
שבוע טוב,
תחילת שבוע,
זו תמיד התחלה.
לא?
נרצה או לא נרצה.
אז למה שלא נרצה בעצם?
שביזות יום א'?
נקפל, נשנה, נטה אותה לטובתנו.
בסימן תחילתו של שבוע,
שיהיה ירוק יותר,
חי יותר, קליל, רענן, צבעוני ועדין.
רק שלא יכביד. שנוכל לעוף איתו קדימה.
ואיך לא להזמין להקלה, אוכל קיץ, קלילי, צבעוני, עדין….
יואוווווו כמה הפתעות.
קטנות שהן גדולות, תכל'ס הכי שוות.

חזרתי מביקור בארץ.הופס, מה ביקור, זה לא ביקור זה.
שבוע של עשייה טרופה.
של פרוייקטים קטנים וגם גדולים.
פרוייקטים לטובת כולנו.במיקרו ובמקרו.
לקדם, לשפר, לייעל, לשמור, להגן, ללמוד ולקחת עוד אחריות על הבחירות שלנו.
אולי ניתן לזה, כותרת על כזו,
מיקרו-אקולוג'יק בבית, במטבח.
ויש הפתעה.תמיד יש, אבל הפעם אקסטרה.
ת'שארו לקרוא, הכל…יש להפתעה הזו שם, לא סתם שם, עם פינוקים, משותפים שמחכים לכם…

ואין כמו לקפל באותה חבילה work and pleasure.
חלקכם עוקבים אחרי הבלוג,
אחרי הפוסטים שאני משתפת,
חלקכם נעזרים במה שחשוב לי כל כך לשתף.כי ישנו שם מכנה משותף.
לבחירה של דרך.
לפעמים רק חסרות 'הוראות הליכה בדרך', פתרונות, רעיונות, שיפורים, שיפצורים,
אמרנו שביזות יום א'????
אז הנההההה, קבלו, פוסט מקפיץ, תומך, שומר, מנקה, של אחרי סופ"ש…
תאמינו לי.תעשו אותו רענן וטרי.
צבעוני וטבעוני🌈.
קליל קליל,
כדי שיהיה קל יותר, פחות מכביד לשאת את השביזות🌿
אז, הנה, קבלו 2 רעיונות, הכי coolim .שניים…כן…אמרתי הפתעה, הנה היא באה!

הזכרתי חבילה? עבודה והנאה, שישמרני מי שצריך לישמרני, פגשתי את אולגה טוכשר המתוקה, בלוגרית מופלאה, בעלת הבלוג המרכיב הסודי.בלוג ותיק ובועט, שבאומץ רב, אולגה בחרה ללכת עם הבחירה והאמונה בדרך החדשה והפכה את הבלוג, לבלוג טבעוני, עשיר ומגוון.אפשר ורצוי למצוא אותה גם באינסטוש.
עשינו לנו בוקר של יחד.
של הרבה דיבורים, שיתופים, הכרות חדשה, וכמובן שהכנו יחד, פ י נ ו ק י ם, מרעננים ומעשירים את מנות הקיץ.
אולגה הזמינה אותי אליה, על ירקות ושאר דברים טובים, חתכנו, שילבנו, הקפצנו, גלגלנו ואולגה צילמה את הצילומים המשגעים.
רציתי לכתוב שבישלנו…אבל לא, הרעיון היה, לתת 2 רעיונות, ל 2 מנות, ממש קלילות, זמינות, קייציות, ללא גלוטן, ללא תהליכי בישול או אפייה.
כתבתי הפתעה?
מכופלת ומרגשת.
מפגש בלוגריות, מפגש עם בלוגרית ותיקה, ששמה עף למרחקים, קונדיטורית בחסד, בשלנית מאהבה, מצלמת בחסד.
אז הנה, לא רק סושי קליל, ממולא ומפוצץ ירקות צבעוניים, טופו ופטריות מוקפצים, ללא גלוטן…אלא…הכנו שתי מנות נפלאות, קרובות משפחה.קלילות ועליזות.צבעוניות ומתגמלות.כמעט ללא שמן, אפשר לותר עליו לגמרי.מפוצצות נויטריטים, סיבים תזונתיים.
מוזמנים להנות מזו ומזו, המנה השניה שהכנו, מחכה לכם ממש כבר, בבלוג של אולגה:
ספרינג רול טבעוני ללא גלוטן
*קרדיט לצילומים בפוסט המקסים, לאולגה!!!

והכי הכי,
מרעננות, צבעוניות, קלות 'לעיכול', קלות להכנה, מהירות הכנה.
שהם בסיס למה שאוהבים.
למה שיש.גם אחרי סופ"ש עמוס…
אז יאללה בואו נהפוך אותו,
את יום א',
ל א' א'…

סושי קליל, ממולא ומפוצץ ירקות צבעוניים, טופו ופטריות מוקפצים, ללא גלוטן
מה צריך?
תבחרו מה שאתם אוהבים, או שאולי בא לכם להתנסות בחדש
אצות נורי טריות ורעננות
1/4 כרוס סגול פרוס דק דק
בצל ירוק, עם או בלי הלבן
סלק מבושל, מוכן בוואקום, חתוך לגפרורים
גזר, חתוך למקלות
מלפפון/זוקיני, חתוך למקלות
נבטים, מה שאוהבים, דקים, עבים…
חסה קצוצה
פטריות שיטאקה טריו, פרוסות דק, מוקפצות קלות במחבת נון סטיק עם מעט שמן שומשום
טופו קשה, לגפרורים, מוקפץ גם הוא קלות בשמן שומשום
קלח תירס טרי, לנסות להוריד שורות…
פלפלים צבעוניים, אדום, כתום, צהוב, למקלות
איך נכין?
ממש פשוט.את האצות ניתן להעביר בתהליך חימום מהיר, מעל להבת הגז, להיות מעט יותר קראנצ'יות.
לתת להם להתקרר ולהתחיל בתהליך המילוי.לא חייבים כלל.אפשר ככה כמו שהן, נפלאות.
ממליצה להתחיל עם החסה.שהיא תיהיה המצע.מעלייה, בעדינות, להתחיל להערים, ערמה צבעונית, מגוונת, בכל הצבעים, הטעמים, המירקמים.
מכיוון שאין לנו את מסת האורז, שימו בנדיבות. הקפידו רק במחצית האצה הקרובה אליכם, רק כדי שיהיה נוח לגלגל.הרטיבו את הקצה הרחוק של האצה במעט מים.
הדקו, לאט לאט, התחילו במלאכת הגלגול.חזק והדוק.שימו לב שהמילוי, יהיה לכל רוחב האצה.למנוע מינימום שאריות וקצוות, חראם לא?
פירסו לפרוסות סושי, בעובי ס"מ וחצי.כדי שישמרו יפה על צורתם או חתכו כל אצה לשניים, בחיתוך אלכסוני.יפה כזה.
הגישו עם רוטב סויה פשוט פשוט, סויה תמרי איכותי.
תהנו ושיהיה אחלה יום א'.
לספרינג רול טבעוני ללא גלוטן, בבלוג של אולגה, כנסו ותתעלפו.
רעיון לעוד סושים חמודים במיוחד? בבקשה:
סושי ממולא קינואה טריקולור וירקות
ומה דעתכם על טופו סושי סנדוויץ' – טבעוני, מנה שיש בה הכל!
בואו אלי גם לאינסטוש, מחכה לכם גם שם.
שבוע נהדר.
