מרק עדשים ונקניקיות טבעוניות – מרק כפרי חורפי עשיר וטעים
עם נקניקיות טבעוניות, שאנחנו נכין יחד.
לא חשבתי שצריך מתכון למרק עדשים…אבל כל כך כן, בטח אם רוצים טעם אחר ספציפי, חדש, לא הודי לא מזרחי, כזה של פעם, של דודה סבתא או שכנה.
אותי הטעמים הפשוטים העיפו כמה עשרות שנים אחורה.
נסו אותו,
את המתכון למרק הזה קיבלתי מבעלי דוכן מקסים באחד משווקי חג המולד – בעיר, שאצלו שלושה ימים רצוף סיימתי את הסיורים הקולינארים שלי והתענגתי על המרק
בתוספת נקניקיות – ות׳אמת עבדתי על פי המתכון שלו – המרק שלי יצא טעים פי אלף…אולי הסוד בנקניקיות?
הטעמים מדויקים כאלה שמעיפים אותי לפחות כמה עשרות שנים אחורה… אמיתי
שילוב הטעמים, התיבול, סדר שילוב המצרכים – הביאו לסיר מרק חורפי מושלם.

מרק עדשים ונקניקיות טבעוניות – מרק כפרי חורפי עשיר וטעים

המתכון:
מה צריך:

500 גרם עדשים ירוקות או חומות אורגניות להשרות לילה (השתמשתי בחומות)
6 נקניקיות טבעוניות – למתכון + סרטון ההכנה
2 בצלים קצוצים
2 גזרים קצוצים
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
3 ענפי סלרי פרוסים דק
5 שיני שום קצוצות
5 עלי דפנה מיובשים
1 כוס עגבניות מרוסקות גס
תבלינים : כפית מכל אלו : כורכום כמון כוסברה טחונה פפריקה מתוקה
תוסיפו מלח ופלפל לבן טחון לפי הטעם
שמן זית
מים
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה בסיום הבישול

איך מכינים:

לשטוף את העדשים
לחמם 2 כפות שמן זית בסיר גדול
להוסיף את כל הירקות פרט לתפוחי האדמה והעגבניות
לטגן 10-15 דקות להוסיף תפוחי האדמה עגבניות תבלינים כולל עלי דפנה
לטגן יחד עוד 5 דקות
להוסיף מים – 10 ס"מ מעל גובה תכולת הסיר
לבשל 45 דקות – חום / אש בינונית קטנה
לערבב מדי פעם
אם סמיך מדי להוסיף מים
לתקן את הטעמים והתיבול
לחתוך את הנקניקיות לעיגולים ולטגן בטיפה של שמן זית עד הזהבה ולהוסיף למרק, לערבב בעדינות לפזר פטרוזיליה קצוצה
ו מה מה אגיד ומה אומר – תכינו לשבת‼️ ובכלל

למתכון + סרטון הכנת המרק לחצו על הקישור הבא: מרק עדשים ונקניקיות טבעוניות – מרק כפרי חורפי עשיר וטעים
למתכון + סרטון הכנת הנקניקיות הביתיות השוות ודרך אגב הן מה זה בריאות ומפנקות וקלות הכנה, ללא גלוטן וממש כיפיות לחצו על הקישור: נקניקיות טבעוניות

כדי להעשיר את רפרטואר מרקי החורף קבלו עוד כמה מתכוני עושר ואושר:
מרק עגבניות צלויות חורפי – סמיך ועשיר טעמים

מרק שעועית לבנה – אדום אדום, פשוט מזין וקל להכנה