'אמא אני מגיע עם שישה חברים, יש משהו לאכול?'
OMG
לא סיימתי לקלברך בכמה ברכות בגרמנית והפעמון דרינג,
קבוצה צפופה של נערים, כל אחד בין 2-6 ראשים יותר ממני,
עולים במדרגות בשאגות ודאחקות קולניות
ואני מה אני ומה עלי…
מההדף…ישר למטבח.
מה מכינים מה,
בכמות, שישביע, בצ'יק יחסי, עם מה שיש ואין הרבה!
אז מה לא אשתף בתוצאות?
כולנו (אמאל'ה) זקוקים לארוחות שלוף בלוף.
מזל טופו היה ובכמות, קצת ירקות, פיתות מלפני שבועיים במקפיא, גרגירי חומוס שישמרני,
מצנצנת…אהההההה…
מה אספר מה…אחת הארוחות אם לא הההארוחה.
בחיים המטבח שלי לא נשאר ככה נקי ומסודר לאחר ביקור הוריקן שכזה.
מדובר על ארוחה בתבנית (על משקל ארוחה בסיר…),
בלי סירים, מחבתות מיוחדות ובטח לא עם מיני שאריות ששום ספונג' אלים לא יכול להם
ועוד על נייר אפיה…אחחח, תענוג.
באותה הזדמנות, באותה התבנית, על אותו נייר אפיה,
מכל מה שיש, נתחיל עם כמות נדיבה של ירחי בצלצלים דקים, עגבניות שרי, פלפלים, חצילים, קישואים,
נשארו כמה תפוחי אדמה מבושלים מאתמול,
ארגנתי שתי תבניות, שכאלה,
בתפילה, תקווה והודיה,
שיאהבו, שיהיה מספיק…
והמקסימים, כמה הודו,
danke sehr frau shapira…
בסוף יהיה לי ממש נעים עם הפראו שפירא הזה.
הורידו צלחות, סידרו יפה במדיח,
תוך כדי שומעת קיטועים מהשיחות,
מה זה צמחוני? מה יש דבר כזה? זה יותר טעים מהדונר (השווארמה הטורקית) ליד בית ספר, שיוווו וכאלה.
אז כייף ונעים.
לו, להם וגם קצת לי.
בטח מיותר לציין ומי שבאמתחתו גיל טיפשק'ה,
יודע,
זה לא פשוט,
להחשף עוד ועוד עם דרך חיים, בחירות שהן שונות, פחות מקובלות וגם הרבה פחות מוכרות.
אז מה היה לנו שם,
שווארמה טופו מהממת, ירקות צלויים, חומוס שישמרני, פיתות מקמח כוסמין, צלחת ירקות טריים ומלפפונים חמוצים, לא לא במלח, בחומץ, עם המלח זו המצאה ישראלית, כאלה אני יכולה להשיג בחנות היהודית בעיר, יבוא ישיר מהארץ, אבל עובדים עם מה שיש או אין, סחטתי לימונדה עם כמה עלי נענע ששרדו את תחילת החורף התוקפני.
מתכון לשווארמה :
2 בצלים גדולים קלופים ופרוסים דק לירחים
400 גרם טופו מגולף עם קולפן
4 כפות שמן זית
תבלינים :
1 כפית כורכום
1 כף כמון
1 כף תבלין שווארמה
צ'ילי לפי טעמכם
1 כף פפריקה מתוקה
מלח הימלאיה לפי הטעם
1 כפית אבקת שום
פטרוזילה קצוצה, להגשה
אופן ההכנה :
לחמם תנור למצב גריל או טורבו, 200 מעלות.
על נייר האפיה שעל התבנית, לפזר את הבצלים עם שתי כפות שמן.
אם החלטתם לשלב ירקות נוספים, תוסיפו אותם לתבנית עם עוד כף שמן וקצת מלח גס ( חציל, פלפלים לחתוך…עגבניות קטנות להשאיר שלמות).
לאפות כ 10 דקות עד שהבצל מזהיב, אם יש צורך להשאיר עוד קצת עד שמזהיב.
להוציא את התבנית,
להוסיף את גילופי הטופו, השמן שנותר ואת התבלינים לבצל הזהוב ולערבב היטב עם הידיים, זהירות קצת חם, עד שהתבלינים והשמן עוטפים יפה יפה את הכל.
להכניס שוב לתנור, לאפיה נוספת עד שהטופו מזהיב והריח מטריף.ניתן לערבב פעם נוספת תוך כדי
ו מ ו כ ן !
