עוגת פירות קיץ – טבעונית, ססגונית, טעימה וקלה להכנה
לא יהיה, שלא תעלה, תקשט גם הקיץ, עוגת פירות, לא קפואים, לא משם, אלא מכאן,
את הבלוג.
העוגה הזו תמיד הולכת.
תמיד תופסת.
היא כל כך קלה, פשוטה.עם מצרכים זמינים וזולים.שיש אותם תמיד, בכל מטבח.
בעצם זו עוגה לבנה – בחושה, מאד טעימה,
מתובלת, מתקתקה, יפה יפה, מקושטת בפירות.
איזה פירות?
מה שאתם אוהבים, או שיש בנמצא.
מעל נגיעות שקדים, טימין, רק בחירה…אל דאגה.

מרוב שהיא פשוטה, היא מפתיעה.
היא מזכירה אפילו, פאי חמוד כזה.
אוהבת אותה נמוכה ועשירה בפירות.
היא מקבלת קראנצ'יות סביב ולמעלה, ונותרת חמצמצה, מתקתקה, מלאה בטעמים, לחה במידה,
ככה בדיוק בדיוק, לא פחות ולא יותר.
כמה כייף ששילבתי בה אוכמניות, פטל ודומדמניות מבגינית שלי.
גינית = גינה באדנית.
חייבת לשתף אתכם, אולי גם אצלכם, יש כאלו,
הבן שלי,
לא אהב מעולם,
עוגות עם פרי.
כלום ושום.
לא בא לו טוב המרקם, כך אמר, מנסה להסביר לי מה שם…נו אמא כמו עם האבוקדו…כן גם אבוקדו לא אוהב,
העוגה יצאה מהתנור,
אחרי 3 שיטוטים בסיבובים במטבח,
שלו כמובן,
הריח אמא הריח…
אולי תטעם?
אולי….
3 משולשים, נשבעת!!!
אז לא מרימים ידיים,
בסוף אולי יאכל גם אבוקדו…אולי.

עוגת פירות קיץ – טבעונית, ססגונית, טעימה וקלה להכנה
מתאימה לתבנית פאי/קפיצית בקוטר 22 ס"מ

המתכון:
המצרכים:

1 ורבע כוסות קמח כוסמין מלא/חצי חצי
1/2 כוס סוכר טבעי-גולמי (או דמררה/קוקוס בהיר)
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית קינמון
1 כפית אבקת אפיה
1/4 כוס שמן קוקוס נוזלי/שמן נייטרלי אחר
3/4-1 כוס חלב סויה
1 כפית חומץ תפוחים
קורט מלח
פירות: נקטרינה בשלה ומתוקה, מישמש בשל, חופן דובדבנים, חופן אוכמניות, חופן ענבים…וכל פרי אהוב אחר

מעט סוכר טבעי מעורבב עם מעט קינמון לפיזור בתחתית התבנית ומעל הפירות.
מעט שקדים פרוסים/פיסטוקים/צנוברים
עלי טימין טריים, אופציה

אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 175 מעלות.
לשמן היטב, כולל את הדפנות, תבנית שבחרתם, 22 ס"מ קוטר.לפזר מעט סוכר+קינמון.
לחתוך את הפירות, כמו בתמונות.את הדובדבנים לגלען.
לערבב את מצרכי העוגה עצמה, לא כולל החומץ.לא את כל כמות חלב הסויה, תלוי באיזה קמח בחרתם להשתמש.
הסמיכות חשוב שתיהיה כמו של פנקייקס.לא דליל!לשחק עם הרבע הנוסף של חלב הסויה בהתאם.
להוסיף חומץ.
לערבב ולשפוך את הבלילה לתבנית.שכבר משומנת ומסוכרת מעט…יאמי.
להניח יפה בעיגול או כל צורה אחרת שאוהבים, את הפירות.
לפזר מעל, שקדים/צנוברים/פיסטוקים, קצת סוכר וקינמון, עלי טימין.
להכניס לתנור החם.
לאפות בין 45-50 דקות.
לא להוציא לפני שבדקתם שהעוגה אפויה.עם קיסם כמובן.חשוב חשוב, מכיוון שהפירות מוציאים לא מעט מיץ, יש לבדוק שאפויה.
שתיהיה זהובה וריחנית.
להוציא ולתת להתקרר.
תה נענע צונן, יין רוזה קר, משולש עוגה…
אל תשכחו עם כל הטוב הזה,
לחזור אלי…לשתף איך היה, בתמונה, תיוג וחיוך.

לעוד עוגות קיץ?
עוגת שזיפים, אגוזי לוז ותבלינים
מאפה משמשים, שקדים בניחוחות מטריפים – ללא גלוטן