טבעוני – צבעוני,
סושי,
אתמול התחלתי תהליך 'ניקוי' גוף ואיתו כל השאר.
תמיד מרגש אותי, כי לתת לעצמי ולקבל בעצמי הוא לא עניין שכיח וגם לא זניח.
פעמיים בשנה, זה קורה, כשהכל מסביב ממשיך ככרגיל.
יש את הזמן שההצפה מורגשת, שהתזונה פחות מדוייקת, הגוף מאותת
ואני מעדיפה ללכת איתו ולא נגדו.

גם ובפרט כשאני ב'ניקוי', בא לי לפנק ולהתפנק בארוחה קטנה וקלילה, אחת ויומית, מושקעת וצבעונית,
כמובן שלפי כל הכללים והחוקים…?

סושי, מנה אהובה וטובה,
השאלה מה בוחרים לשים בתוכה.
אתמול הלכתי על אקסטרה צבעוניות,
את האורז החליפה בשמחה קינואה טריקולור והשאר מה שאוהבים,
את הירקות מעדיפה חיים וטריים, את הטופו צרבתי קלות.
משביעה, מרגיעה?, נעימה וטעימה.

אם בא לכם גם, אפילו שאתם לא בניקוי?,
להכין ולאכול סושי,
אל תתעצלו כמוני, לאחר מעשה כמובן,
תכינו תכינו תכינו.
עם הכנה מוקדמת של הקינואה (במקרה הזה) או אורז במקרה אחר,
השאר כבר 'משחק ילדים', הרכבה וקישוטים…

איך מכינים?

את הקינואה יש לבשל כמו פסטה.
כשהיא רכה מספיק, לעיתים הקינואה השחורה, זקוקה לקצת יותר זמן, לסנן אותה בעזרת מסננת.
להחזירה לסיר או לקערה.
להכין תערובת, מחומץ אורז, רוטב סויה, מעט וואסבי, מעט ג'ינג'ר כתוש וצ'ילי.
לשפוך על הקינואה ולערבב בעדינות.
לתת להתקרר.

לסושי עצמו :
* אצות נורי
* קינואה טריקולור מבושלת, מתובלת, בטמפרטורת החדר.
* ירקות שאוהבים : גזר כתום, סגול, צהוב, פלפל אדום, בצל ירוק, מלפפון, נבטים, דלעת/בטטה מאודות, סלק טרי/מבושל וכמובן שניתן לצלות/להקפיץ ירקות נוספים.לחתוך/לפרוס לאורך, דק דק.
* אבוקדו
* כבושים יפניים
* אבוקדו
* טופו צרוב במחבת
* חביתה יפנית מתובלת ומעט מתקתקה

להגשה : וואסבי, ג'ינג'ר כבוש, רוטב סויה, שמן שומשום, שמן צ'ילי.

אם יש מחצלת לגלגול הסושי, מה טוב, אם לא על משטח עבודה נייד, שייש, מגבת, קרש חיתוך…
להניח אצת נורי, כשצידה המבריק יותר כלפי חוץ.
לכסות עם שכבת קינואה, שלושת רבעי אצה בשכבה לא עבה, מעט לשטח אותה.
למלא בתוספות שהכנתם, לא יותר מדי.
לגלגל בעדינות מהצד המלא בקינואה לכיוון הריק.להרטיב עם מעט מים את הרבע אצה ללא המילוי ולגלגל תוך כדי הידוק.
לפרוס את הגלילה בעזרת סכין טובה, אם יש צורך להרטיב אותה בכוס מים, להקלה על החיתוך.

להניח יפה על מגש הגשה ביליווי, וואסבי, ג'ינג'ר וכו'…