עוגת פירות במחבת – טבעונית, צבעונית וקייצית

עוגת פירות במחבת – טבעונית, צבעונית וקייצית,
מעז יצא מתוק
או מתנור מקולקל,
יצאה עוגת פירות במחבת.

יש ימים ויש ימים של on the face, כן תנור לא תנור, אורחים לפתע, בשורות ומתח, אני ממשיכה.
צבעים עושים טוב, קייץ מחזק את הטוב, פירות הקייץ בכלל מלבבים לבבות.
קפצתי לירקן בשכונה, אספתי את המפנקים ביותר, האדומים, כתומים, סגולים, מתוקים ובשלים,
הכנתי בלילה
ונהייתה עלילה.

התנור דולק כבר 15 דקות מבלי להתחמם, מכירים את זה? אז הכל שוב ומהתחלה.לסובב חזרה, לכוון, עוד 5 דקות והכל נשאר כשהיה,
רק אורחים אוטוטו כבר כאן,
והרי הזמנתי לקפה ועוגה, התנור בשלו ואני בשלי.
הפירות חתוכים יפה מחכים בשורה, להכנס בספירלה חביבה לתבנית, להיות למטה ולהתהפך ללמעלה…

ואיך אומר בן זוגי ממרום, אי שם, אין עקשנית ממך, נו אז מה,
התנור קר ואני מתחממת.
עקשנית אמר
וקיבל עוגה במחבת.
חיממתי מחבת, מעט שמן קוקוס, את הפירות מעט קירמלתי, את הבלילה מעט איווררתי, חומץ רבותי חומץ תפוחים, שפכתי והתפללתי…

מה שהיה וכך היה, ממש היה.
המשמח הוא שתפילותיי נענו, התקבלה עוגה, חמודה להפליא, נכון היא לא הכי יפיהפיה שבעולם, אך האישיות נהדרת, זה חשוב לא פחות…לא כך לימדו אותנו?

עוגת פירות במחבת – טבעונית, צבעונית וקייצית, כייפית מאד, לצד גלידת וניל, פירות או קצת קצפת…(ביתית כמובן) שישמרייני…
פירות מתוקים ועונתיים, קמח כוסמין, מעט שמן, חלב שקדים ביתי או חלב סויה,
מחבת נון סטיק, תנור מקולקל או התנסות מרעננת, העוגה קיבלה טעם נפלא, בזכות 'האש', הקירמול, שמתקבל מעט שונה מהאפייה בתנור, היא נמוכה, מתקתקה במידה, חמצמצה נהדר.
אז סופש בפתח, אני הייתי קצת במתח…

עוגת פירות במחבת – טבעונית, צבעונית וקייצית
מחבת בקוטר 22 ס"מ

המתכון:

המצרכים:
1 כוס קמח כוסמין
3/4 כוס חלב שקדים/סויה
1/2 כוס סוכר קוקוס בהיר/דמררה טבעי
1 וחצי כפיות אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל איכותית או גרידת וניל, טיפה ממנה
1/4 כוס שמן קוקוס נוזלי/זרעי ענבים
1 כף חומץ תפוחים
2 משמשים מתוקים
1 נקטרינה קטנה
חופן דובדבנים
חופן אוכמניות
אופן ההכנה: לפרוס את הפירות לפרוסות לא דקות.לגלען את הדובדבנים.
לשמן במעט שמן את המחבת כולל הדפנות.
לסדר את הפירות בספירלה, בכל מקרה יש מצב שהם קצת מתקווצ'צים, משנים את מקומם, דיברנו פה על האופי…רק מזכירה.לפזר מעל מעט סוכר, לקרמל מעט.
בקערה לערבב את מצרכי הבלילה, קודם את היבשים, בהמשך הרטובים, לשפוך בעדינות על הפירות.לנער מעט את המחבת, ל'בשל' את העוגה על אש בינונית קטנה.לאט לאט, הבלילה מסמיכה ונהפכת לעוגה.יש להזיז מעט את הבלילה שנותרת מעל העוגה לכיוון הדפנות, כמו בחביתה…לאט לאט להפוך את העוגה עם מרית גדולה ולהמשיך עד שהתחתית זהובה וקיסם יוצא יבש!!!
ניתן לקשט בסוכר קוקוס, אבקת סוכר ביתית, קינמון, שקדים, אגוזים ולהגיש עם גלידה או קצפת ביתיות.