לראות
רפי
הי רפי – הסרטון באנסטגרם, יש לינק שמוביל אליו בפוסט למעלה
טוחנים עם המים?
ללא המים, אותם מוסיפים עם כל שאר המצרכים
אני טחנתי עם המים ויצא מצוין.
נהדר!
הי, תודה רבה על המתכון המצויין!
שאלה- האם לא כדאי לבשל את העדשים והקינואה טרם הטחינה?
מבחינה בריאותית אני מתכוונת, שיהיה יותר קל לעיכול וגם מבחינת קבלת הערכים שלהם (אני לא מספיק מבינה בזה, לכן שואלת)
הדס יקרה – בשמחה גדולה! אין צורך בבישול – הלחם מזין ובריא!!! ועדיין עובר אפייה וחימום.
למי שמתקשה עם עדשים וקטניות בגדול…יש אפשרות אחרת כגון קמח קינואה?
יש מבחר מתכונים ללא קטניות בבלוג! תבחרי מה שנכון ומתאים עבורך
הלחם יצא פנטסטי. תודה רבה על המתכון!
איך את מציעה לשמור אותו, בקירור, הקפאה או בחוץ?
איזה כייף ! בהקפאה! להוציא בהתאם לצורך
היום אפיתי את הלחם המיוחד הזה, פעם ראשונה שאפיתי לחם, אין דברים כאלה, הוא טעים קראנצ׳י שבא לאכול עוד, מעולה וממליצה מאוד.
רות יקרה – כמה שאני שמחה שאהבת!תודה לך!
הרבה זמן אני מחפשת מתכון ללחם ללא גלוטן, סוכר ושמרים. רוב הלחמים מתפוררים ולא יציבים.
המתכון שלך הוא הטוב ביותר שנתקלתי בו. הכנתי אתמול והתוצאה היתה מעולה!!! מרגיש כמו לחם רגיל וממש טעים.
תודה!!
יונית יקרה, איזה אושר – שמחה שמצאת עבורך את הלחם האולטימיטבי עבורך!
הי עדי,
הלחם נראה מעולה. בסרטון צילום של כיסוי הבצק במגבת.
לא ראיתי במתכון ציון לכך. לכמה זמן להשאיר הבצק בקערה?
הי רונית – תודה!
מצטטת מתוך המתכון " לכסות עם מגבת ולתת לנוח חצי שעה עד שעה"…
אפשר להשאיר מחוץ למקרר כמו לחם רגיל?
הקפאתי חצי ואת החצי השני שמתי בטעות מחוץ למקרר כמו לחם רגיל
הי שירה, אם מתכננים לאכול ממנו ביממה הקרובה – בהחלט אפשר בחוץ. תמיד ממליצה לפרוס ולהקפיא. נשאר טרי, וכייף לאכול ממנו אם כמו שהוא או כטוסט
הכנתי עכשיו. נראה אחלה. טעמתי מהקצה. הייתי שמחה להוסיף תמונה.
לילי – איזה כייף!!! אפשר לשלוח תמונה באינסטגרם או בפייס-תודה
אוי עדי זה נשמע מעולה! האם את הפסיליום אני יכולה להמיר בקמח טף? ואיפה מוצאים את זה בגרמניה?
לימור הוא נהדר! שלחי לי הודעה בפייס או באינסטוש – אשלח לך אינפו'
באיזה טמפרטורה אופים וכמה זמן??
מצטטת מתוך המתכון: לחמם תנור ל 170 מעלות – לא יותר, כדי לא לפגוע במרכיבים עצמם.
לאפות כשעה – לשים טיימר ל 60 דקות.
חשוב שהלחם יצא זהוב וקראנצ׳י מאד בחוץ, אולי יהיה צורך בעוד 5-10 דקות.
מצטטת מתוך המתכון: חממו תנור על 200 מעלות
תעבירו את הבצק למשטח עבודה נוח
תארגנו אותו יפה יפה לצורת הלחם – תציצו בסרטון!!!
שמנו או פזרו שומשום על תבנית קטנה
תניחו מעל את הלחם
חרצו חריצים – זה עושה לו טוב
תורידו את הטמפרטורה של התנור ל 190 ואפו 45 דקות.
רק רציתי להודות!!! הפך להיות הלחם הקבוע שלי. טעים ברמות, קל להכנה, פשוט מושלם. אני אישית עושה עם עדשים ירוקות קטנות.
תודה רבה רבה!!
אושר פלורה!!! איזה כייף! תהני
תודה על המתכון יצאנטעים מאוד אבל מאוד מאוד כבד ודי עוגתי (רטוב) האם זה אמור לצאת ככה או אוורירי יותר?
בשמחה טל, שמחה שיצא טעים!!! אפשר לעזור לו להיות אוורירי יותר, עם הוספת עוד קצת מים לתערובת לפני המנוחה.
כוס וחצי של עדשים +קינואה
או כוס וחצי כל אחד בנפרד?
כוס וחצי סהכ
הלחם טעים מאוד, אבל איכשהו בתמונה נראה שהוא תופח אצלך לממדים גדולים, אצלי הוא נשאר סוג מעוך ודחוס?
שמחה שאהבת. אכן לחם דחוס ועשיר.גם אצלי
האם אפשר להשתמש גם הקינואה אדומה?
לא ניסיתי עם האדומה. היא קצת יותר קשה וצפופה מהלבנה
האם אפשר להכין את הלחם ללא הקינואה? אני רוצה להכין לחם ללא עמילן… תודה!
נראה לי שכן.לא נסיתי, אשמח לעדכון