העניין הוא הפסטרמה?
הסנדוויץ'?
הלחמניות?
שילוב כל הגודיז האלה יחד?
מה יש לנו להפעם,
יש 'פסטרמה' טבעונית, עשויה טופו, מתובלת,
יש לחמניות בית, עשויות קמח כוסמין בהיר משגעות,
יש אנטיפסטי, ירקות, ירוקים ורוטב חרדל…
אפשר כל אחד בנפרד, אפשר לשלבם לכדי סנדוויץ' מושלם!!!
סוגיית 'סנדוויץ', היא סוגיה, בחוץ, לא אוהבת לאכול סנדוויצ'ים, מעדיפה קערת סלט או תבשיל מעניין,
אך יש לי שני גברברים בבית, שמאד מאד אוהבים אותם, את הסנדוויצ'ים, הגדול מבינהם, אכל אתמול שלושה…מבחינתם יכולים לחיות עליהם…
אצלינו, הארוחה המשמעותית, אפשר לומר 'החמה', היא בערב.
זמן מפגש והשלמת 'אוכל טוב' לכל היום שעבר.
כבר קרה שארוחה כזו לא התהוותה לה (גררר)
והודעתי שהערב אוכלים טוסט/סנדוויץ'…היתה בהלה, קצת דאגה…אבל מה נאכל…
וכשהימים נעימים וחמים יותר וארוחה מבושלת וחמה פחות עושה את זה, אז יש פה אופציה טובה, גם לארוח.
מה לא הוזמנתם/הכנתם ארוחת פריקסה, סביח וכו'?
אתמול החלטתי שנכין שכאלה.
התחלתי בהכנת הבצק עם תפילה מכוונת, לתפיחה מהירה וטובה, כי מזג האוויר ממש לא ידידותי למשתמש הישראלי באירופה.קריר מדי לעונה זו, שמיים אפורים ושמש איה היא…עברה שעה וגורנישט, הבצק כשהיה, כמעט ויצאתי למרפסת להדליק איזו מדורה ולחמם קצת את האווירה…ואז הו אז, ביקור קצר שלה, של השמש עשה את העבודה, אז יאללה אפשר להמשיך במלאכה.
ה'פסטרמה', נהדרת תמיד, יכולה ללוות סלט רענן, תבשילים ואפילו כמטבל.
הלחמניות, תכינו כפול ולהקפאה.
כל השאר לבחירתכם וטעמכם.
ועוד משהו קטן על טופו, אני אוהבת אותו, לקח זמן עד שהעמקנו יחסים, נייטרלי, עדין, מנת חלבון וסידן הגונה.לא חוששת ממנו, מבשלת איתו פעמיים בשבוע.מיצאו טופו איכותי ושיהיה טרי!
בהמשך נלמד יחד להכין טופו ביתי משגע!
המתכון :
ל 'פסטרמה' :
1 גוש טופו, איכותי וטרי, אחרי שעבר 'יבוש', עם מגבת נייר, עלידי לחיצה קלה, להוצאת עודפי הנוזלים.
1 כף רסק עגבניות
1 כף חרדל טוב
1 כפית שום גבישי
1/2 כפית אבקת כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית מלח גס
פתיתי צ'ילי, לפי הטעם
5-10 טיפות טבסקו…
1/2 כפית אבקת כוסברה טחונה
1 כף סילאן
2 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן זית
1 כף מים
ההכנה:
לערבב את כל המצרכים, לא כולל הטופו, לידי מרינדה אחידה וריחנית.
בקופסה/ קערה, הניחו את הטופו ופזרו עליו את המרינדה.
תנו לו עיסוי הוגן מכל הצדדים, עם שיפוד, חוררו מספר חורים בכל הצדדים.
תנו לנוח במקרר ללילה.אם תזכרו לעבור דרכו ועל הדרך להעניק עוד עיסוי קטן, מה טוב.כדי למנוע התעסקות וליכלוך הידיים בכל פעם מחדש, שימו עליו שקית סנדוויץ' ותעסו דרכה.
