את הפוסט הזה אני שמחה הכי הכי לשתף,
כי חוץ מלהעלות אותו על הכתב ולבלוג,
לא הכנתי, עשיתי, אפיתי, צילמתי, הכל הכל
וכולל הכל, הילדים שלי יצרו.
כן, יש מי שצילם ויש מי שערבבה, רשמה, בדקה שוב ושוב את המתכון,
מי שעיצב, מי שטיפטף ומי שליכלך.
המטבח כמרקחה, אושר גדול.
כי שיתוף במרחבים האלה משרת שינוי כיוון, לקיחת אחריות, אכפתיות והשתתפות.

הם יודעים מה טוב יותר ומה פחות, איפה קמח כוסמין מלא, יורגש יותר או פחות,
הם מעורבים, הארוחות השבועיות/משפחתיות, מתוכננות גם על ידם.
יש איפה שהם מובילים ויש איפה שחשוב לי להדגיש מה וכמה,
איפה להרפות ואיפה שווה להתעקש.
כשיש מזה ומזה,
נעים, נח ובריא יותר לחיות בשלום ואת המאבק להשאיר בצד או להפוך אותו למסלול חישוב מחדש.

אצלינו בסימן סיום שנה, סיום תקופה,
שניהם מתחילים בתי ספר חדשים,
מסגרות שונות לגמרי,
אז כן, תחושת החופש, מורגשת ונוכחת,
הקייץ המינכנאי מטורלל לחלוטין,
בתיק, פק"ל, מעיל גשם ומטריה, אם והיה וזה יום ללא אופניים.
שעות חמות ושמש יוקדת, אור יום עד עשר בלילה, גשמים עזים ומטורפים, לרוב בלילות,
לרוץ בין הטיפות, לדרוש כל קרן שמש, זה חלק מההוויה,
לנצל כל יום חמים, לקפיצה לאגם, לנהר או אפילו לבריכה שבשכונה.

למתכון :

המצרכים :

כוס ורבע קמח כוסמין מלא (טחנתי טרי טרי)
1/4 כוס קמח קינואה/כוסמת/עדשים/כוסמין מלא
3 כפות שקדים טחונים
3 כפות פתיתי קוקוס
5 כפות אבקת קקאו איכותית
1/2 כוס סוכר קוקוס
1 כף אבקת אפיה
1/4 כפית גרידת וניל
קורט מלח
1/3 כוס שמן קוקוס נוזלי/זרעי ענבים
1 כוס חלב סויה
1/2 כוס משקה צ'יקו/ קפה…למבוגרים
1 כף חומץ תפוחים

לקרם לציפוי/טיפטוף/קישוט:
מ 140 גרם שוקולד ביתי  או קנוי, עם 1/2 כוס חלב צמחי כלשהו, 2 כפות סירופ מייפל, לחמם מעל בן מארי ולקשט/לצפות את המאפינס.

אופן ההכנה :

לחמם תנור ל 180 מעלות.
לארגן תבנית מאפינס או תבניות אישיות, אם הן לא סיליקון, רצוי לשמן.
לערבב בקערה את כל המצרכים היבשים.אליהם להוסיף את הרטובים, פרט לחומץ התפוחים.
לערבב היטב מטרף ידני ולהוסיף את החומץ.
למלא את התבניות בבלילה, 3/4 גובה ולא יותר, שלא יגלוש ושתצאנה יפות.להעביר לאפיה, תלוי בגודל התבניות, בין 20-25 דקות.ממליצה לבדוק כבר ב 18 דקות, עם קיסם.מה שחשוב שהן יאפו כמובן, אך במרקם מעט לח.
להוציא, לתת מעט להתקרר ולצפות אם רוצים בקרם שוקולד.

הילדים ממליצים שלא לוותר על הציפוי ולשים ממנו הרבה…