
יצאו להן בזה הרגע מהתנור…
הריח פה…
עוגיות שוקו צ'יפס משגעות,
קראנצ'יות בחוץ,
פריכות פנימה,
ללא גלוטן,
טבעוניות,
מזינות,
אופציה משגעת לחגיגות,
למשלוחה, לארוח ולכל מי שזקוק לעוגיות שכאלה!!!
האמת שכולנו זקוקים לכאלו נואשות.

למה ללכת רחוק? מורכב? שואלים אותי.מה הבעיה להכין עוגיות עם קמח רגיל, סוכר רגיל וכו'.
אני תמיד אומרת, לגוון, למצוא את הטוב ביותר, את השילוב, המנצח של מזין וטעים.
מי לא זקוק לכאלו,
שיתווספו לרפרטואר מתוקים בריאים וטעימים.בנוסף לאלו, הן גם ללא גלוטן והמרקם הסופי נפלא, משהו צ'ואי מעט, עם קריספיות, שילוב נפלא השוקולד צ'יפס קוקיז.

עוגיות זה כייף.זה פינוק של בוקר, של אמצע יום.אז למה שלא נהנה מהם מההתחלה ועד הסוף?
אם נכין אותם עם קצת תשומת לב, הן יהיו טעימות, הן יהיו כאלו שרגשות האשם אינם קופצים כמו עוד אוזניים, יש לנו מספיק שתיים, הן יהיו בהחלט מזינות, עם ערכים תזונתיים טובים.
אם כבר אז כבר…

עוגיות שוקולד צ'יפס, ללא גלוטן, מפתיעות, משגעות, טבעוניות
המתכון:
המצרכים:
1 כוס קמח שיבולת שועל (קוואקר) ללא גלוטן
1 וחצי כוסות קמח שקדים
3 כפות טפיוקה/ קורנפלור /קמח אורז לבן
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2-3/4 כוס סוכר קוקוס/אחר
2 כפות גדושות שמן קוקוס מוצק
8 כפות מי חומוס ( אקוופבה) – מי בישול של החומוס/מצנצנת משומרת
1 כפית תמצית וניל איכותית
2 כפות רסק תפוחים, ביתי/קנוי
3/4 כוס פתיתי שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
בקערה לערבב את כל החומרים היבשים.
להוסיף את כל שאר המצרכים, פרט לשוקולד צ'יפס.
לעבד בעדינות את הבצק.
הוא לח, מעט דביק.שיהיה יציב ולא מתפורר.להוסיף את השוקולד.לכסות ולהכניס לפריזר לחצי שעה.
לחמם תנור ל 175 מעלות.
לרפד תבנית אפיה גדולה בנייר אפייה.
לקרוץ עיגולים, קטנים מכדור פינג פונג.לשטח מעט בתבנית.שהעוגיות יהפכו לדיסקיות.כמו בתמונות.הניחו במרחק הן מתפשטות מעט באפייה.
ניתן להרטיב ידיים , במידה והבצק לח ודביק.
לאפות עד שהן זהובות מאד.ממש קריספיות, מעט קשות.לא אתן זמן, תלוי תנור, תלוי גודל.מה שחשוב, שתהיינה זהובות וקשות מבחוץ, מעט רכות מבפנים.
להוציא מהתנור.לתת להן להתקרר.
ולהנות מאד!!!
ל 'דובדבנים בפייס'
או לדובדבנים באינטוש,
מחכה לכם!
לעוד מתכון נפלא לעוגיות?
בבקשה: עוגיות מגולגולות משגעות מקמח שיפון

תודה רבה על המתכונים המעולים וההשראה! תוכלי לומר מה תפקיד הטפיוקה/קורנפלור? אם רחמנא ליצלן אשתמש בביצה עדיין יש צורך בהם?
בשמחה סלין.לא ניסיתי עם ביצה.תפקידם להדביק, לתת לחות, רכות.
עוגיות מעולות! הכנתי אותן בלי סוכר ושמתי מייפל (קצת יותר)במקום רסק תפוחים ויצא מתוק וטעים.
תודה לך על מתכונים בריאים ללא גלוטן😊
הדס יקרה, איזה כייף!!! שמחה שאהבת ותודה על העדכון!
היי עדי ,עוגיות נפלאות ,הכנתי ..
האם אפשר יהיה להחליף סוכר במייפל טבעי ?
הי עמית, איזה כייף!!! שווה לנסות, יהיה צורך לעבוד בזהירות עם הכמויות, בין המייפל הנוזלי לשאר המסה.