אם אחרי הלילה המרינדה נספגה בטופו, הוסיפו עוד מעט מים, סויה.
חממו תנור, ל 170 מעלות.
בתבנית פיירקס קטנה, שימו נייר אפיה, עליו את הטופו עם שאריות המרינדה…אם נשארה.
עוד כמה חורים עם השיפוד, בהחלט יוסיפו ולתנור, לאפיה של כ 45 דקות עד שהטופו, אפוי, זהוב וקראנץ' מבחוץ.
הלחמניות :
500 גרם קמח כוסמין בהיר
1/2 כוס קואקר גרוס דק
9 גרם שמרים יבשים
1 כף סילאן
1 כף מלח
2 כפות שמן זית
1 כוס מים חמים
1 כוס חלב שקדים ביתי חמים
לזיגוג:
2 כפות חלב שקדים ביתי
1 כף שמן זית
1 כפית סילאן
ההכנה:
לקערה גדולה, להכניס את כל המצרכים היבשים ולערבב.
להוסיף כוס מים חמים, לא רותחים, להתחיל ללוש ולהוסיף בהדרגה את החלב ושמן זית.
ללוש היטב כ 10 דקות.כמובן וניתן את כל התהליך לעשות עם מיקסר.
כשהבצק רך ונעים, לצפות אותו במעט שמן זית, לכסות היטב, עם ניילון ניצמד ומעל מגבת ולהניח להתפחה כשעה, במקום חמים.
לאחר שהבצק הכפיל את ניפחו, ללוש שוב.
את כל הבצק, על משטח העבודה, עם מעט קמח, לרדד קלות בלבד, שהבצק ישאר עבה, למלבן, עם סכין/גלגלת לחיתוך פיצה, לישר את הצדדים ולחתוך למלבנים (ראו תמונות).
להניח את הלחמניות על נייר אפיה, בתבנית.לכסות שוב במגבת ל20 דקות, בינתיים נכין את הזיגוג ללחמניות, 2 כפות חלב שקדים, כף שמן זית, כפית סילאן, לערבב.
להבריש את הלחמניות בזיגוג ולפזר לקישטו שומשום, פרג, קצח…
להכניס לאפיה, בתנור מחומם מראש ל 200 מעלות, לאפיה של כ 20 דקות, עד שהן זהובות ואפויות.
ושאר גודיז…והרכבת הסנדוויץ':
אנטי פסטי ירקות כמו, זוקיני, קישוא צהוב, פלפלים צבעוניים, חציל, משוחים במעט שמן זית, מתובלים במלח גס ופלפל טחון טרי, לאפות עד הזהבה, במצב גריל.
ירוקים ושאר ירקות, לבחירתכם, עגבניות, מלפפון חמוץ, ירוקים טריים, נבטים…
למריחה בתוך הלחמניה, ממרח עגבניות, פסטו, חרדל משודרג עם שמן זית, מעט סילאן וצילי, מיונז טבעוני…מה שאוהבים וכמה שאוהבים.
את החרדל המשודרג, ניתן לטפטף מעל כל השכבות.
'פסטרמה', לפרוס לפרוסות.
את הלחמניה יש לחתוך בעדינות באמצע, למרוח ממרח שבחרתם או שניים, את פרוסות ה'פסטרמה' ושאר גודיז.
היי, אני רוצה להכין את הפסטרמה היום אבל שכחתי לקנות את המוצרים החסרים- כוסברה יבשה (יש לי רק טרייה) וטבסקו. עד כמה זה קריטי אם אוותר ? עד כמה הטעם שלהם מוסיף בעינייך?
הי אילת, אפשר בלי, למרות שהם שני הטעמים לטעמי, המשמעותיים.אולי תוסיפי פתיתי צ'ילי?קצת יותר מכל האחרים.בהצלחה,
עדי
באיזה טופו השתמשת? אפשר בטופו שיזן למשל? או שעדיף סילקן טופו? תודה נראה מעולה הולכת לקנות אבקת כוסברה 🙂
הי שירה, טופו יציב, לא טופו משי, לא מכירה את השיזן, אם הוא קוביה יציבה, אז יילך יופי.בהצלחה ותודה.