מתכון לחומוס שלוף בלוף :
1 כוס חומוס מקופסה (יש למצוא היום גם בצינצנות זכוכית, אפילו בשופר סל מצאתי, בחופשה האחרונה בארץ)
1/2 כוס טחינה גולמית טובה
2 שיני שום
1/2 כפית כמון
1/2 כפית מיץ לימון טרי
1/2 כפית מלח הימלאיה
מים, בין חצי כוס לכוס בהתאם לצורך ולמרקם של החומוס שאתם אוהבים, קחו בחשבון שהוא מסמיך קצת לאחר ההכנה.
אופן ההכנה :
בבלנדר, פודפרוססור, סטיק…מה שיש, לטחון היטב היטב, שהחומוס יהיה רך ויפה וחלק.
זה זמן טוב שניה ולטעום…לתקן ויאללה להגיש.
הרכבת המנה :
בצלחת יפה לארגן במריחה עגולה ומקצועית…את החומוס, להערים באמצע תלולית מרגשת עם כל הכבודה הטעימה, לשלב את הירקות הצלויים, לחמם פיתות, להוסיף פלחי ירקות, חמוצים או לא,
שבת שלום
ובתאבון.
מזמינה אתכם להצטרף אלי למדיה חדשה עבורי, אבל ממש חביבה, עם ים רעיונות, תזכורות, מתכונים ועוד: אינסטה 'דובדבנים של טעם'
נראה משהו משהו. מכינה שווארמה עם טופו ואותם תבלינים אבל מקפיצה במחבת. בתנור נראה לי טעים פי אלף ובטח קריספי מה שלא קורה במחבת. אכין מחר למרות שיש כבר ארוחת צהריים מוכנה
הי שרי, האפיה בתנור, משדרגת ועל הדרך מרוויחים ירקות צלויים…לא מלכלך, לא נידבק…כייף!תודה!
עדי
היי. אני חדשה בתחום הטופו. בינתיים המרקם של מוקפץ עם טופו שהכנתי לא להיט. בטעם הוא משתלב בזכות התבלינים, אבל במרקם לא.
לעומת זאת, טחנתי טופו והכנתי קציצוות עם הרבה ירקות. כאן לא מרגישים המרקם והטעם מטריף. איך יהיה המרקם של טופו מקולף בקולפן? מעניין
הי הי, ברוכה הבאה, נסי נסי, יש כאלה שזה עונה על הדרישות, לאט לאט, יש מבחר מתכונים ענק בבלוג, עם טופו, נסי נסי!
היי,
נראה נהדר,אני מאוד אוהבת טופו.האם הטופו לא התפורר באפיה?כמה זמן לאפות אותו?
תודה!
לגמרי התפורר לי. זה התחיל כבר בשלב הקולפן והמשיך גם בשלב התנור
הי נועה,
מכיוון שמאות הכינו ובהצלחה בואי ננסה לראות מה היתה הבעיה.באיזה טופו השתמשת? אולי לא היה טרי? אם כבר בשלב 'הגילוף' התפרק, למה לא עברת לפריסה דקה שלו עם סכין?
הי נועה, גם אני אוהבת טופו, חומר גלם נהדר.הטופו נשאר מצויין ויציב.זמן אפיה, תלוי תנור, עד שמזהיב וניהיה קראנצ'י.לערבב בעדינות תוך כדי, פעם אחת.בהצלחה!
עדי
הי עדי,
הכנתי ויצא מ-עו-לה!
התיבול כ"כ מדוייק וקולע…!
היו קטעים שקצת הסתבכתי עם הגילוף של הטופו, אז עברתי לחתוך אותו בסכין לפרוסות דקיקות-
ועדיין היה נהדר בתנור!
והריח….וואו!
ת ו ד ה!
הי מורן, איזה כייף!!! שמחה שאהבתם, זו מנה פשוטה ומנצחת! תודה על העדכון!
הכנתי ויצא מאד טעים!
תודה רבה עדי על מתכון מעולה!!
נפלא סמדר!!!
הכנתי את שווארמת הטופו היום, כשדרוג למנת האנטיפסטי הקבועה בתנור, בלי עגבניות, עם כרוב פרוס לרצועות, גמבות, זוקיני, בצל סגול, ראש שום, ופלפל חריף, בלי תבלין שווארמה, אבל עם שאר התבלינים, ויצא להיט, ממש טעים!
יוכי, תודה שחזרת לספר.נשמע מעולה, שמחה שאהבתם.