עוגיות מגולגלות בריאות, טעימות, טבעוניות, מקמח כוסמין מלא – ב 2 מילויים מטריפים
החורף, כבר כאן, מהר כל כך, בלי שום הכנה, אפשר כמעט להתבלבל, מהמעברים החדים, משינויים משונים, מיום חם ללילה קפוא, ליום קפוא ולילה הרבה יותר.
מחולצה קצרה וכפכפים, ל 3 שכבות, כולל כובע, צעיף וכפפות.
מרגיש שמשהו הגיע מוקדם מדי, טרם זמנו.
ומה איתי מה?
שנים שנים כאן, עדיין, לא הביאו אותי, להתרגל לקור הזה.
הנפלא הוא, שכל עוד באפשרותי, לטייל, להסתובב, להחליף עונות ואיתם גם ארצות, זה מקל על ההתמודדות.
אחת שרואה כתום, כחול, בהיר, ושמש, לעבור ל 50 גוונים של אפור, זה לא כזה כייף.על אף שאני מאד אוהבת אפור.רק לא זה שתלוי שם למעלה בשמיים.
וככזה, נותר לי, להיכנס, למטבח, לחמם מנועים, וגם תנור, לשים מוזיקה.
וללוש.ולרדד.ולמלא, ולגלגל.

חשבתי וחשבתי, החשבתי שלי, זה ניסיתי וניסיתי, כולן היו בנותיי, אך אלה בעיקר.
רציתי בצק קל, ממש קל, שלא צריך עבורו מיקסר, שלא צריך מצרכים מיוחדים, ויכולת היצירתיות והאילתורים, יכולה להשתלב פה נהדר, כי יש בסיס, נהדר, בצק, שנוח מאד לעבוד איתו, והמילויים, כאוות נפשכם, אהבתכם, בחירתכם.
והבצק, הפעם, עם קקאו, אבקת קקאו רואו אורגנית, שנתנה גם צבע מהמם וגם טעם מיוחד לבצק ולעוגיות עצמן.
קמח, מלא מלא, לא חצי, לא 70, יוצא מושלם.
עובדה, 80 עוגיות עפו להן ככה, ועוד על ידי בררנים קשים.
המילויים? שוב, מה שאתם אוהבים.
שוקולד? קונפיטורה ללא סוכר? קבלו קבלו.

עוגיות מגולגלות בריאות, טעימות, טבעוניות, מקמח כוסמין מלא – ב 2 מילויים מטריפים

המתכון:
המצרכים:

לבצק:
2.5-3 כוסות קמח כוסמין מלא (הכי טוב שנטחן טרי)
1 כפית בהריון מתקדם אבקת אפייה
1 כוס חלב סויה + 2 כפות מיץ לימון/חומץ תפוחים(או רגיל)
1/2 כוס שמן קוקוס בכבישה קרה אורגני
1/3 כוס סילאן טבעי/סירופ מייפל/סוכר קוקוס
(לבצק שוקו – 1/4 כוס אבקת קקאו רואו אורגנית)

אופן הכנת הבצק:
לחמם תנור ל 190 מעלות.לרפד תבנית גדולה בנייר אפייה.
בכוס החלב, לשים את החומץ, ליצירת 'גבן' (החלב מתחיל להסמיך ולהתגבן).לתת לזה לעמוד כמה דקות.
בקערה לערבב מצרכים יבשים.
לחמם את שמן הקוקוס, חשוב שיהיה נוזלי וחם.
להוסיף את ה'גבן סויה' ואת שמן הקוקוס.לערבב עם כף, תחילה ולעבור ללישה ידנית.
הבצק אמור להיות רך, נעים, ולא דביק.
ניתן להוסיף קמח, במידה ויש צורך, מעט מעט, רק כדי להגיע לבצק שיהיה נוח לרדד אותו.אפשר לנסות עם פיסת בצק קטנה.

שתי האופציות ששילבתי:
השוקולדית – ערבבתי ממרח שוקולד שעשוי משוקולד מריר איכותי שהמסתי עם חמאת שקדים.
עם הקונפיטורה – יש להכינה מראש, וחשוב שתיהיה קרה, אחרת הבצק יקרע.כמובן שניתן עם קנויה – אך בחרו ללא סוכר או לפחות מופחתת וידידותית.
לינק לקונפיטורה: קונפיטורת פירות יער (קפואים) בהמתקה טבעית
אפשר לפזר מעל שני המילויים: פתיתי קוקוס, קינמון, צימוקים, שומשום, שברי אגוזים, חלבה מפוררת

ולמלאכת הגילגול:
לחלק את הבצק ל 4 חתיכות.
לרדד על השיש.אין צורך בקימוח משטח העבודה.הבצק אינו דביק.לרדד חתיכת בצק אחת, לצורת מלבן.למרוח בנדיבות את המילוי שבחרתם וכמובן את התוספות, לא חובה.לא להגזים, בכמות, כדי שלא ינזל מתוך הגליל. לגלגל בעדינות, ובהידוק קל. להניח על נייר האפייה, כשהחיבור למטה.
כך להכין את השאר.
עם סכין חדה, לחרוץ חריצים, עד מחצית עומק הגלילים.לא עד הסוף.
להכניס לאפייה, 25-30 דקות, תלוי בגודל ובעוהי העוגיות שהכנתם.
שימו טיימר ובדקו כבר ב 25 דקות.הן צריכות להיות קראנצ'יות בחוץ, פריכות מבפנים.תחליטו אם יש צורך בעוד כמה דקות של אפייה.
המגולגלות עם הקוניפטורה, תצאנה מעט יותר רכות, בגלל שהיא יותר נוזלית.
להוציא, לתת להתקרר.לחתוך את העוגיות על פי הסימונים.
לשמור בקופסה, רק כשהן קרות לגמרי.

תהנו!
הכנתם?
צלמו ותייגו אותי, בפייסוש או באינסטוש:
עדיסטוש