

עוגת תפוחים – ללא גלוטן, טבעונית, בהמתקה טבעית – מזינה טעימה ואיכותית
והיא
ללא גלוטן
טבעונית
איכותית
מזינה
טעימה
בהמתקה טבעית
והיא מהז׳אנר הפשוט המנצח
לערבב לקשט לאפות
ולהתאפק… בכל זאת תפוח שיוצא מהתנור הוא לוהט…
כשהיא יצאה מהתנור, ג׳ויה שלי, שהיא לא חובבת עוגות, אמרה – ממנה תשמרי לי גם
הריח בבית, כבר יוצר ציפייה שמחברת לגעגוע, לחג אולי לסתיו …
היא לא גבוהה, בלוק של פאי, בטעם של היייי

עוגת תפוחים – ללא גלוטן, טבעונית, בהמתקה טבעית – מזינה טעימה ואיכותית
פשוט מהיר קל
ואז
טעימה בריאה ונאה
ואז
אני מרוצה, זה השלב שבו אני משחררת מתכון נוסף לאוויר העולם, למטבחים שזקוקים לו, לאנשים שיאהבו אותו.
שיאהבו אותה – כמה שהיא כזו – הכי הכי עוגת סבתא – יש בה משהו שתמיד נוגע, בלב, בזכרון, באהבה.
והריח, לוקח אותנו ברגע שהעוגה מתחילה להפיץ בשמייה, לוקח למרחבים מרגשים ואולי הם פשוט מה שנקרא בית.


עוגת תפוחים – ללא גלוטן, טבעונית, בהמתקה טבעית – מזינה טעימה ואיכותית
רוצו עופו להכין ????
חשוב לעקוב, תציצו בסרטון, מתי מה מוסיפים איך וכמה????????
תבנית אפיה קפיצית – בקוטר 22 (אפשר כל תבנית כמובן – אבל בינונית שתתאים לכמויות העוגה)
המתכון:
מה צריך?
3 תפוחים קלופים ופרוסים דק – תשלבו מתוק חמוץ אדום ירוק – הכי טעים
1 כוס קמח שיבולת שועל
1 כוס קמח אגוזים – טחונים – לוז / מלך / שקדים (אפשרי כמובן גם מיקס שלהם)
1 כפית מלאה אבקת אפייה
1 כף קינמון – 1/2 ממנה לעוגה עצמה 1/2 לפיזור מעליה
2 כפות סוכר קוקוס / דמררה טבעי /ממתיק סטיביה – מעורבב עם 1/2 מכף הקינמון
1/4 כוס סירופ מייפל אורגני טבעי (לעקוב אחר ההכנה) בסוף…לא לערבב עם כל החומרים!
1 כפית תמצית וניל איכותית
1/3 כוס שמן קוקוס נוזלי
1/3 כוס רסק תפוחים ביתי או מוכן
3/4-1 כוס חלב סויה (לעקוב אחר הוראות ההכנה)
1 כפית חומץ תפוחים
איך מכינים?
נחמם תנור ל 180 מעלות.
בתבנית האפייה נייר אפייה אקולוגי, לשמן אותו במעט שמן קוקוס.
לא חייבים להשתמש בנייר אפשר לשמן תבנית – שיהיה נוח להוציא אותה יפה יפה.
לערבב בקערה את כל מצרכי העוגה עצמה – להתחיל עם היבשים ורק אז להוסיף את הרטובים, להשתמש ב 3/4 כוס חלב הסויה, להוסיף את הרבע הנותר אם יש צורך – אסביר – הבלילה אמורה להיות סמיכה ואוורירית לא דלילה. המייפל רק בסוף! את הסירופ מייפל נשים מעל הכל!
כולל את המיקס סוכר קינמון.
להעביר לתבנית, לשטח לשכבה אחידה, לפזר יפה את פרוסות התפוחים, לדחוף אותם פנימה, שיהיו חלק מהעוגה עצמה, לא רק כשכבה עליונה.
לטפטף את המייפל ולפזר מעל את המיקס סוכר קינמון, לאפות 30-40 דקות. לבדוק עם קיסם, זהוב, אפוי אך לא מיובש.
להוציא.
לתת להתקרר מעט – היא מהממת חמה עם כדור גלידה היא מהממת קרה עם בלי כדור גלידה, בקיצור כנסו עכשיו למטבח …תתכוננו
מוזמנים להציץ : סרטון הכנת עוגת התפוחים
אל תשכחו לתייג, לשלוח תמונה – שכולנו נהנה
שנה טובה
קבלו עוד כמה להיטים שאהבתם מהבלוג, לקראת ראש השנה:
מאפינס דבש תמרים, טבעוני, מכוסמין מלא והמתקה טבעית, רכים רכים, משגעים
סילאניות או לא להיות, טבעוניות, משגעות, טעימות ובריאות
עוגת דבש – תפוחים – ג'ינג'ר ארומטית, טבעונית


האם אפשר להמיר את קמח השיבולת בקמח שקדים?
הי, לא ניסיתי. בטוחה שהתוצאה תהיה שונה, אם תנסי – עדכני.
שלום עדי ,האם אפשר להחליף את שמן הקוקוס בשמן קנולה ? ,תודה .
שלום שלמה – קודם כל שמן קוקוס איכותי – בכבישה קרה בריא יותר מקנולה – שהוא בכלל לא שמן – שווה לקרוא על כך, מעבר לכך הוא נותן יציבות למאפה מכיוון שמתייצב עם התקררות העוגה/מאפה. יש בעיה ספציפית איתו?