העניין הוא הפסטרמה?
הסנדוויץ'?
הלחמניות?
שילוב כל הגודיז האלה יחד?

מה יש לנו להפעם,
יש 'פסטרמה' טבעונית, עשויה טופו, מתובלת,
יש לחמניות בית, עשויות קמח כוסמין בהיר משגעות,
יש אנטיפסטי, ירקות, ירוקים ורוטב חרדל…
אפשר כל אחד בנפרד, אפשר לשלבם לכדי סנדוויץ' מושלם!!!

סוגיית 'סנדוויץ', היא סוגיה, בחוץ, לא אוהבת לאכול סנדוויצ'ים, מעדיפה קערת סלט או תבשיל מעניין,
אך יש לי שני גברברים בבית, שמאד מאד אוהבים אותם, את הסנדוויצ'ים, הגדול מבינהם, אכל אתמול שלושה…מבחינתם יכולים לחיות עליהם…
אצלינו, הארוחה המשמעותית, אפשר לומר 'החמה', היא בערב.
זמן מפגש והשלמת 'אוכל טוב' לכל היום שעבר.
כבר קרה שארוחה כזו לא התהוותה לה (גררר)
והודעתי שהערב אוכלים טוסט/סנדוויץ'…היתה בהלה, קצת דאגה…אבל מה נאכל…
וכשהימים נעימים וחמים יותר וארוחה מבושלת וחמה פחות עושה את זה, אז יש פה אופציה טובה, גם לארוח.
מה לא הוזמנתם/הכנתם ארוחת פריקסה, סביח וכו'?

אתמול החלטתי שנכין שכאלה.
התחלתי בהכנת הבצק עם תפילה מכוונת, לתפיחה מהירה וטובה, כי מזג האוויר ממש לא ידידותי למשתמש הישראלי באירופה.קריר מדי לעונה זו, שמיים אפורים ושמש איה היא…עברה שעה וגורנישט, הבצק כשהיה, כמעט ויצאתי למרפסת להדליק איזו מדורה ולחמם קצת את האווירה…ואז הו אז, ביקור קצר שלה, של השמש עשה את העבודה, אז יאללה אפשר להמשיך במלאכה.

ה'פסטרמה', נהדרת תמיד, יכולה ללוות סלט רענן, תבשילים ואפילו כמטבל.
הלחמניות, תכינו כפול ולהקפאה.
כל השאר לבחירתכם וטעמכם.

ועוד משהו קטן על טופו, אני אוהבת אותו, לקח זמן עד שהעמקנו יחסים, נייטרלי, עדין, מנת חלבון וסידן הגונה.לא חוששת ממנו, מבשלת איתו פעמיים בשבוע.מיצאו טופו איכותי ושיהיה טרי!
בהמשך נלמד יחד להכין טופו ביתי משגע!

המתכון :

ל 'פסטרמה' :
1 גוש טופו, איכותי וטרי, אחרי שעבר 'יבוש', עם מגבת נייר, עלידי לחיצה קלה, להוצאת עודפי הנוזלים.
1 כף רסק עגבניות
1 כף חרדל טוב
1 כפית שום גבישי
1/2 כפית אבקת כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית מלח גס
פתיתי צ'ילי, לפי הטעם
5-10 טיפות טבסקו…
1/2 כפית אבקת כוסברה טחונה
1 כף סילאן
2 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן זית
1 כף מים

ההכנה:
לערבב את כל המצרכים, לא כולל הטופו, לידי מרינדה אחידה וריחנית.
בקופסה/ קערה, הניחו את הטופו ופזרו עליו את המרינדה.
תנו לו עיסוי הוגן מכל הצדדים, עם שיפוד, חוררו מספר חורים בכל הצדדים.
תנו לנוח במקרר ללילה.אם תזכרו לעבור דרכו ועל הדרך להעניק עוד עיסוי קטן, מה טוב.כדי למנוע התעסקות וליכלוך הידיים בכל פעם מחדש, שימו עליו שקית סנדוויץ' ותעסו דרכה.
אם אחרי הלילה המרינדה נספגה בטופו, הוסיפו עוד מעט מים, סויה.
חממו תנור, ל 170 מעלות.
בתבנית פיירקס קטנה, שימו נייר אפיה, עליו את הטופו עם שאריות המרינדה…אם נשארה.
עוד כמה חורים עם השיפוד, בהחלט יוסיפו ולתנור, לאפיה של כ 45 דקות עד שהטופו, אפוי, זהוב וקראנץ' מבחוץ.

הלחמניות :
500 גרם קמח כוסמין בהיר
1/2 כוס קואקר גרוס דק
9 גרם שמרים יבשים
1 כף סילאן
1 כף מלח
2 כפות שמן זית
1 כוס מים חמים
1 כוס חלב שקדים ביתי חמים

לזיגוג:
2 כפות חלב שקדים ביתי
1 כף שמן זית
1 כפית סילאן

ההכנה:
לקערה גדולה, להכניס את כל המצרכים היבשים ולערבב.
להוסיף כוס מים חמים, לא רותחים, להתחיל ללוש ולהוסיף בהדרגה את החלב ושמן זית.
ללוש היטב כ 10 דקות.כמובן וניתן את כל התהליך לעשות עם מיקסר.
כשהבצק רך ונעים, לצפות אותו במעט שמן זית, לכסות היטב, עם ניילון ניצמד ומעל מגבת ולהניח להתפחה כשעה, במקום חמים.
לאחר שהבצק הכפיל את ניפחו, ללוש שוב.
את כל הבצק, על משטח העבודה, עם מעט קמח, לרדד קלות בלבד, שהבצק ישאר עבה, למלבן, עם סכין/גלגלת לחיתוך פיצה, לישר את הצדדים ולחתוך למלבנים (ראו תמונות).
להניח את הלחמניות על נייר אפיה, בתבנית.לכסות שוב במגבת ל20 דקות, בינתיים נכין את הזיגוג ללחמניות, 2 כפות חלב שקדים, כף שמן זית, כפית סילאן, לערבב.
להבריש את הלחמניות בזיגוג ולפזר לקישטו שומשום, פרג, קצח…
להכניס לאפיה, בתנור מחומם מראש ל 200 מעלות, לאפיה של כ 20 דקות, עד שהן זהובות ואפויות.

ושאר גודיז…והרכבת הסנדוויץ':
אנטי פסטי ירקות כמו, זוקיני, קישוא צהוב, פלפלים צבעוניים, חציל, משוחים במעט שמן זית, מתובלים במלח גס ופלפל טחון טרי, לאפות עד הזהבה, במצב גריל.
ירוקים ושאר ירקות, לבחירתכם, עגבניות, מלפפון חמוץ, ירוקים טריים, נבטים…
למריחה בתוך הלחמניה, ממרח עגבניות, פסטו, חרדל משודרג עם שמן זית, מעט סילאן וצילי, מיונז טבעוני…מה שאוהבים וכמה שאוהבים.
את החרדל המשודרג, ניתן לטפטף מעל כל השכבות.
'פסטרמה', לפרוס לפרוסות.
את הלחמניה יש לחתוך בעדינות באמצע, למרוח ממרח שבחרתם או שניים, את פרוסות ה'פסטרמה' ושאר גודיז.