סיפורו של מרק שכזה, שמסתבר והיה הדבר הנכון ביותר לבחור ולאכול לקראת הצום, הוא הוא זה שהיה לארוחה מפסקת בשבילי.
שנים שנים שלא צמתי.ההחלטה שנפלה בשניה באמירת כן,
היתה מהירה מכפי שיכולתי לסגת.
לא אכנס ללמה כן, אך הבחירה היתה כל כך מדוייקת ומרגשת.
אז כן, עבורי הצום היה מופלא ומועיל, לא פחות מזה.
את הצום כאמור סיימנו בערב שבת
ואותו בחרתי לסיים ולפתוח עם 2 נקטרינות ששמרתי לי אי שם ושייק שלא אוכל לתאר את טעמו לאחר 27 שעות ללא כלום,
למה לפתוח?
כי ביום ראשון התחלתי עם קבוצה נפלאה של אנשים, ברובה נשים,
תהליך ניקוי גוף/דיטוקס למשך שבעה ימים שאותה אני מנחה,
כך שהלכתי על 'גשר',
שחיבר בין שבת לראשון, בין הצום לניקוי.
יש תוכניות ויש חשקים.
תכננתי לאפות את הקדירה שהעלתי לקראת הצום.
הכנתי פעמיים והיא נמחקה כלא היתה.
כמה ימים עברו עלי בחשק מטורף למרק חמוץ, מלא מלא ירוקים, ירקות וקטניה כלשהי.
חוץ מלקפוץ לירקן למטה בפינה,
החלטתי שאני עובדת עם מה שיש,
אז פרסים, תרגעו ואולי גם תאהבו.
בזכותו או לא,
מעבר לזה שהוא בריא וטעים בטירוף,
הוא היה מדוייק, הוא סיפק מינרלים לכל תא ותא, השביע באופן נכון כל כך,
כך שלשנה הבאה אדע מה הכי הכי להמליץ.
לא חדש, ששילוב של קטניה עם ערמות ירקות וירק, זה שילוב מנצח ופחות מכביד.
כאמור ולא כפי שחשבנו בעבר, כדי להשיג חלבון מלא ועשיר, יש לצרוך אותם במהלך היום ולא בהכרח ביחד.
אז בוסט חלבון עם פצצות מינרלים, זה הדבר.
למתכון:
המצרכים:
1 כוס שעועית אדומה או לבנה אורגנית
1/2 כוס עדשים ירוקים
1 בצל סגול
1 כרישה כולל הירוק שלה
1 זר ענק של פטרוזיליה
1 זר ענק של כוסברה
1 זר שמיר
1/2 שורש סלרי כולל גבעולים ועלים
1 זר עלי מנגולד
3 חופנים של תרד
4 לימונים פרסיים הכהים בשלמותם
1 כפית כורכום
מלח עשבים לפי הטעם
קורט צ'ילי
1/3-1/2 כוס מיץ לימון טרי
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
להשרות את השעועית למשך לילה עד 24 שעות.מומלץ להנביט למי שבעניין.
לבשל את השעועית עד ריכוך ולסנן ממי הבישול.
לטגן קלות את הבצל, הכרישה בשלמותה, השורשים, קלופים וקצוצים.
להוסיף את השעועית המרוככת ואת העדשים וכל שאר הירוקים, לאדות יחד 10 דקות, לתבל ולהוסיף גם את הלימונים הפרסיים.לערבב.
להוסיף מים בגובה תכולת הסיר, לבשל כשעה.
להוסיף את מיץ הלימון, לטעום ולתקן טעמים.
לבשל עוד כחצי שעה.
לוודא שהשעועית רכה.
הריח, הטעם…תענוג!!!
* מוזמנים להצטרף לדף הפייסבוק של 'דובדבנים של טעם', בכל יום קורים שם דברים מעניינים…
היי עדי
בלב רועד וחושש הכנתי את ה"קציצות" קינואה ושעועית ברוטב אפונה חמצמץ.
יצא כל כך טעים שהכנתי שוב עוד פעם.
בפעם השניה אפילו יצא טעים יותר.
רציתי לומר תודה גדולה. אנסה שוב הפעם עם רוטב אדום כדי שהילדים לא יתלוננו.
פשוט כיף.
שנה טובה טובה.
מירב יקרה, איזו הודעה משמחת!!! בשמחה גדולה, תהנו הרבה.
אגב, יש מתכון נוסף לכדורים ברוטב אדום, מכירה?
הי עדי, את איתנו כבר בכמה וכמה ארוחות חשובות, אני/אנחנו אוהבים מאוד מאוד את ה"קציצות" קינואה, פשוט פנטסטיות!
יש עוד מתכונים שלך שאנו אוהבים! אני מודה לך מאוד!
רציתי לשאול אותך אם יש סיבה מיוחדת למה הקציצות מתפוררות לי (טעמן משובח) אבל הן לא נשארות הצורת "קציצות".. יש לך רעיון??
המוסקה – להיט!!!!
הי אסתי,
שמחה שאהבתם!!!
לגבי הקציצות, קשה לי להגיד, אלא אם תתארי את התהליך.בכל מקרה רצוי תמיד את הקציצות להניח ברוטב לקראת הארוחה.
היי עדי,
שאלה לגבי המרק חורשט סבזי. קניתי 4 לימונים פרסים לכבוד המתכון. אבל רואה שכתבת לימונים כהים ואני קניתי דווקא את הבהירים.. יש הבדל גדול בין הסוגים, או שהבהירים יעשו את העבודה? לא מכינה היום, כך שאם צריך יכולה לנסות לקנות את הכהים אם קריטי להכנה..
הי דנה, ההבדלים בינהם זה אופן הייבוש שלהם.האמת עד כה נתקלתי רק בכהה.למיטב הבנתי טעמם דומה.
היי עדי, מה זאת אומרת את הרכישה בשלמותה? (במתכון של חורשט סבזי?) חתיכות גסות?
אהלן טל, כולל הירוק, נפלא!