

מאפה טבעוני ססגוני משגע במילוי ירקות צלויים, עשבי תיבול וקרם אגוזים
נרות בכל מקום, אורות מקשטים, חנוכה אצליינו וכריסמס סביב.
משלבים חגיגות בימים של שגרה.

בכל זאת יש עוד כמה וכמה ימי חג לפנינו.
היום חג, מחר יום שישי,

חשבתי על קיש או פשטידה, משהו משולב ירקות.
שיהיה צבעוני, שיהיה טיפהל'ה פראי, שאפשר לחתוך בסכין או לבצוע חתיכה בידיים…
ראיתי ירוק, הרבה ירוק, רציתי, אז מה,
מצאתי בטטה אחרונה וחביבה, פלפל אדום וכתום, עגבניות שרי עסיסיות, חציל, בצל ירוק ורוזמרין.
אולי בכל זאת ארד לירקן, אולי בסופר…לא ולא!
אתגר הוא אתגר הוא אתגר…

איך אמרה לי חברה, תוך כדי שאני מלקטת את המצרכים למאפה, שעוד לא ידעתי מהו, מי הוא יהיה,
'מה כבר יכול לצאת רע מחציל, פלפל אדום, עגבניות, כמה פטריות…'
הכנתי בצק מהיר וכייפי, מקמח כוסמין ושמן זית,
שמרים כבר לא נשארו, מכל הסופגניות והניסיונות, הלחמניות והחלות.
דווקא טוב גם בלעדיהם.
לגריל התנור הכנסתי את כל הירקות שהיו בנמצא, הברשתי, תיבלתי וצליתי.

מאפה טבעוני ססגוני משגע במילוי ירקות צלויים, עשבי תיבול וקרם אגוזים
למתכון:
המצרכים:
לבצק:
2 כוסות קמח כוסמין, השתמשתי בחצי מלא חצי לבן
1/2 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום
1/2 כפית מלח
1/2 כוס שמן זית
3/4-1 כוס חלב שקדים חם
1 כפית חומץ תפוחים
למילוי המאפה:
1 בטטה קטנה קלופה ופרוסה דק
1/2 חציל פרוס דק לחצאי עגולים
1 פלפל אדום פרוס לעיגולים שלמים
1 בצל סגול פרוס לחצאי עיגולים
חופן עגבניות שרי
חופן פטריות שמפניון קטנות או חצויות
שמן זית להברשה
מעט צ'ילי לפיזור ותיבול
מלח עשבים
קרם דה לה פרש טבעוני
1/2 כוס קשיו או מיקס של אגוזים, מושרים שעתיים במים חמים
1 שן שום
מלח עשבים לטעם
1 כפית שמרי בירה
מים
תוספות: זיתים, צנוברים, שאריות מהקרם דה לה פרש, בצל ירוק קצוץ, רוזמרין…טימין
אופן ההכנה:
נחמם תנור על גריל.
נרפד תבנית אפיה גדולה, להניח את כל הירקות הפרוסים.נבריש בשמן זית את כל הירקות.נתבל.נכניס לצליה בגריל עד שהירקות זהובים ורכים.להוציא ולקרר!
נכין את הקרם:לסנן את האגוזים מהמים.לטחון את כל המצרכים עם קצת מים, יש להוסיף מים בכמות כזו שיהיה נוח לטחון והמרקם שיהיה כמו מרקם של ממרח גבינה.לטחון היטב שיהיה כמה שניתן ללא גושים.לטעום ולתקן טעמים.
נכין את הבצק:
בקערה נוחה נערבב את כל המצרכים הרטובים, ממליצה לא להשתמש בכל החלב, אלא לפי הצורך, 3/4 לקערה ורבע בהתאם לצורך ולסוג הקמחים שתשתמשו בהם.אליהם נוסיף את כל היבשים.ניתן תחילה לערבב עם כף עץ ולהמשיך ללוש את הבצק בידיים.אין צורך בלישה רבה.רק עד שהבצק מתאחד, רך ונוח לעבודה.
הרכבת המנה:
לחמם את התנור ל 180 מעלות.
על נייר אפיה נרדד את הבצק לעיגול גדול בעובי מ"מ, חשוב שהבצק יהיה דק אך עדיין יציב להחזיק את המאפה.עם גלגלת פיצה ניתן לחתוך יפה את השוליים.לא חובה בכללניתן להשאיר את המאפה פראי
.
במרכז הבצק למרוח בעיגול את קרם דה לה פרש, אנא תציצו בתמונות.לא עד השוליים.
מעל להתחיל לסדר במעגלים ובשכבות חופפות את הירקות הצלויים.
מעל לטפטף מעט שמן זית.
להתחיל לקפל את שולי הבצק שנותרו רייקים מקרם כלפי מעלה מעל שכבות הירקות.ניתן ליצור ממש קפלים בבצק למראה נאה יותר.להבריש את המאפה במעט שמן זית.
לפזר צנוברים, עשבי תיבול, צ'ילי, שאריות מהגבינה.
להכניס לאפיה, כ 25 דקות, עד שהמאפה מעט זהוב אך נותר רך.ממליצה לבדוק לאחר 22 דקות ולהחליט אם יש צורך להמשיך את האפיה.להוציא מהתנור.טעים חם והאמת גם בטמפרטורת החדר!
בדף הפייסבוק של 'דובדבנים של טעם' ביקרתם???






אבל איך חותכים את זה ..האם מתפרק או אחיד ?
תודה וחג שמח
בשמחה, לא מתפרק, נשאר מהמם גם בהגשה
נראה ממש נהדר.
ושאלה למאותגרי הגלוטן: האם אפשר להשתמש בקמח אחר כלשהו במקום הכוסמין? עדשים אדומות/אורז/קינואה או כל קמח אחר?
הי דורית, ממליצה אם כן לעבוד עם קמח נטול מוכן ואיכותי
היי נראה נהדר 😊 שאלה כמה זמן להשרות את האגוזים?
הי טובה, תודה לך! מינימום שעתיים…
האם ניתן להכין מראש ורק לחמם למחרת?
כן
הי עדי, האם יצא טוב עם קמחים אחרים, כמו שיבולת שועל, שיפון ?
הי סמדר, יש מצב שיצא בסדר, אם אוהבים את טעם השיפון.אולי שילוב יצא טים ועדין.
אחד המתכונים האהובים עלי, כל כך טעים וקל
תודה
לילך, תודה רבה, כייף ומשמח😊🍒
היי, אוכל אולי להחליף לחלב סויה במקום שקדים?
היי ליאור, בהחלט כן!