עדי שפירא
מעולה! הכנתי היום ואני כ"כ מתלהבת מזה 🙂 טעים ורך וכיפי.. נראה לי שאכין את זה עוד הרבה, תודה!
רויטל , שמחה מאד שאהבת!!!
כמה טופו ? 300 גר?
הי קרו, אני הכנתי מחבילת טופו במשקל 400 גרם, כי זה מה שיש אצלנו.גם אם הטופו במשקל 300-350 עדיין המתכון תקף, אין פה ייתר תיבול…בתאבון ובהצלחה.
עדי שפירא
היי עדי, המתכון נראה מעולה
הבעיה היא שאני לא מסתדר עם אוכל חריף. (מעולם לא טעמתי טבסקו). עד כמה הטעם שלו משמעותי? כמה חריף הטופו יוצא? יש לך הצעה לתחליף?
הי עדי, אם אתה לא מאוהדי החריף, בטח שתוריד אותו מהרשימה.הטופו לא יוצא כלל חריף, קצת פיקנטי.אין צורך בתחליף לטבסקו.תשתמש עם שאר המרכיבים, תחורר היטב את הטופו, עיסוי טוב, מנוחה והכל יהיה טוב!
תודה ושיהיה בהצלחה!
עדי
נראה נהדר. כמה זמן בערך נשמר במקרר?
הי ליאור, 4-6 ימים…לרוב נגמר מהר מדי…תודה!!!
הכנתי את הטופו היום ונתקלתי בבעיה רצינית, מהרגע שיצא מהתנור ועד הרגע שנגמר עברו פחות מ10 דק… חוסל במהירות לפני שהספקתי בכלל למצמץ. תודה!
חופשי קשה רונית, הייתי באה לעזרה…תודה!!!
הי שאלה : כף רסק עגבניות הכוונה לרסק מרוכז נכון? לא עגבניה שמגרדים בפומפיה
מתאים גם לילדים קטנים ברמת בחריפות?
כן, רסק עגבניות.מאד מתאים, אז להפחית חריפות, אם זה לילדים.אצלי אוכלים פיקנטי.
האם צריך להפוך את הטופו באפייה? יצא לי "קריספי" רק בחלק העליון ובתחתון אין כמעט תיבול שנדבק
תלוי בתנור.אני לא הופכת, רק מחוררת , מעסה, מוסיפה רוטב תוך כדי.
שאלה של מי שלא זוכרת מה זה פסטרמה בכלל… אוכלים קר? חם?
טועמים ומחליטים, אם לשים בסנדוויץ', לחתוך ולהוסיף לסלט…
עדי אפשר טופו של הרדוף הוא יציב וסוג טוב
בטח!
היי עדי,
הכנתי על פי ההוראות ויצא – אין מילים!
בפעם השנייה אחרי השרייה של יום שלם בערך טעמתי – והגעתי למסקנה שזה אכיל ++ גם בלי אפייה, ממש על תקן גבינה מתובלת/מעושנת (או פסטרמה, מי זוכר…), ו/ואו עם חימום קצר בלבד. אם לא אופים נשאר הרבה רוטב שאפשר להשתמש בו גם למאכלים נוספים
או להכין קצת פחות רוטב מלכתחילה.
כמי שיש לי בעייה עם טעם של טופו שקשה לי להתגבר עליו בכל המתכונים השונים – קשה לי להאמין שכל כך טעים ורחוק מטעם טופו אפילו בלי אפייה או בישול. תודה רבה! מתכון מנצח ועזרה גדולה במטבח!
יוכבד יקרה, כמה נפלא, תודה
היי עדי, מה יקרה אם בלחמניות אכין עם קמח כוסמין מלא? יצא טעים?
יהיה נפלאאאאא!
היי עדי, נראה מעולה! אני רוצה להכין את הפסטרמה אבל אנחנו מאוד לא אוהבים כוסברה, במה אפשר להחליף?
הי גלית, לוותר אין בעיה! תהנו