פלפלים ממולאים

 

פלפלים ממולאים 

אותם אני אוהבת,

פלפלים צבעוניים וזוקיני…כי זה הקישוא שיש פה

(לא עובר שבוע שבו אינני מקטטת רגליי בחיפושים אחר קישואים בהירים ,שלא נאמר עגולים…).

בטח שאפשר למלא כל ירק בר מילוי.

ממולאים זה בית

בית ממולא געגוע

בריח

טעמים

צבעים

הפעם בחרתי במילוי קצת אחר,

דרך חביבה להתחבב על קינואה,

מה לעשות…היא לא ברשימת המועדפים שלי,

למרות שלל מעלותיה.

אליה חיברתי עדשים כתומות שהן עדינות בטעמן, מתמזגות בתבשיל וקלות יותר לעיכול משאר אחיותיהן .

זרים ירוקים של שמיר כוסברה ופטרוזיליה,

גזר, זוקיני מגוררים דק,

כן כן כולם כולם ביחד ועוד בצל,שום….

התקבלה לה מנה מרהיבה ביופיה בטעמה ופשטותה.

הממולאים נאפו בתנור,בתוך רוטב עדין צהבהב וחמצמץ של עשבי תיבול גרידת לימון ומיץ שלו.

6-7 פלפלים צבעוניים, בגודל אחיד כמה שניתן, מרוקנים, שטופים

1-2 זוקיני/קישוא בהיר חתוכים לשניים ומרוקנים

300-400 גרם קינואה לבנה, אדומה, שחורה או מיקס שלהן, שטופה ומסוננת

1 זוקיני/קישוא מגוררים דק

1 בצל מגורר דק

1 גזר מגורר דק

1 עגבניה מגוררת

חצי זר שמיר קצוץ דק

חצי זר פטרוזיליה קצוצה דק

1/4 כוס נענע קצוצה דק 

1/4 כוס כוסברה קצוצה דק

תבלינים: פפריקה מתוקה, חריפה, כורכום, מלח עשבים.

לרוטב

את המחצית הנוספת של הפטרוזיליה והשמיר 

1/4 כוס נענע

עגבניה בשלה ואדומה

כורכום

פפריקה

פלפל שחור טחון טרי

מלח עשבים

מיץ מלימון גדול ועסיסי ומעט גרידה מהקליפה שלו

קצת סוכר

מים, בכמות נדיבה

בקערה גדולה לערבב את כל המרכיבים יחד, פרט לירקות שעומדים להתמלא.

למלא את הירקות, לא עד הסוף, להעמידם בסיר רחב המיועד לאפיה בתנור או תבנית בעלת שוליים מספיק גבוהים להכיל את הירקות.

במקביל לשים בבלנדר לטחינה קצרה את כל המצרכים.גם בלנדר סטיק מתאים בהחלט.לתבל את הרוטב תוך כדי טעימה , חשוב שהרוטב יהיה עשיר בטעמים.

את המים להוסיף בהדרגה, לכמות שתספיק לכדי כיסוי לפחות גובה מחצית הממולאים.למלא קצת ברוטב גם את הממולאים עצמם ואת שארית הרוטב בעזרת מצקת לפזר סביב .

להכניס לתנור, מחומם מראש, ל 200 מעלות, עם כיסוי, לאפיה של חצי שעה.

להסיר את הכיסוי ולהרטיב עם הרוטב את הממולאים, לאפות עוד כ 20 דקות עד שמעט מזהיבים הממולאים.