מאפינס אוכמניות, טבעוני וללא גלוטן – משובח איכותי טעים ובריא
אולי אחד המתכונים, השווים ביותר בבלוג בקטגוריית הללא גלוטן.
פופים, מאפינס פוף.
עננים רכים, אוורירים, עדינים עדינים, אמאל'ה כמה טעימים.
מ ו ש ל מ י ם! תכינו בול בול על פי ההוראות וההנחיות שלי, הכמויות וכל שאר ההדגשים, ויש פה עילפון חושי קטן ושובב.
השיבולת שועל הזו מצילה אותנו.
להכין ממנה מתכונים ללא גלוטן, מתכוני עוגות עוגיות ושאר בצקים.
היא רכה ואלסטית, בשונה משאר הקמחים.
והיא בהחלט יכולה לככב בפני עצמה בגאון.
דביקה מספיק, רכה, מעט לחה, והתוצאות משגעות טובות וכל כך דומות למתכונים הרגילים – עם הגלוטן.
אולי טעימים ועדינים פי אלף…

מאפינס אוכמניות, טבעוני וללא גלוטן – משובח איכותי טעים ובריא
8-10 מאפינס

כנסו לראות איך בדיוק הכנתי אותם: סרטון ההכנה

המתכון:
מה צריך?

כוס וחצי קמח שיבולת שועל ללא גלוטן (*תטחנו לבד בבית – הסבר בהמשך)
1/2 כוס קמח שקדים/אגוזים (גם אותם לטחון בבית פליז)
1/3 כוס סוכר דמררה אורגני/סוכר קוקוס
1 כפית אבקת אפייה בהריון
שלושת רבע עד כוס חלב סויה + 1 כפית מיץ לימון/חומץ הדרים/חומץ תפוחים (להוסיף בהדרגה)
1/3 כוס שמן קוקוס נוזלי (אם יש צורך, חממו אותו קצת)
1/3 כוס רסק תפוחים ביתי / קנוי ללא תוספת סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כוס אוכמניות (או כל פרי עונתי שאתם אוהבים ומתאים לשלב בעוגה אפויה)
1/2 כוס שקדים/אגוזים/תמרים קצוצים, צימוקי אוכמניות…
1 כפית מיץ לימון/חומץ הדרים/חומץ תפוחים

אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 180 מעלות
לשמן תבנית סיליקון למאפינס – תבנית שקעים**המלצה בהמשך
נתחיל עם הכנת 'ריוויון' מחלב הסויה והחומץ – לערבב אותם ולתת להם לעמוד ולהתגבן טיפה
לערבב בקערה את המצרכים היבשים
להוסיף את הרטובים ולערבב
אוכמניות או כל פרי אחר שבחרתם לשלב ואגוזים ושאר תוספות – בסוף וכן את כפית החומץ/ מיץ לימון בסוף בסוף! חשוב לאווריריות הבלילה והתוצאה הסופית
לערבב טיפה, רק כדי שלא ישארו גושים
להוסיף את השאר, עוד ערבוב קל ולמלא בכף גדושה את השקעים בתבנית (משומנת ! ותמיד מומלץ לאפות בתבנית סיליקון ידידותית ושקל ונוח לחלץ מהשקעים את המאפינס**(המלצה בהמשך)
להכניס לתנור שחומם מראש
לאפות 30-35 דקות, עד שהם זהובים ואפויים טוב, בבקשה בדקו עם קיסם, שיוצא כמעט ללא פירורים
להוציא מהתנור
לתת להם להתקרר
ולהעביר לרשת צינון כדי שלא יצברו לחות מיותרת
כשהם כבר בטמפרטורת החדר זה הזמן להעביר לרשת הצינון
לארוז בקופסה, ניתן להשאיר בטמפרטורת החדר עד יומיים, או ךהקפיא ולהפשיר לפי הצורך.
ויש צורך!

*אם אנחנו רוצים לתת פוש ולהעשיר את מגוון מתכוני הבריאות בתפריט היומי שלנו, בבית, למשפחה, לעצמינו כמובן – אין מנוס מלהצטייד אחת ולתמיד בבלנדר כמו שצריך – שבאמת יודע לעשות את העבודה – טוחן חזק וחלק, טוחן קמחים מדגנים אגוזים וקטניות, די לקניית קמחים, תטחנו לבד קמח משיבולת שועל, מעדשים, מחומוס, משקדים…הבנתם כן? תכינו חמאות אגוזים לבד, מרקים, בצקים, ממרחים, גבינות, גלידות, שייקים ועוד…
ה ו י ט מ י ק ס – הבלנדר, תשקיעו בו, יחזור אליכם בחזרה.
יש מבחר דגמים ומבחר מחירים, על כל הדגמים כולל כל מוצרי החנות – יש לכם 10% ה נ ח ה עם הקופון AS10
כנסו לקישור הבא ותבחרו לכם את זה שמתאים בדיוק לצרכים ולכיס שלכם – בלנדר ויטמיקס. מוזמנים בשמחה להתייעץ איתי, שלחו לי מייל או הודעה באינסטגרם

**המלצה נוספת לתבניות סיליקון אקולוגיות וידידותיות לאפייה, גם עליהן יש לכם 10% הנחה עם הקופון AS10
לרכישה עם קופון ההנחה כנסו ללינק הבא: תבניות סיליקון